#mollgotuje #gotowanie #jedzenie #tort
Artystyczny nieład ale bardzo ładny ten nieład
@moll Ten tort powinien się nazywać "Parkinson".
@moll ale weź zrób bardziej rzułty
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Gotowanie, przepisy i inne takie
Artystyczny nieład ale bardzo ładny ten nieład
@moll Ten tort powinien się nazywać "Parkinson".
@moll ale weź zrób bardziej rzułty
Zaloguj się aby komentować
@Pomidor__ no drogo, ale takie kości, a w zasadzie to szpik, nie był droższy niż jakiś randomowy gnat? Mówię, nie znam się, ale te kostki ze zdjęcia nie wyglądają jak odpad na rosół, raczej jak pod konkretne, wykwintne danie
@Pomidor__ W mięsnych, ja to kupuję też jako mrożoną lizawkę dla psa.
@Pomidor__ makro i to będziesz miał nawet wybór. Do tego łój wołowy da się trafić i skóry wieprzowe
Zaloguj się aby komentować
Upieczon!
@moll wszystkiego najlepszego
Wygląda jak guma balonowa albo budyń jaki jadłem za gówniaka.
Zaloguj się aby komentować
Coś z koreańską pastą gochujang ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cododiaska szaszłyk?
@cododiaska Kevin's famous chilli?
Zaloguj się aby komentować
Na co się tak wqrwiłeś ja się pytam?
Zaloguj się aby komentować
@Mewtyla grillowałbym
@Mewtyla gdzie się sypie węgiel?
Grill gazowy to nie grill, nie czarujmy się.
Zaloguj się aby komentować
@moll zawsze nie dowierzam jak małe porcje jesz : D
jodłabym
Komentarz usunięty
Ooo, co ja tu widzę, fiu fiu
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
piekna, pewnie byla przepyszna
@3t3r fajna, a co to był ten procent hydro? Kiedyś widziałem w przepisie na cisbatte ale nawet tego nie liczyłem.
Podczas podgrzewania na patelni smarujesz ją oliwą? Ciasto kładziesz na rozgrzanej blasze tuż pod grzałką? Ile czasu w piekarniku?
Zaloguj się aby komentować
na łóżku gotowane?
A o parówce/kiełbasie pamiętałeś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak swoją drogą, były świetne. Bułka, dżem ze świniaka polany musztardą, na to cebulowy sos pomidorowy i kiszona kapusta (na jednym, aczkolwiek tak mi smakowało, że przerzuciłem trochę kapusty na drugiego). Polecam wszystkim.
Sos to smażona cebula aż stanie się miękka, wtedy sól, pieprz i oregano, przecier pomidorowy, wymieszać, dodać z kubek wody i gotować aż woda wyparuje.
Zaloguj się aby komentować
Pfff to trzeba być pipą już żeby się trochę rdzy brzydzić...przecierasz szczotką drucianą,przemywasz gąbka z wodą i smażysz. Mało kto wie, że te grille są tak specjalnie zaprojektowane aby od razu uzupełniać niedobry żelaza w organizmie
I to tak od leżenia się stało? Mam Broil Kinga z żeliwnym rusztem, nic z nim nie robię tylko szczotkuję, śladów korozji nie ma nawet po całej zimie.
Inna sprawa, że jeden ruszt wymieniałem na gwarancji gdyż sam z siebie jeden szczebelek odpadł. Niestety to nie było nawet pierwsze zgłoszenie gwarancyjne tego grilla...
@ColonelWalterKurtz
Może ktoś go jebnął gdzieś na całą zimę w trawie XD
Raczej nie, bo takich wątków jest kilka.
Ja takich jaj nie miałem.
Myślę, że generalnie wykonanie jest w porządku. Nie jest to nie wiadomo co, ale też nie musi być. Coś się zużyje, coś przerdzewieje, to się wymieni. Bardzo fajne jest, że mają katalog wszystkich części i można łatwo różne elementy zamówić i wymienić. Jak po gwarancji w marketowcu coś jebnie, to it's over dla chuopa.
Jak oglądałem Napoleona, to sprawiał wrażenie gorzej wykonanego.
Weber podobny poziom, może nawet trochę lepiej zrobiony, ale nie miał wszystkich funkcji, jakie chciałem, np. nie było rożna.
Campingaz poziom niżej, a jakieś marketowce, to już szkoda gadać.
Zaloguj się aby komentować
@wonsz czyli tak jakby gulasz
@wonsz a co w tym azjatyckiego?
Ja mam szybsze: podgrzac fasolke heinz w mikrofali
Zaloguj się aby komentować
@wonsz uuu panie
No pisalem mu wczoraj ze kiszonego brakowalo! Tutaj juz jest komplecik ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ) smakowego !
smacznego życzę.
Zaloguj się aby komentować
Wygląda to dobrze, chodzi za mną ryba
Wyglada super smacznie
(tylko czy czasem nie powinno się łączyć aromatycznych serów z rybą? bo wtedy zabija się smak ryby?)
@razALgul Nie lubie ryby z cytryną... Chyba dziś na obiad będzie rybsko
Zaloguj się aby komentować
Muszę Cię zmartwić, bo jeśli chciałaś intensywny pomarańczowy to, jednak Ci nie wyszło xd
Proponuję moll-challange, w którym @moll jeździ po Polsce do wylosowanych użytkowników Hejto i przez tydzień gotuje i piecze im pyszności. Talentem i dobrem trzeba się dzielić!
@moll zawołaj na efekt końcowy
Zaloguj się aby komentować
Lubię te pacyficzne dzikie byki. Nie smierdza jak się je przygotowuję
Widziałem ten dokument kilka miesięcy temu....przestałem ryby jeść w ogóle. Jakoś mi się tak chyba podświadomie wkręciło, bo nie wyglądało to tak że po oglądnięciu stwierdziłem że od dzisiaj nie jem ryb.
Który to reportaż?
Zaloguj się aby komentować
mmmm placki ziemniaczane
Zaloguj się aby komentować
Jeszcze się dosuszają chwilę w piecu
@moll zostało coś?
@moll Adoptuj mnie
Zaloguj się aby komentować
@Semicolon A gdzie ziemniak?
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Polecam taką wersję: maliny rozetrzeć na sos, po kilka na porcję zostawić do dekoracji, wątróbkę usmażyć standardowo, podawać na rukoli, polane sosem malinowym i posypane całymi malinami.
@Mielonkazdzika moja matka robiła z papryka i pieczarkami, dzięki temu nie jest sucha jak badyle, czami też robię tak dla siebie
@Mielonkazdzika Ja akurat nie przepadam za wątróbką ale podobno bardzo dobra wychodzi z jabłkiem.
Zaloguj się aby komentować