Zdjęcie w tle
Jedzenie

Społeczność

Jedzenie

444
lagun

Nie napiszę jak to wygląda

vredo

@Stashqo Widać stupki xd

RACO

Pies ci narobił czy jak?

Zaloguj się aby komentować

Noworoczne śniadanie (° ͜ʖ °)

Kurłasanty z powidłami i miodem a do tego

Kao Kao na niemleku migdałowym

#jedzzhejto #jedzenie #ciekawostki

9aeac465-2153-4644-8a68-d9c295aca29c
11572a1a-3dc9-47d4-94f3-5ac89ce316be
c3151138-19cb-4ee4-84c5-839d440234a7
vredo

@Klamra To na okręcie podwodnym takie dajo? My w torpedowni żremy śrubki i popijamy smarem ale pan kapitan się bawi.

Cybulion

Fajna podkladka. Musialbym sobie topic te krołasuanty w kakauku. Ale u mnie to mleko musi byc krowie, 3,5%

Zaloguj się aby komentować

W kwestii mojego pomysłu z "marynowaniem" patyczków do koreczków, to:

- zapach oregano-majerankowy jest wyczuwalny, ale słabo.

- mogłem dodać do wywaru soli.


Teraz pytanie, czy było warto?

Moim zdaniem, niewiele z tym zachodu i można spróbować. Zwłaszcza, że dodatek soli może rzeczywiście wpłynąć na smak nabijanego jedzenia. Jest pole do eksperymentów.


Co do ilości wywaru, to zależy od naczynia w którym patyczki będą się moczyć. Powinno być tyle płynu, żeby były przykryte.


Sam skład to 2-3 kopiaste łyżki majeranku.

Do tego świeże zioła. Ja wykorzystałem oregano, 3/4 takiego pęczka, jaki można kupić w Lidlu, albo biedrze. Wolałbym wziąć rozmaryn, ale dostać nie mogłem.

@moll @AndrzejZupa

#jedzenie #koreczki

1fd926ce-2037-4e27-8f05-e6ceda99a13f
e437cd4a-cca1-4e74-8b9f-c3adc88d8811
moll

@razALgul dziękować za pamięć

paramyksowiroza

@razALgul Hmm...ja bym spróbował z olejkami, zamiast z wywarem.

Olejki to +100 do aromatu.

HolQ

@razALgul a możesz dokładniej opisać jak to marynowales?

Zaloguj się aby komentować

Niby taka pierdoła, ale wpadłem na nią wczoraj. Jutro na sylwestra pod zlewem (spędzam go z różową i psem panikarą), wpadłem na pomysł upgrade'u koreczkow.

Dzisiaj ugotowaliśmy wywar z oregano i marianku. Zamoczylismy w nim patyki do szaszłyków (są grubsze, mniejsze prawdopodobieństwo pęknięcia) i jutro na nie będą nabijanie rzeczy. Typu ser, mięso, orzechy, serki pleśniowe. Juz czuć, że przeszły smakiem i aromatem. Oczywiście z samego rana suszenie i tak dalej.

Polecam (chyba) Magda Gessler😛

#jedzenie #koreczki

b8a16b45-87de-42e3-9b47-961173c3a334
Zapster

Marynowanie patyków, no no...

bartek555

Na poprzednim tripie mojemu mechanikowi wbila sie l mala drzazga z takoej wykalaczki w gardlo i tak stanela, ze musieli mu w szpitalu wyciagac. Smacznego xD

Dacusx

A to te patyki się je? Nie wiedziałem.

Zaloguj się aby komentować

Oto kiełbaska z frajera w bułce pełnoziarnistej, bo w końcu zdrowo się odżywiamy. Duszona cebula na tłuszczu wołowym, kiszone chili,musztarda i sos z kiszonej pikantnej papryki.


#jedzenie #upomidora

8f57e444-7110-4ce9-964b-cca4f4815733
splash545

@chwastyodkuchni mów mi tak jeszcze xd

Mr.Mars

@chwastyodkuchni Hot-dog na bogato.

AndrzejZupa

Piękne…wzruszyłem się.

Zaloguj się aby komentować

w0jmar

@SuperSzturmowiec

Zalej to jogurtem Zott i będzie 10/10.

Zaloguj się aby komentować

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@jaczyliktoo co Ty pierdolisz. Przecież tam jest mleko, orzechy i kakao. Samo zdrowie, więc jak coś miałoby być zdrowsze?

ortalionowyNinja

Jadłem pudełko takiego zdrowego "zamiennika". W smaku fajne, ale może cię później zabić. W życiu takiego trzepotania odbytu nie przeżyłem.

