Dzisiaj psajgonki z airfryera. Cóż, zawijać to ja nie potrafię ¯\_(ツ)_/¯
#gotujzhejto


Społeczność
Dzisiaj psajgonki z airfryera. Cóż, zawijać to ja nie potrafię ¯\_(ツ)_/¯
#gotujzhejto

Nie napiszę jak to wygląda
@Stashqo Widać stupki xd
Pies ci narobił czy jak?
Zaloguj się aby komentować
Noworoczne śniadanie (° ͜ʖ °)
Kurłasanty z powidłami i miodem a do tego
Kao Kao na niemleku migdałowym
#jedzzhejto #jedzenie #ciekawostki



@Klamra To na okręcie podwodnym takie dajo? My w torpedowni żremy śrubki i popijamy smarem ale pan kapitan się bawi.
Fajna podkladka. Musialbym sobie topic te krołasuanty w kakauku. Ale u mnie to mleko musi byc krowie, 3,5%
Where is kawa?

Zaloguj się aby komentować
W kwestii mojego pomysłu z "marynowaniem" patyczków do koreczków, to:
- zapach oregano-majerankowy jest wyczuwalny, ale słabo.
- mogłem dodać do wywaru soli.
Teraz pytanie, czy było warto?
Moim zdaniem, niewiele z tym zachodu i można spróbować. Zwłaszcza, że dodatek soli może rzeczywiście wpłynąć na smak nabijanego jedzenia. Jest pole do eksperymentów.
Co do ilości wywaru, to zależy od naczynia w którym patyczki będą się moczyć. Powinno być tyle płynu, żeby były przykryte.
Sam skład to 2-3 kopiaste łyżki majeranku.
Do tego świeże zioła. Ja wykorzystałem oregano, 3/4 takiego pęczka, jaki można kupić w Lidlu, albo biedrze. Wolałbym wziąć rozmaryn, ale dostać nie mogłem.
@moll @AndrzejZupa
#jedzenie #koreczki


@razALgul dziękować za pamięć
@razALgul Hmm...ja bym spróbował z olejkami, zamiast z wywarem.
Olejki to +100 do aromatu.
@razALgul a możesz dokładniej opisać jak to marynowales?
Zaloguj się aby komentować
Niby taka pierdoła, ale wpadłem na nią wczoraj. Jutro na sylwestra pod zlewem (spędzam go z różową i psem panikarą), wpadłem na pomysł upgrade'u koreczkow.
Dzisiaj ugotowaliśmy wywar z oregano i marianku. Zamoczylismy w nim patyki do szaszłyków (są grubsze, mniejsze prawdopodobieństwo pęknięcia) i jutro na nie będą nabijanie rzeczy. Typu ser, mięso, orzechy, serki pleśniowe. Juz czuć, że przeszły smakiem i aromatem. Oczywiście z samego rana suszenie i tak dalej.
Polecam (chyba) Magda Gessler😛
#jedzenie #koreczki

Marynowanie patyków, no no...
Na poprzednim tripie mojemu mechanikowi wbila sie l mala drzazga z takoej wykalaczki w gardlo i tak stanela, ze musieli mu w szpitalu wyciagac. Smacznego xD
A to te patyki się je? Nie wiedziałem.
Zaloguj się aby komentować
Oto kiełbaska z frajera w bułce pełnoziarnistej, bo w końcu zdrowo się odżywiamy. Duszona cebula na tłuszczu wołowym, kiszone chili,musztarda i sos z kiszonej pikantnej papryki.
#jedzenie #upomidora

@chwastyodkuchni mów mi tak jeszcze xd
@chwastyodkuchni Hot-dog na bogato.
Piękne…wzruszyłem się.
Zaloguj się aby komentować
Tez uwielbiam kiwi
@SuperSzturmowiec
Zalej to jogurtem Zott i będzie 10/10.
Ale pedalsko
Zaloguj się aby komentować

Boże Narodzenie obchodzone jest na całym świecie, ale tradycyjne potrawy świąteczne mogą się diametralnie różnić w zależności od kultury. Oto siedem najdziwniejszych i najbardziej zaskakujących potraw bożonarodzeniowych.
Fot. RealAKP, pixabay
#hejto #jedzenie #jedzzhejto #gotujzhejto #hejtogotuje...
Scrolluj dalej, to tylko standardowy rozmiar nutelli z USA, dla porównania, obok zdrowszy zamiennik w europejskim rozmiarze xD
#nutella #usa #jedzenie

@jaczyliktoo co Ty pierdolisz. Przecież tam jest mleko, orzechy i kakao. Samo zdrowie, więc jak coś miałoby być zdrowsze?
Kto to gówno je?
Jadłem pudełko takiego zdrowego "zamiennika". W smaku fajne, ale może cię później zabić. W życiu takiego trzepotania odbytu nie przeżyłem.
Zaloguj się aby komentować
Lasagne w wersji wegetariańskiej (seitan zamiast mieska)
#gotujzhejto #jedzzhejto #jedzenie



