kiedys cos takiego zrobilem dla testu i segment szpagety przykryty parowka byl niedogotowany, nie polecam
"pasta la vista"
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
kiedys cos takiego zrobilem dla testu i segment szpagety przykryty parowka byl niedogotowany, nie polecam
"pasta la vista"
Zaloguj się aby komentować
@JaktologinniepoprawnyWTF Tak, z super ostrą (rosyjską)
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika ale bym opierdolił takiego dzika
@Mielonkazdzika Skont ta moda na ziemniaczane wały?
jakieś pseudomielone ziemniaki i buraczki zapite kefirem i potem 2x sracz
Zaloguj się aby komentować
Ooni: pieca nie należy używać w pomieszczeniach zamkniętych. W otworze nie należy też stosować drzwiczek ani innych osłon
Ja:
#pizza #gotowanie
@knoor co tam palicie?
Zaloguj się aby komentować
@JaktologinniepoprawnyWTF jutro będziesz wyciskał sękacza z delicji xD
Jak to moja babcia powtarzała: "Ma się Boży dar zmarnować, lepiej zjeść i przechorować"
@JaktologinniepoprawnyWTF Porozmawiamy jutro, jeśli w ogóle dojdzie do jakiejś rozmowy.
Zaloguj się aby komentować
(c)hułop
(c)hułop
Amen.
#wychodzimyzprzegrywu #jedzenie #gotujzhejto #steak #postprzerywany
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Nie wygląda tak źle. Grunt że smakował.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Mlem
Będzie pierdzone
Za gęste dla mnie.
Zaloguj się aby komentować
Panie kochany. Ja na gotowałem parę dni temu gar tego i połowę musiałem zamrozić, bo już nie nadążałem z wietrzeniem w biurze
Drugie podejście zrobię za miesiąc jak będzie ciepłej i będzie można mieć cały czas otwarte okna
W trakcie moczenia zmień 3-4 razy wodę, spadek ilości gazów będzie zdecydowany.
Zaloguj się aby komentować
Te białe to co?
@Kureci_paratko mógłbyś wyczyścić paznokcie... chociaż przy jedzeniu.
@Kureci_paratko super zdjęcie. Czym robiłeś?
Zaloguj się aby komentować
@JaktologinniepoprawnyWTF poczestowalbys
@JaktologinniepoprawnyWTF trochę sękacz, trochę mięso z kebaba
Zjadłbym to z ciekawości
Zaloguj się aby komentować
Czy moglby mi ktos polecic jakis sprawdzony przepis na galaretke zimne nozki?
Bardzo dziekuje.
@KakaDemona Nóżki wieprzowe dokładnie umyj i włóż do dużego garnka.
Dodaj cebulę pokrojoną w ósemki, czosnek posiekany, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól.
Zalej wodą tak, aby nóżki były całkowicie przykryte.
Zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 2,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i łatwo oddzielać się od kości.
Gdy mięso będzie gotowe, wyjmij je z bulionu i odstaw do ostygnięcia.
Bulion przecedź i dodaj ocet, dokładnie wymieszaj.
Nóżki włóż do płaskiego naczynia i zalej bulionem.
Odstaw do wystygnięcia, a następnie włóż do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
@KakaDemona umyj nóżki dokładnie.
A potem idź do sklepu i kup galaretkę.
Tylko chce się upewnić, wieprzowe?
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika to teraz jeszcze zrób sobie kebaba, pzdr( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Z jakim serem takie dobrocie?
Masz jakiś przepis co to za buła też bym zrobił
Zaloguj się aby komentować
Witajcie Tomeczki!
Dziś mam dla Was szybki przepis na WieśMac'a z McDonalds ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przygotowanie jednej bułki kosztowało mnie około 7zł / 1h roboty
Waga- około 350g / orginał 190g. Opcjonalnie można dorzucić także bekon i papryczki jalapeno dla podkręcenia smaku ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Zapraszam do oglądania i subowania (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) #mickiewiczgotuje
PS: Włącz napisy na pasku odtwarzacza
@3zlotenagodzine w porównaniu z poprzednimi burgerami widać spory wzrost skilla. Ten wygląda serio zajebiście, jak z kraftowej burgerowni.
Będzie robiony.
@3zlotenagodzine Ocetix xDDDD
Zaloguj się aby komentować
Obżarłem się jak świnia. 200 gramów ryżu, trochę śmietany i jabłka prażone.
#jedzenie #sienawpierdalam #wpierdalambolubie #grubas
@JaktologinniepoprawnyWTF A gdzie prawilny cynamon?
@JaktologinniepoprawnyWTF oooo, zjadłbym
Dobry pomysł na deser podrzuciłeś. Mam kilka jabłek, które już nie wyglądają zbyt apetycznie i przed chwilą się zastanawiałam, co z nimi zrobić - problem solved
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Jak dobrze jest sobie ugotować obiady w weekend i przez tydzień roboczy już się o to nie martwić. Zacząłem tak robić od kilku miesięcy i chyba już rutyna mi zostanie
Na aktualny tydzień makaron + serek wiejski + szpinak (doprawiony czosnkiem) + krakowska sucha staropolska + pomidory w oleju + ogórki kiszone/kapusta kiszona z marchewką. Jedna porcja (box) to po podliczeniu jakieś 850 kcal.
Do picia woda/sok z kiszonych ogórków.
W następnym tygodniu chyba zmiana na makaron na słodko
@nobodys fasolka po bretońsku, bigos, leczo, sosy itd itp. Jak mi zostaje to w słoik, zagotować i do lodówki. Otwierasz nawet i za miesiąc. Pierogi, krokiety, kopytka, kluski i inne cuda przed usmazeniem/zagotowaniem na tacę i do zamrażarki.
Generalnie mrozić i pasteryzować. Wtedy nie trzeba jeść tydzień tego samego, wyciągasz to co chcesz, dorzucasz sałatkę na świeżo, ziemniaki czy makaron i tyle.
ale ogórasy dryblasy
Zaloguj się aby komentować
@Elektryczny_pomidor wygląda jak świeżo wyskrobane płody w koszulce
@Elektryczny_pomidor kieds tak zrobilem 500 pierogow, mowie bede je jjadl tydzien i w kurwa 2 dni zniknely XDDDD
@Elektryczny_pomidor Ale piękne skurwysyny
Zaloguj się aby komentować