#wedzenie #serowarstwo
@Odpad_selektywny
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Trochę dymu.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Mr.Mars To co dopiero będzie jak pokaże gotowy?
@Zielonypomidor
To co dopiero będzie jak pokaże gotowy?
Tylko błagam cię rób takie pokazy o przyzwoitych godzinach.
Tag #gotujzhejto to ja chyba będę tylko na głodniaka przeglądał.
@Zielonypomidor ale taguj #bdsm xD
Zaloguj się aby komentować
@Zielonypomidor to z lewej wygląda jak sarnina ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@PlatynowyBazant20 na pewno sarnina! Widziałem ostatnio w serialu jak serwują ludziom gulasz z takim. Wszyscy zajadali aż łyżki i talerze trzaskały ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PlatynowyBazant20 @deepth0ught Z domu nie wychodziłem dwa tygodnie więc to raczej nie ja,
Zaloguj się aby komentować
@Freddy ależ proszę
@Odpad_selektywny wyglada soczyscie!!
@Freddy i taki jest 😁
Zaloguj się aby komentować
@Zielonypomidor mam to i za każdym razem wychodzi mi mięso, czy ser dziwne w smaku. Jakbym przewędził...
@razALgul Może kwestia zrębek albo zbyt wysokiej temperatury?
@Zielonypomidor chyba to drugie.
Zaloguj się aby komentować
@Zielonypomidor Człowiek tworzący kabanosy ( ͡o ͜ʖ ͡o) Hejto jest super i poproszę jednego!:)
Kabanoski zawsze i wszędzie
@PanGargamel Proszę bardzo tylko tu trochę loteria bo 5 smaków a jeden radioaktywny.
Zaloguj się aby komentować
@mahuk Jeśli wychodzą ciemne, to są przewędzone, na szczęście jeśli są brązowe to jeszcze nie jest źle. Moje po odparzeniu robią się ciemniejsze, ale też bez przesady, dużo daje drewno, wędząc samą olchą mięso będzie koloru złotego, dodając gruszy mięso wybarwia się w zależności od rodzaju mięsa. Spróbuj obniżyć temperaturę w wędzarni, powinno pomóc.
Dawaj mnie ten boczek chryste panie!!!!
@PaczeIok ty koorwo, przestan mi wedliniarzy domowych przesladowac!!! #pdk
Zaloguj się aby komentować
@Zielonypomidor z gramaturą posłuchaj @dildo-vaggins bo ja jak sypię przyprawy to na oko. Ale zaczęłabym mocno symbolicznie
@dildo-vaggins o jezusku jakie piękne. Wołaj na efekty
@dildo-vaggins zawołaj jak zrobisz
Zaloguj się aby komentować
@Scoville @JesteDiplodokie No i nie macie racji, zimne jest do około 22 a gorące powyżej, z czego na temperatury 23-40 mówi się wędzenie cieple a powyżej 40 gorące. Dlaczego? A No dlatego ze w temperaturze powyżej 40 stopni ścina się białko w mięśniu i jest to punkt graniczny.
Źródło: https://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/rodzaje-wedzenia/145-wszystko-o-wedzeniu
@dildo-vaggins a więc Twoim celem było ścięcie białka czy właśnie nie? Dlaczego akurat wybrałeś temperaturę graniczną, która może okazać się "niepewna"?
@Scoville bo według moich doświadczeń taka temperatura nie osusza za mocno powierzchni wędliny a jednocześnie przyspiesza penetracje mięsa dymem. Taki mój złoty środek, akurat ścinanie białka w przypadku schabu mało mnie obchodzi bo i tak go parzę do osiągnięcia 70 stopni w środku.
Zaloguj się aby komentować
Aż tak, przepraszam
@foofy_Shmofer. Heh
Zaloguj się aby komentować
@zboinek Niestety nie ma już dostępu do mięsa od chłopa.
narobiłeś smaka
@krash "Dawaj na priv w tygodniu to powiem co i jak
pisz tutaj to więcej osób skorzysta.
Zaloguj się aby komentować