Zdjęcie w tle
Jedzenie

Społeczność

Jedzenie

444
Rimfire

@ICD10F20 odwiedził Cię dobry duszek Kapustnik Czerwony. Dziś nie będziesz miał kaca.

Zaloguj się aby komentować

VikingKing

@SilverMonkey idzie takie cuda przerobić na następny dzień, na pomidorówkę?

Zaloguj się aby komentować

Tak jak ostatnio gdzies tu pisalem. Jak nie jem czegos azjatyckiego przynajmniej raz w tygodniu, to mi poziom orientu w organizmie niebezpiecznie spada.

Musze nadrobic braki, zrobie sobie makaron.

Az mnie trzecie

#nietylkomielonka

#gotujzhejto

#jedzenie

a20dd316-b2fb-4fe4-80bc-9eb348bdca40
47099234-e18b-4abd-aff2-6f9bc602abee

Zaloguj się aby komentować

Cybulion

Del diablo, piekielne wino xD

Smakuwa

Prytozord

Ziemniaki odstaw na bok. Reszta może być

Zaloguj się aby komentować

cebulaZrosolu

@zjadacz_cebuli nie jadłem, ale znając życie smakują jak kurczak :)

Mielonkazdzika

@zjadacz_cebuli jadlem ale na Tajwanie, upieczone, i podane z sosem raczej na ostro.

Nawet mi smakowaly, i zdziwilem sie ile na nich bylo miesa.

Napewno jeszcze kiedys sprobuje jak bede mial okazje.

Jim_Morrison

Tak, dobre są. To coś pomiędzy kurczakiem a rybą jak dla mnie.

Zaloguj się aby komentować

U mnie jesien pachnie kimchi.

Robie takie mega proste ktore mi najbardziej smakuje. A przepis mam bezposrednio z Korei.

Kapusta pekinska, marchew, czosnek, sol, sos rybny, koreanska sproszkowana papryka.

Bez kleiku ryzowego.

#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie

c8d7d8b1-903f-4b4f-b4d5-de34bf63f82b

Zaloguj się aby komentować

Ogólnie jestem po nocnej zmianie i szukam sobie inspiracji do zrobienia czegoś do żarcia, czy to na obiad, czy też teraz...

moje guity pleasure - jedzenie. Usprawiedliwiam to sobie (jedzenie przed snem), tym że mam pracę fizyczną i robię #pompujwpoprzekziemi

Trafiłem jakiś czas temu, na kanał gościa i ogólnie mogę polecić jego, proste i przyjemne w odbiorze filmy.

https://www.youtube.com/@mniamer


#jedzenie

Half_NEET_Half_Amazing

od siebie polecam policzona szama

Zaloguj się aby komentować

Lubiepatrzec

@SilverMonkey Piokane ziemniaczki

Zaloguj się aby komentować

Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam takie stylizowane na średniowiecze knajpy. Pozdrawiam z Rygi i knajpy Rozengrāls (Vinarium civitatis rigensis). Na stole wjechała noga jagnięca z kaszą, zieleniną, pomidorem i czosnkiem. Do dania wjechał zawinięty w jukowy woreczek chleb ziołowy, a animuszu dodaje piwo miodowe. Zgadza się, średnie. Ale chodzi o ten klimat, jak żywcem wyjęty z Kingdom's Come. Drugą taką knajpę, którą mogę polecić jest Piąte Podziemie ze Lwowa. Podzielcie się w komentarzach podobnymi lokalami, zdjęcia mile widziane!


#kuchnia #restauracje #sredniowiecze #lotwa

a44a9c26-bcbc-4984-b98e-254e38c981d4
556685eb-78de-4d83-834d-c37449c4235f
33088622-6758-4775-bcc4-827d5ac5c1d4
2e77b345-ef24-47f2-930f-564b418f115c
b919bd6d-ad34-4d9b-9491-5c8072c5bce4
cododiaska

Hostinec Restaurace U Sádlů, Klimentská 2, Praha


Ale byłem tam 20 lat temu.

GrindFaterAnona

@Earl_Grey_Blue nie znam żadnej ale mogli się bardziej postarać. na plus: drzwi wejściowe, świeczki zamiast elektryczności, kiepskie piwo. do poprawy imersji: ławy zamiast krzeseł oraz gliniane kufle zamiast szklanych

voy.Wu

niecierpie knajp stylizowanych na średniowiecze


za to lubie po prostu takie stare lokale, jak niektóre angielskie puby, gdzie można na przykład się wy⁎⁎⁎ać na oryginalnych drewnianych schodach, bo stolarz jak je naprawiał 300 lat temu to tak mu wyszło że trzeci schód jest trochę niższy i nikt tego do dzisiaj nie poprawił. albo na parkiecie różnica poziomu między jednym krańcem a drugim to jakieś pół metra i nikt budynku nie prostuje, czasem jakąś klamrą gdzieś coś złapią.

