Prosty przepis.
Ad. 1. Polecam użyć udek z kością i skórą i wytrybować je. Smażyć na oleju do zrumienienia.
Ad. 2. Sos wychodzi rzadki ale taki ma być, trzeba go powoli redukować na małym ogniu i polewać nim udka aż do zredukowania i skarmelizowania.
Udka wyszły świetne, marynowanie w czosnku, soli i pieprzu przez noc zrobiło swoje, czuć te smaki w mięsie pod słodko-słonym sosem. Zdecydowanie przepis do powtórki.
#gotujzhejto
![cdd4d1a5-a0e4-4a79-92c6-8cc2d805b735](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/cc6929d65cbd1047b24b5e3d554d6bb4.jpg)
![5a84d04f-74a4-4974-88a2-4e5ef1429360](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/250x250/88d9e313667d3508bf4388a970e7ee7b.jpg)
![28c2184c-7bcc-4304-b85e-33680f626a74](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/250x250/c6ffb7fe327b9dda9e7c1761f8898e0a.jpg)
Żeś smaka narobił.
Zaloguj się aby komentować