Zdjęcie w tle
Jedzenie

Społeczność

Jedzenie

388

(c)hułop zrobił zakupy na ostatnią chwilę bo cały tydzień w obrotach, efektem tego że steku ładnego wybrać nie mógł. Tym razem stek z rostbefu z fasolką nie ziemniakami (dieta!). Masło klarowane, sól pieprz, czosnek suszony rozmaryn.

 

(c)hułop spożył ze smakiem pomimo że mięso takie sobie było a ziemniaczków brakowało bardzo dla Jego.

Amen.

#wychodzimyzprzegrywu #jedzenie #gotujzhejto #steak #postprzerywany

1f0ff456-d4ec-4e11-b4bb-8a46dea1683e
2609a6e5-a0b6-48fc-9555-57b0d3213e64
Mr.Mars

@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Nie wygląda tak źle. Grunt że smakował.

1

Zaloguj się aby komentować

36

Wstałem i zaczynam gotowanie. Będzie pierdziane w ten weekend 🧐

1a02b908-15d9-42cd-8f9a-717c637fbfb9
vrkr

@WalIy Zawartość metanu w atmosferze wzrośnie szacunkowo o 0.000002137% #idzdjp2

8
Basement-Chad

Panie kochany. Ja na gotowałem parę dni temu gar tego i połowę musiałem zamrozić, bo już nie nadążałem z wietrzeniem w biurze

 

Drugie podejście zrobię za miesiąc jak będzie ciepłej i będzie można mieć cały czas otwarte okna

1
Margines

W trakcie moczenia zmień 3-4 razy wodę, spadek ilości gazów będzie zdecydowany.

0

Zaloguj się aby komentować

Czy moglby mi ktos polecic jakis sprawdzony przepis na galaretke zimne nozki?

Bardzo dziekuje.

Konto_tylko_do_filtrowania_tresci

@KakaDemona Nóżki wieprzowe dokładnie umyj i włóż do dużego garnka.
Dodaj cebulę pokrojoną w ósemki, czosnek posiekany, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól.
Zalej wodą tak, aby nóżki były całkowicie przykryte.
Zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 2,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i łatwo oddzielać się od kości.
Gdy mięso będzie gotowe, wyjmij je z bulionu i odstaw do ostygnięcia.
Bulion przecedź i dodaj ocet, dokładnie wymieszaj.
Nóżki włóż do płaskiego naczynia i zalej bulionem.
Odstaw do wystygnięcia, a następnie włóż do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.

4
Opornik

@KakaDemona umyj nóżki dokładnie.
A potem idź do sklepu i kup galaretkę.

3
Kureci_paratko

Tylko chce się upewnić, wieprzowe?

0

Zaloguj się aby komentować

żarłam dziś mięcho cały dzień, więc czas na zdrowe owocowe odkupienie

 

#jedzzhejto #jedzenie

34432e7c-e937-4569-a229-d49e29c99a2e
yeebhany

mmmmmango po prawej? o a poza tym co to za paczuszka na gorze? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

5
vrkr

Komentarz usunięty

Weedler

To musiało być bardzo dobre w smaku ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)

1

Zaloguj się aby komentować

Witajcie Tomeczki!

 

Dziś mam dla Was szybki przepis na WieśMac'a z McDonalds ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przygotowanie jednej bułki kosztowało mnie około 7zł / 1h roboty

Waga- około 350g / orginał 190g. Opcjonalnie można dorzucić także bekon i papryczki jalapeno dla podkręcenia smaku ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

 

Zapraszam do oglądania i subowania (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) #mickiewiczgotuje

 

PS: Włącz napisy na pasku odtwarzacza

 

#jedzenie #gotowanie #gotujzhejto #mcdonalds

rakokuc

@3zlotenagodzine w porównaniu z poprzednimi burgerami widać spory wzrost skilla. Ten wygląda serio zajebiście, jak z kraftowej burgerowni.

 

Będzie robiony.

1

Zaloguj się aby komentować

Obżarłem się jak świnia. 200 gramów ryżu, trochę śmietany i jabłka prażone.

 

#jedzenie #sienawpierdalam #wpierdalambolubie #grubas

015cfd0a-1cac-43b0-8374-fea0bd3084ae
frost_frank

@JaktologinniepoprawnyWTF A gdzie prawilny cynamon?

2
PinkSushi

Dobry pomysł na deser podrzuciłeś. Mam kilka jabłek, które już nie wyglądają zbyt apetycznie i przed chwilą się zastanawiałam, co z nimi zrobić - problem solved

1

Zaloguj się aby komentować

Jak dobrze jest sobie ugotować obiady w weekend i przez tydzień roboczy już się o to nie martwić. Zacząłem tak robić od kilku miesięcy i chyba już rutyna mi zostanie

 

Na aktualny tydzień makaron + serek wiejski + szpinak (doprawiony czosnkiem) + krakowska sucha staropolska + pomidory w oleju + ogórki kiszone/kapusta kiszona z marchewką. Jedna porcja (box) to po podliczeniu jakieś 850 kcal.

 

Do picia woda/sok z kiszonych ogórków.

 

W następnym tygodniu chyba zmiana na makaron na słodko

 

#jedzzhejto #dieta

adf981a1-065d-4c47-8ab6-ccc48f7161d2
Mr.Mars

@nobodys U mnie na tydzień to byłoby za dużo. Czesto mam zachcianki na coś innego. Ale tak gotować na 2-3 dni to w sam raz.

 

Duża oszczędność czasu.

2
Norrden

@nobodys fasolka po bretońsku, bigos, leczo, sosy itd itp. Jak mi zostaje to w słoik, zagotować i do lodówki. Otwierasz nawet i za miesiąc. Pierogi, krokiety, kopytka, kluski i inne cuda przed usmazeniem/zagotowaniem na tacę i do zamrażarki.
Generalnie mrozić i pasteryzować. Wtedy nie trzeba jeść tydzień tego samego, wyciągasz to co chcesz, dorzucasz sałatkę na świeżo, ziemniaki czy makaron i tyle.

3
SpoconaPacha

ale ogórasy dryblasy

1

Zaloguj się aby komentować