Zaloguj się aby komentować

#gotujzhejto #wyznaniezdupy

Zachciało mi się domowego gyrosu.

Trybowane udka, Jogurt i przyprawa ze zdjęcia. Leżały legitnie dobę w marynacie, zgrilowane, w paseczki pocięte. Do tego tzatziki, no w pytę.


Po paru godzinach mam jednak podejrzenie graniczące z pewnością, że mieszanka przypraw przynajmniej w połowie składa się... ze sproszkowanych pierdów.

588599da-8045-45aa-8c87-7177f7929d63
SuperSzturmowiec

opierdoliłbym takiego karasia

Zaloguj się aby komentować

No to juz totalna improwizacja.

Wyszlo zadziwiajaco smaczne

Surimi, cebula, kapary, oliwki, jajko. Wszystko smazone na oleju z trawa cytrynowa, i dodalem platki chilli.

#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie

9d88851d-0143-43f1-97ad-0cc3c7576b69
4a4631b1-93d5-49be-93de-e731a8c324e0
RACO

Chleba se weź. Albo ryżu dodaj

Astro

@Mielonkazdzika oliwki niepotrzebne.

Bez oliwek już siadałbym do Twojego stołu :)

bishop

Kiedy nie wiesz czy chcesz coś z kuchni włoskiej czy azjatyckiej 😵

Zaloguj się aby komentować

Baton

Daj spokój eh to tylko toster ;/

RACO

Protip.


Weź papier do pieczenia jak robisz to nie będzie przywierać


Protip2

Jak weźmiesz folie spożywczą to będziesz miał od razu zawinięte w folię do pracy.

ZohanTSW

Bo robi pyszne jedzonko?

razALgul

@ZohanTSW takie FIT... Fantastyczne I Tłuste 😛

Zaloguj się aby komentować

SuperSzturmowiec

za kilka godzin porcelana pełna

Mielonkazdzika

@SuperSzturmowiec znaczy same plusy

Zaloguj się aby komentować

Wrzoo

@AdministratorDanychOsobowych W Głównym Mieście podobno dobrą opcją jest Rybakówka.

Jeśli masz ochotę na wyprawę, zobaczenie fajnej, niezaludnionej plaży i przy okazji obiad, to w Sobieszewie jest Tawerna Delfin.

Ogółem ryb "lokalnych" od rybaka w Gdańsku raczej nie uświadczysz, ryby w knajpach będą z mrożonek albo z hurtowni.

GordonLameman

@Piechur

Rybka na Wartkiej FTW.

lepszej w Gdańsku nie znalazłem.

cododiaska

Ryba jak ryba, można zrobić poprawnie, można sp⁎⁎⁎⁎zyć.

Ale z miejsc, które miały to "coś" - nieistniejąca już, sfajczona Tawerna na plaży w Jelitkowie....


A z klasy gourmet shit to pyszna była na dachu Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni oraz w restauracji Canis

Zaloguj się aby komentować

Szoguniasty

@Hoszin łotewskie danie narodowe. Zimniok

Hoszin

@Szoguniasty bardziej o dodatki Jake są mi chodziło

Zaloguj się aby komentować

Ten moj wczorajszy kapusniak. W sama pore zrobilem, przydala mi sie bomba witaminowa, bo gdzisiaj rano temperatura spadla do 3 stopni

#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie

1a6f21b8-7da0-4785-9478-6f57cb1ae774
Parigot

Tak mnie natchnąłes tym kapuśniakiem że sam też zrobiłem i teraz będziemy go jeść do poniedziałku. Moje dzieci juz mnie nie lubią, zobaczymy co się wydarzy w niedzielę jak im dam znowu kapuśniak na obiad

Mielonkazdzika

@Parigot prawidlowo!

Niech jedza, bo kiedys zatesknia za kapusniakiem taty.

Zaloguj się aby komentować

kkEE

instapot to nie szybkowar? xD

Mielonkazdzika

@kkEE Instant pot to multi cooker, a jedna z funkcji to szybkowar.

A o co chodzi?

kkEE

@Mielonkazdzika zastanawiam się tylko po co wstawiać angielskie słowa w zdanie jeśli mamy ich polski odpowiednik.

winet

@Mielonkazdzika przez ostatnią dobę jechałem tylko na kapuśniaku xD

Reszta poszła w weki

db992e38-138d-48a7-b028-df8b9d81da39
madhouze

@winet ile można trzymać taki zawekowany kapuśniak? Z innymi zupami też tak można?

winet

@madhouze nie wiem ile, myślę że zagotowane i w lodówce z miesiąc najmniej wytrzyma. Z innymi też tak można

Zaloguj się aby komentować