Mialem jechac 300km do rodzicow. Po 5km zrezygnowałem. Dawno takiej szklanki na drogach nie widziałem
#zimowypierdalaj #polskiedrogi
Mialem jechac 300km do rodzicow. Po 5km zrezygnowałem. Dawno takiej szklanki na drogach nie widziałem
#zimowypierdalaj #polskiedrogi
Zaloguj się aby komentować
Wojna
Treść dla dorosłych lub kontrowersyjna
Wojna
Treść dla dorosłych lub kontrowersyjna
Miło było coś pobudowac z #lego W wigilię takie oto zestawy pomagałem złożyć: 42198 i 75414
#chwalesie

Zaloguj się aby komentować
330 468,76 - 3,70 = 330 465,06
Wczorajszy leśny spacer
#ksiezycowyspacer
Wpis dodany za pomocą https://hejtostats.pl. @Marvin certified!

Zaloguj się aby komentować
Czego?? Grzecznie pytam...
Zaloguj się aby komentować

Chyba najciekawsze co sie ostatnio dzieje w kosmologii. O ile o odkryciach tych ogromnych, starych galaktyk chyba kazdy kto interesuje się kosmologią już slyszał, o tyle model kosmologiczny Timescape może być ciekawą nowością (chociaz ma chyba z rok juz jak nie wiecej) wyjasniającą ciemną energię....
@Half_NEET_Half_Amazing dorzućcie więcej rodzynek!
@NiebieskiSzpadelNihilizmu

Zaloguj się aby komentować
Wczoraj siedziałem w kuchni od rana po 14 (tak, w domu tylko ja gotuję, zaś żona ostatnio mi przelewa hajs co miesiąc xD) i tak doszedłem do wniosku, że dużo moich ulubionych cytatów z filmów dotyczy właśnie gotowania - i to niekoniecznie jak bardzo poważny jest film. Moje dwa ulubione to (mniej więcej, nie chce mi się szukać dokładnie jak to szlo)
You don't cook with love, you cook with obsession (The Menu - polecam)
This recipe is 200 years old! - So maybe it's time for someone to change it? (The Hundred-Foot Journey - też polecami)
Gotowanie zawsze było dla mnie miejscem, gdzie przepisy są tylko wskazówką - kombinowanie i eksperymentowanie ze składnikami i przepisami zawsze są częścią mojej drogi. Więcej niż 3 razy ten sam przepis bez żadnych zmian - to nie dla mnie. Dlatego też tym bardziej nie lubię robienia "tradycyjnych potraw wigiljnych". Tak więc wczoraj mieliśmy na stole kilka akcentów azjatyckich, bo czemu nie.
W sumie nie wiem po co to piszę.
PS: Oczywiście najważniejszym cytatem w historii kulinarnej jest "Use right amount, not white amount". Nie wiem czemu tak wiele ludzi calkowicie nie potrafi lub się boi użycia przypraw
#gownowpis #wigilia #gotowanie
The Menu
Spoko film. Kompletnie mnie zaskoczył xdxd
@Ragnarokk też dużo kombinuję w kuchni, aczkolwiek jak trafię i dojdę do momentu w którym daną potrawę uważam za idealną, to później robię ją już kropka w kropkę identycznie.
Kilka dań w ten sposób wymasterowalem i są moimi asami w rękawie, zarówno dla mnie, jak i gdy trzeba dla gości zrobić coś co zwyczajnie "wejdzie".
A co do przypraw, to z nimi moim zdaniem trzeba uważnie. Moment w którym nie czujesz już bazy dania, a jesz mieszankę przypraw to przesada. Nawet jeśli dobrze smakuje, to się mija z celem. Każdy element musi mieć swój smak nadal, a nie być przykrytym w całości. Bo wtedy zamiast dobrego jedzenia wychodzi bazarowka, gdzie nieistotna jest baza.
@onpanopticon Nie no, dobra przyprawa a najebanie przypraw to dwie rózne rzeczy. U nas jednak problemem często jest totalny brak soli :)
Nawalenie chilli dla samego nawalenia to oczywiscie nie droga
White amount znaczy że zero?
Dziś się zorientowałem, że ja tej wigilijnej kuchni w zasadzie nie lubię. Pierogi, barszcz, grzybowa ok. Ale sałatki, śledź bez śmietany, ryba po grecku (zimna marchewka? Ugh), karp to nie dla mnie. Ale ogólnie najbardziej lubię proste polskie rzeczy. Za rok se twaróg przywiozę, żeby jakieś białko zjeść, bo się nie najem...
@RogerThat Prawie zero. Jak z tymi kawałami o brytyjskim imperium.
Sporo o tym temacie jest w tym filmie 100 feet journey :)
Marchewkę zdarza mi sie jeść na surowo. Acz najczęściej robie ją z azjatyckimi sosami
@Ragnarokk a, racja. Na surowo uwielbiam. Ale zimna ugotowana marchewka, o to mi chodziło.
Zaloguj się aby komentować
Chociaż taki serniczek w pierwsze święto.
#podroze #pracbaza

@AdelbertVonBimberstein Smacznego i spokojnej podróży!
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Jako że święta to czas pojednania itd. @pingWIN wiedz, że Ci wybaczam to ciągłe podszywanie się pode mnie. Wesołych Świąt!
#swietazhejto


@A_I @Rozpierpapierduchacz nie wazne kto zaczął macie sie z @pingWIN pogodzic i podac sobie rece
@owczareknietrzymryjski ok
@pingWIN z okazji nadchodzących świąt życzę ci, żebyś się barszczem nie zadławił, bo wtedy nie będę mógł cię gnoić po świętach
@Rozpierpapierduchacz ja to uznaje, zwruszyłem sie
Zaloguj się aby komentować
Także Wesołych i uważajcie tam z wódką :P #historia #staregazety #swieta

Xdd kiedys to sie potrafili bawic nie to co teraz
@ErwinoRommelo bo nie mieli smartfonów i cieszyli się życiem
Zaloguj się aby komentować
42 998,27 + 9,0 = 43 007,27
Fajnie, bo śnieżek
Wpis dodany za pomocą https://hejto.sztafetastat.eu
#sztafeta #bieganie

@mnchk676 i słoneczko daje, super 😁
Zaloguj się aby komentować
K⁎⁎wa zimowej chandry dostałem od tych waszych zdjęć z ciepłych krajów...
#gownowpis
Niech ten gniew cie rozgrzeje
@cebulaZrosolu Proszę, na poprawę humoru live kamerka z miejsca gdzie jest trochę śniegu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.youtube.com/watch?v=bOEvPL206Hc
@cebulaZrosolu co ty godosz super jest cebul mrozik w d⁎⁎e szczypie kocham zimę
Zaloguj się aby komentować
330 588,39 - 11,12 = 330 577,27
Rano bo wieczorem nie będzie czasu.
#ambonybonners
#ksiezycowyspacer
Wpis dodany za pomocą https://hejtostats.pl. @Marvin certified!



nie wypadł żaden z tej ambony?
@winiucho ? Ale że kto?
@Ravm łowczy
Zaloguj się aby komentować
@Airbag filmik coś nie działa
Zaloguj się aby komentować
Początek powinien się zaczynać ujemnym szczęściem
Tylko żeby był 10-pak identycznych a nie te zjebane, nie do pary.
Jeszcze gacie, bo wszystkie wypierdziane
Zaloguj się aby komentować
jo zem ten po⁎⁎⁎⁎ny panocek
Zaloguj się aby komentować