Zaloguj się aby komentować

BajerOp

@lechaim jaki seitan? Kupujesz czy sam robisz?

globalbus

@lechaim jak robię wegetariańską, to jednak wolę szpinak i pomidory

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Yes_Man

@suseu d⁎⁎e urwało czy dopiero zacznie?

Zaloguj się aby komentować

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@Yes_Man strasznie ch⁎⁎⁎we makro

bucz

no i czy z prawnego punktu widzenia na opakowaniu moze widniec napis ŁOSOŚ ?

emdet

@Yes_Man pojebało kogoś żeby największym napisem na środku był "łosoś w plastrach". Mogę się założyć że pierwsza lepsza starsza osoba która to kupi będzie przekonana że to łosoś tylko jakiś dziwny.


Tam powinno być wielkie "NIE łosoś", czy cokolwiek...

Zaloguj się aby komentować

#jedzenie #pierogi


Pierwsze w życiu xD

I, wierzcie lub nie, nie ze względu na święta:D


Matulu, ile roboty.

Ale szuflada w zamrażarce pelniutka.


A i Czyngis na masło się zalapal.


Można brać po dwa jak coś.

fe6186d2-cc2f-4bd4-a5aa-b616e9400c75
dbf43f48-c2c0-4f2e-b33b-cb32cb0ee580
winet

Też się powoli zbieram żeby pierwszy raz w życiu zrobić. Idzie to zjebac?

Soviel

@lechaim po dwa pfff, chyba talerze

lubiespac

@lechaim jak sobie obsmażysz w wigilie to Panie

Zaloguj się aby komentować

Pizmowol

Tak w sumie przy okazji tego tematu. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad nabyciem air fryera. Możecie podzielić się opiniami, czy warto? Ewentualnie poradzić, czym kierować się przy zakupie i na co uważać?

marzimaki

@Pizmowol Ja mam na przykład z okienkiem i światełkiem. Bardzo przydatne.

Zaloguj się aby komentować

VonTrupka

odlej coś tej wody bo zamiast bigosu to prezentujesz kapuśniak

Felonious_Gru

@moll co to takie rzadkie?


Tego boczku też prawie nie widać

Mr.Mars

@moll I to jest bigos!!!


Nie jakieś tam namiastki i podróbki.

Zaloguj się aby komentować

koszotorobur

@krzysztof-2 - z ramenów to tylko tonkotsu - z chashu z prosiaczka jak bóstwo japońskich ramenów przykazało

krzysztof-2

@koszotorobur Raczej podziękuję, od dzieciństwa nie znosiłem zapachu wywaru na kościach. Ale jak lubisz to smacznego

koszotorobur

@krzysztof-2 - no cóż - wieprzowina ma specyficzny zapach - nie każdemu podchodzi - a jeszcze dochodza względy indywidualnego wyboru diety

Zaloguj się aby komentować

A więc tak, obudziłem się rano i pomyślałem "a jakby tak zrobić pasztet". Z racji że mam teraz wolne od pracy, a przed świętami nie będę miał kiedy, to może nie taki głupi pomysł.

Robiłem pierwszy raz, z brzuszku, pręgi wołowej, piersi z kurczaka, wątróbki. Do tego warzywa i kajzerka. Jak to pisał Sasin "mam dobre informacje, więcej szczegółów po 17", no jak się upiecze". Trafił do piekła na razie. #gotujzhejto

Może i na zdjęciach wygląda, jak wiadomo co, ale smakuje jeszcze lepiej.

652af1e2-0133-47c5-8aac-64f6c29c26ec
8c379cc0-e753-4edb-81a1-4041156e44d9
af068a29-07ff-407b-8dca-8b9fca39aa44
DziadBorowy

Jakby ktoś był zainteresowany, no i że nie jestem odpowiedzialnym człowiekiem (może nie takim człowiekiem jak Netanjahu), ale pasztet dowiozłem wydaje się być smaczny, taki może za delikatny, no i trudno go kroić, trochę się rozpada. No nic, ale kto teraz robi dobrze. #dumny #gotujzhejto #pasztet

8e0fb8c1-8e6c-4acd-9001-3a5f50d97ce9
63fe08e5-7521-4100-a74a-7f303dc838d9
a8407141-fbe6-4c09-a99c-7724eaf86de2

Zaloguj się aby komentować