@jacoslaw
Fake. Zapiekany ser. Nazwa nieadekwatna do zdjęcia.
Niekoniecznie. To spaghetti alla carrettiera, czyli alio olio z serem.
Rzeczowniki z wielkiej litery to chyba w niemieckim? Für Deutschland
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Wszystko co związane z gotowaniem, jedzeniem oraz kulturą temu towarzyszącą.
@jacoslaw
Fake. Zapiekany ser. Nazwa nieadekwatna do zdjęcia.
Niekoniecznie. To spaghetti alla carrettiera, czyli alio olio z serem.
Rzeczowniki z wielkiej litery to chyba w niemieckim? Für Deutschland
Zaloguj się aby komentować
Pamiętaj, że z dwa dni musi postać żeby się przegryzło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
podłączę się z pytaniem o garnki pod indukcję, już parę próbowałem i no działają, ale zwykłe żeliwne stare idą kilka razy mocniej, tyle że ciężko dostać, a te nowoczesne to jak z mema o piesełach, że ładne estetyczne, ale woda się pół godziny gotuje :(
@Jason_Stafford a jakiś konkretny model?
@ppiwodzki jeśli masz zmywarkę to zwróć uwagę żeby uszy i rączki były „pełne”. Bo nic tak nie wkurza jak wylewająca się woda z uszu podczas wyjmowania naczyń ze zmywarki.
Zaloguj się aby komentować
@Jim_Morrison jak mi się ogórki z małosolnych zmieniają w kiszone to je wypierdalam do śmietnika xD
Zaloguj się aby komentować
Te takie do zalewania w kubkach już kupować nie będę bo kupiłem z 10 i w kilka przeciekało.
W sumie procesowane to procesowane.
Powiem tak, sajgonki i pierożki z kimchi z sosiwkiem sojowym i dipem czosnkowym to przekozak, jutro kurczak i makaron dżangam.
Jest też ryż czarny, ale nie mam pomysłu na to ¯\_(ツ)_/¯
Zaloguj się aby komentować
Dobre chociaż? Jakoś tak te lokale mnie odrzucają:/ Byłem raz, dostałem zamiast normalnego mięsa chrząstki i twardy tłuszcz. Ledwo zjadłem:(
Zaloguj się aby komentować
@Bloodlust91 co to za gowno, jajka sa kaloryczne, (ale i zdrowe zarazem)
Jak wejdziecie w link, to juz podaja dokladnie ile g/ml i sie zgadza, po samych zdjeciach wyglada to klamiliwie przez rozne proporcje.
Szkoda, że pistacji nie dali, paczka 200g (taka standardowa z biedry) ma tyle kalorii co podwójny wieśmak z frytkami. Może nie pasowałoby do klucza.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
aniagotuje to jedyne prawilne przepisy
@Festador polecę klasykiem, wygląda jak gówno
@Festador ładne, gratuluję. A teraz dej kawałek (・∀・)
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
bardzo pomysłowo byczq, tez tak sobie zamrożę miemsko
Zaloguj się aby komentować
@Jim_Morrison W sensie, że smażyłeś najpierw boczek potem, na to potem cebulkem i na sam koniec chlebek?
Zaloguj się aby komentować
Jedyne sensowne coś emitowane w tv
Zaloguj się aby komentować
Marne potrawy? Fasolka po bretońsku to potrawa bogów!
@Verq Tu przecież jakaś zupa fasolowa.
@anervis to resztki sucharów xD
@Zielonypomidor Fasoleczka po bretońsku
@Foxbat no i zajebiście!
Ja po fasolce bretońskiej zawsze mam niezłe sranie
Zaloguj się aby komentować
masz mój
------------------------------------------------------
pierwszy zakwas - starter
------------------------------------------------------
0,5l żurku niepasteryzowanego (takiego z warzywniaka)
300g mąki żytniej
70ml wody
wymieszać wszystko w dużej misce (żurek dokładnie wymieszać na dnie butelki jest osad mąki), przykryć ściereczką, zostawić na 1-2 doby w temperaturze pokojowej.
-----------------------------------------------------
chleb (na 4 keksówki)
-----------------------------------------------------
do miski z zakwasem dodać
60g płatków owsianych zwykłych
15g otrąb pszennych
130g słonecznika łuskanego
130g siemienia lnianego
40g soli
--------------
900ml ciepłej wody
6g cukru
42g drożdży
drożdże rozprowadzić w wodzie z cukrem, wlać do miski z zakwasem i dodatkami i dokładnie wymieszć
dodać 1000g mąki pszennej chlebowej, ja używam mąki 00 do pizzy.
dokładnie wyrobić, ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany.
Z wyrobionego ciasta odebrać 200-300g do czystego zamykanego pojemnika na następny zakwas
resztę ciasta przelać do 4 keksówek i wstawić do zimnego piekarnika do wyrastania.
Gdy ciasto urośnie na około 1cm od krawędzi keksówki włączyć piec góra,dół, termoobieg, 185* - 55min
Zaraz po upieczeniu wyciągnąć z foremek i wystudzić.
Smacznego
----------------------------------------------------
następne zakwasy
300g mąki żytniej
odłożone ciasto z poprzedniego pieczenia
570ml wody
wymieszać wszystlo w dużej misce, przykryć ściereczką, zostawić na 1-2 doby w temperaturze pokojowej.
@Zly_Tonari pokaż swój, bez drożdży, pieczony w keksówce
@Heterodyna
Wdech
Wydech
Wdech
Wydech
Dlaczego bierzesz humorystyczny komentarz ad persona ? Nie potrafisz się zdystansować wobec zabawnej kwadratury chleba ? ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować