Zdjęcie w tle
paramyksowiroza

paramyksowiroza

Inspirator
  • 31wpisy
  • 499komentarzy
Zamiast jeść rosół, od razu zrobiłem pomidorową
#gotujzhejto #jedzenie
ddb0d31e-c0b7-4065-888e-3f617b96c8c0
BettyLou

@paramyksowiroza Co to za mięsko? Wołowina z rosołu? Czy może nietoperz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

paramyksowiroza

@Moose Starłem trochę sera dojrzewającego (w stylu parmezanu lub raczej grana padano).

@BettyLou Pręga wołowa. Nietoperza nie udało mi się kupić

BettyLou

@paramyksowiroza

Nietoperza nie udało mi się kupić


Aha, czyli próba była Ta wołowina to tylko tak na zastępstwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zaloguj się aby komentować

Taki zwykły, polski, prymitywny bieda-burger.
Właśnie miałem na niego ochotę
#gotujzhejto #gotowanie #jedzenie
2fd46edd-8188-4d0e-8a36-a3ddf51d2dcf
96Stopni

Smacznego, ale mnie niezwykle trigeruje jego wielkość jak i nazywanie go bieda burgerem

Utylizejszyn

@paramyksowiroza wygląda lepiej, niż nie jeden prestiżowy

Ohejtoja

@paramyksowiroza ależ on jest piękny

Zaloguj się aby komentować

Jedna z moich ulubionych potraw - ostre jak lawa Vindaloo!
Vindaloo to taki trochę kundel kulinarny. Sprowadzony w XVI wieku na indyjskie Goa przez Portugalczyków, wzbogacony indyjskimi przyprawami łączy ze sobą smak octowych, portugalskich marynat, oraz indyjskie aromaty. Brytyjczycy też lubią go czasami nieco zmienić.
To jedno z najostrzejszych curry na świecie, choć ostateczna ostrość dania zależy oczywiście od tego, ile ostrych papryczek będziemy mieli chęć wykorzystać.
#gotujzhejto #jedzenie #gotowanie
3c8881b9-4a51-4765-a54f-b52b089e816e
paramyksowiroza

@parabole W sumie, masz rację. Zawsze słyszałem, że to danie powstało na jednej z wysp należących do Goa. Pewnie dlatego miałem w głowie taki skrót myślowy.

Mielonkazdzika

@paramyksowiroza wyglada super. Kiedys bylem w restauracji w ktorej jesli chcialo sie zamowic vindaloo albo phall curry to trzeba bylo podpisac deklaracje ze zdajesz sobie sprawe z ostrosci dania.

paramyksowiroza

@Mielonkazdzika Mnie raz pokonało danie w normalnej indyjskiej knajpie w Warszawie.

Uprzedzali że będzie ostre, ale nie uprzedzali że w połowie posiłku stracę umiejętność mówienia, bo po prostu zdrętwieje mi język.

Na szczęście obsługa już chyba znała temat, bo na moje bełkotliwe "ao aaaaasiiii" przynieśli mi mango lassi w którym widziałem ratunek. Niezapomniane chwile, wspaniałe przeżycia! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zaloguj się aby komentować

Będzie zupka
#gotujzhejto #jedzenie
f3bbe6d6-5d83-4735-94ff-0a64258ec0fc
burt

@moll a może i racja. Deska kupiona na sobotnim bazarku albo w Domu Handlowym GS i też już mamy dawno zapomniane obrazy. A ja zgłodniałem (° ͜ʖ °)

paramyksowiroza

@burt A papier do pieczenia pognieciony w rustykalnym stylu może być?

5eb15835-6f03-4e7f-bbff-b8e53b0f9f27
burt

@paramyksowiroza może być, a zwłaszcza to emaliowane naczynko w maki Nie ma to tamto - poproszę zdjęcie efektu końcowego gdy tylko to nastąpi.

Zaloguj się aby komentować

@MG78 Ponieważ @3zlotenagodzine tchórzliwie mnie zablokował (na wykopie też blokuje ludzi i usuwa komentarze :D), to pozwól, że odpowiem Ci tutaj.
Nie do końca się zgodzę. Przygotowanie 2 tortilli to dosłownie chwila roboty. Jedną można zjeść, drugą przykryć folią spożywczą i zostawić w lodówce na kolejny posiłek. Można je nawet przygotować poprzedniego dnia na śniadanie dnia następnego.
Zresztą, czy znasz jakieś kupne tortille o normalnym składzie?
No i gotowy kurczak w panierce?
Przecież sam wiesz, że ten "przepis" jest na poziomie błota w kałuży...
OK, ja rozumiem że początki są trudne i że nie każdemu na początku wychodzi.
Ale widziałeś poprzedni film op-a?
Przecież widać, że włożył w niego MINIMALNĄ ilość wysiłku. Dlatego wyszło jak wyszło.
Gdyby miał do tego pasję, zainteresowane, odrobinę elementarnej wiedzy i gdyby mu się w ogóle CHCIAŁO, to pewnie wyszłoby lepiej.
Jemu się nie chce. I to widać najbardziej.
#jedzenie #gotujzhejto #gotowanie #youtube #mickiewiczgotuje
paramyksowiroza

@AndrzejZupa

rzeczy nie mające znaczenia


No to zrób dobre tortille, usmaż sam kurczaka w dobrej panierce i porównaj smak z kupnymi produktami do odgrzania.

Wtedy pogadamy o tym, czy to nie ma znaczenia.

AndrzejZupa

@paramyksowiroza nadal nie rozumiesz jaki jest target tego contentu. Oczekujesz Basiury a to ma być "fast food like"! Tak, w tym kontekście, który nadal pomijasz nie ma to znaczenia! Jak chcesz i masz takie możliwości żeby się bawić godzinę nad obiadem to Ci zazdraszczam. Dla mnie ważne jest, że posiłek jest gotowy w kwadrans i nikt nie kręci nosem, że "potrawa na skróty". Weź pod uwagę też to, że są ludzie bez zdolności kulinarnych i potrafią spierdolić kurczaka w panierce a Ty wymagasz żeby jeszcze tortille sami manufakturowali...easy man...wziąłeś się za krytykę a to nie jest Twój target imo.

paramyksowiroza

@AndrzejZupa Są pewne granice powyżej których się nie czepiam.

Ale "ukierunkowanie na szybkość" po prostu nie jest dla mnie argumentem, bo coś takiego może mi powiedzieć miłośnik chińskich zupek.

Zresztą, czy Twoim zdaniem potrawa polegająca na odgrzaniu gotowych produktów zasługuje na "autorski" przepis?

Zawinąć kurczaka w tortillę to umie nawet idiota.


Nawet doceniłbym, gdyby w tym "przepisie" znalazły się choćby jakieś nieoczywiste składniki, ciekawe przełamanie smaków.

Niechby choćby nawalił tam kupne pesto ze słoika, to może bym się nad tym chwilę zastanowił.

To przecież nie przeszkodziłoby w tej szybkości przygotowania potrawy, a smak byłby ciekawszy od warzyw zalanych jogurtem.

A jak już, to niechby do tego jogurtu dodał czegoś ciekawego, np kuminu, kolendry.


Ale on zrobił najbardziej prymitywne połączenie smaków - zero inwencji, zero kreatywności, zero pomysłu.

Po prostu sztampa do szpiku kości.

A targetem nie są debile, które nie wiedzą do czego tortilla służy. To są ludzie którym należy się więcej szacunku niż otrzymali w tym niby "przepisie".


BTW, tortille bez problemu przygotujesz w kwadrans, faktycznej roboty jest przecież na jakieś 5 minut.

Zaloguj się aby komentować

Hejto. Oto znajdujemy się w krainie absurdu.
Portal społecznościowy którego nie da przeglądać, do którego nie da się zalogować, można co najwyżej obejrzeć jeden obrazek na stronie błędu.
Społeczność, która tworzy gorące z wpisów wyśmiewających portal konkurencyjny oraz debat jak ograniczyć wolność słowa poprzez wycinanie śmieciowych tagów.
Moderacja, która nie potrafi udźwignąć ciężaru napływu użytkowników i szablon graficzny męczący wzrok jaskrawym kolorem tagów, linków i nicków wołanych użytkowników.
Infrastruktura zapadająca się pod ciężarem dodawanych obrazków i zwalanie winy na DDoS-y.
A miało być tak pięknie…
#hejto
5bcfe405-a6fe-4b3c-9a53-735e13fa506e
paramyksowiroza

@nielizlyzki Ależ ja zostałem na wykopie. Tutaj też mam konto. Nie wiedziałem, że jest zakaz...

ivanar

@malix @paramyksowiroza nitk nie robi bańki. Temat jest prosty każdy jest świadom wad tego portalu że w tydzień ćiężko ogarnąć by serwis przyjał ileśset procent większy ruch bez problemów, że admin troche wtedy odpłynął ale nadal to nic w stosunku do tego co robi wykop. Tu przynajmniej jak admin odwalil to odszedł i hejto słucha społeczności a nie olewa jak białek z elfem zbożowym od 7 lat walac w chuj i banujac kogo chca i cenzurujac kogo chca a jednak kazdy kto byl dluzej na wykopie tego doswiadczyl takze argumenty z dupy

paramyksowiroza

@ivanar Wiesz, jest jedna rzecz której nie rozumiem. Dlaczego ZAWSZE pod dyskusjami na temat niedoskonałości Hejto pojawiają się argumenty w stylu "a na wykopie (wpisz co chcesz)".

Ja oceniłem Hejto nie przez pryzmat Wykopu, tylko napisałem z czym jest tutaj problem (przynajmniej moim zdaniem).

Naprawdę chcesz się wpisywać w narrację na poziomie argumentacji "A za peło to było..."?

Zaloguj się aby komentować

Poprzednia