@lechaim jaki seitan? Kupujesz czy sam robisz?
@lechaim dawaj przepis
@lechaim jak robię wegetariańską, to jednak wolę szpinak i pomidory
Zaloguj się aby komentować
niedobry bo nie mam takiej kanapki
Tak trzeba żyć!
Zaloguj się aby komentować
#gotujzhejto #jedzzhejto #gotowanietomojapasja #suseuspamuje
Ale będzie zaraz jedzone

@suseu d⁎⁎e urwało czy dopiero zacznie?
Zaloguj się aby komentować
#jedzenie
Cuda na kiju, ale na pewno spróbuję. Lubię takie wynalazki


@Yes_Man strasznie ch⁎⁎⁎we makro
no i czy z prawnego punktu widzenia na opakowaniu moze widniec napis ŁOSOŚ ?
@Yes_Man pojebało kogoś żeby największym napisem na środku był "łosoś w plastrach". Mogę się założyć że pierwsza lepsza starsza osoba która to kupi będzie przekonana że to łosoś tylko jakiś dziwny.
Tam powinno być wielkie "NIE łosoś", czy cokolwiek...
Zaloguj się aby komentować
#jedzenie #pierogi
Pierwsze w życiu xD
I, wierzcie lub nie, nie ze względu na święta:D
Matulu, ile roboty.
Ale szuflada w zamrażarce pelniutka.
A i Czyngis na masło się zalapal.
Można brać po dwa jak coś.


Też się powoli zbieram żeby pierwszy raz w życiu zrobić. Idzie to zjebac?
@lechaim po dwa pfff, chyba talerze
@lechaim jak sobie obsmażysz w wigilie to Panie
Zaloguj się aby komentować
Tak mi ten kurczak z air fryera wyszedl.
Chrupiacy na zewnatrz i soczysty wewnatrz.
#nietylkomielonka #gotujzhejto #gotowanie #jedzenie

Tak w sumie przy okazji tego tematu. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad nabyciem air fryera. Możecie podzielić się opiniami, czy warto? Ewentualnie poradzić, czym kierować się przy zakupie i na co uważać?
@Pizmowol Ja mam na przykład z okienkiem i światełkiem. Bardzo przydatne.
Zaloguj się aby komentować
odlej coś tej wody bo zamiast bigosu to prezentujesz kapuśniak
@moll co to takie rzadkie?
Tego boczku też prawie nie widać
@moll I to jest bigos!!!
Nie jakieś tam namiastki i podróbki.
Zaloguj się aby komentować
#ramen #vege #jedzenie
Dyniowy ramen wg tego przepisu z lekkimi modyfikacjami
lazycatkitchen.com/vegan-pumpkin-ramen/
Smakuje lepiej niż wygląda, mocne 8/10. Duża zaleta, że robi się go dość szybko.

@krzysztof-2 - z ramenów to tylko tonkotsu - z chashu z prosiaczka jak bóstwo japońskich ramenów przykazało
@koszotorobur Raczej podziękuję, od dzieciństwa nie znosiłem zapachu wywaru na kościach. Ale jak lubisz to smacznego
@krzysztof-2 - no cóż - wieprzowina ma specyficzny zapach - nie każdemu podchodzi - a jeszcze dochodza względy indywidualnego wyboru diety
Zaloguj się aby komentować

Firma McCormick Polska S.A. poinformowała organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wycofaniu partii produktu FRENCH'S CLASSIC YELLOW MUSTARD ze względu na brak informacji o składniku powodującym alergie: gorczycy. Na niektórych produktach z obu partii naklejono etykietę innego produktu, który nie...
A więc tak, obudziłem się rano i pomyślałem "a jakby tak zrobić pasztet". Z racji że mam teraz wolne od pracy, a przed świętami nie będę miał kiedy, to może nie taki głupi pomysł.
Robiłem pierwszy raz, z brzuszku, pręgi wołowej, piersi z kurczaka, wątróbki. Do tego warzywa i kajzerka. Jak to pisał Sasin "mam dobre informacje, więcej szczegółów po 17", no jak się upiecze". Trafił do piekła na razie. #gotujzhejto
Może i na zdjęciach wygląda, jak wiadomo co, ale smakuje jeszcze lepiej.



Jakby ktoś był zainteresowany, no i że nie jestem odpowiedzialnym człowiekiem (może nie takim człowiekiem jak Netanjahu), ale pasztet dowiozłem



Zaloguj się aby komentować

Choć w Polsce to popularny deser, nie tylko przy Świętach Bożego Narodzenia, i niektórym wydaje się, że to wypiek typowo polski, to sernik w różnych formach jest popularny na całym świecie. Ale od jak dawna i właściwie kto wymyślił sernik? I jaka jest jego historia?
Mogłoby się wydawać, że sernik...

Lody to prawdopodobnie nie pierwsze o czym myślisz, jeśli ktoś wspomni o gwiazdce Michelin. Lecz istnieje jeden na świecie bar z lodami, który ma gwiazdkę w Przewodniku Michelina.
„Te dokładne, delikatne smaki i te dojrzałe, sprytne techniki zaimponowały nam i osiągnęły wyższy poziom, co...