Zdjęcie w tle
Gotojzhehto

Społeczność

Gotojzhehto

2

Tutaj będą wstawiane dziwne wręcz ohydnie wyglądające jedzenie przygotowane przez was.

Prowiant na kajakowanie naszykowany. Babeczki sprawdzają się do takich wypraw idealnie - podzielne, wygodne do jedzenia.

Mam jedynie obawy o stan wody we Wkrze, bo suuuuucho strasznie. No ale zobaczymy, najwyżej bedziemy kajaki ciągnąć po łachach.

#gotojzhejto #kajaki

763cd58c-0c55-4f8b-ba9d-bad1dff7be63
deafone

@adamszuba mniam! i poproszę relację z wyprawy

Zaloguj się aby komentować

ErwinoRommelo

Ehh i jak tu nie dac placuszka trzeba serca niemiec

vredo

@conradowl Daisy jakby chciała powiedzieć:


SMARUJ GRUBIEJ!!!

kitty95

Miód z mieszanki miodów angielskich i spoza angielskich.

Zaloguj się aby komentować

vredo

@Jim_Morrison Daj potrzymać talerz

61f2ee02-b70c-4e69-9555-c08c272ab4c8

Zaloguj się aby komentować

Przez @GazelkaFarelka, która napisała o pinsie z Dino, zamiast iść na zakupy do Lidla 10 minut pieszo pojechałem specjalnie 4 km do najbliższego Dino. Kupilem, zrobiłem. Skład jak na gotowca ze sklepu rzeczywiście bardzo prosty. Zagoniłem młodą do roboty, jak sama zrobi to bardziej smakuje. Hejto bawi, hejto uczy, pomysłu na obiad i tak nie miałem.

#gotujzhejto #dino #gotowanie

d1847a6a-d07d-402c-9f4e-81fc3465a125
98c77c41-9968-49f7-97a7-916b4755f8d0
Z_buta_za_horyzont

Pinsa szybsza w przygotowaniu i lepsza smakowo niż te gotowe spody do pizzy z marketów.

jenot

@ipoqi Jak to się robi xD ?

Może dziś skoczę do Diniacza

Balad

@ipoqi jaka cena? Wczoraj kupiłem pierwszy raz, może być w smaku ale 15zł to przesada

Zaloguj się aby komentować

Wspominałem ostatnio o cieście na pizzę. Muszę zacząć lepiej odmierzać składniki bo wyszło niesłone. No i niestety nie zdążyło dojrzeć przez 1 dzień.


Ale post jest w sumie o tym co na szybko zrobiłem - został sos i stał tydzień. Trzeba było nie dać mu się zepsuć. No i muszę przyznać, że taki sos nawet z chleba potrafi wyciągnąć sporo i powstały takie potworki


#gotujzhejto #gotowanie #jedzenie

2000eced-8504-45e6-bc91-53fd4ec26e3d
9a5e077b-6e2e-4bbb-a27b-67c329550268
e50726f2-9c8d-4f8d-824d-a903ff86460b
PanNiepoprawny userbar
vredo

@PanNiepoprawny Do pieca!

Albo jak to się kurwtularnie mówi:

Won do piekła k⁎⁎wo wściekła!

Z_buta_za_horyzont

Za pizzę zawsze , jakbym dostał kawałek to dałbym nawet ze dwa .

RACO

Do FAMILIJNEJ się nie umywa

Zaloguj się aby komentować

mk-2

@PanNiepoprawny pewnie urosnie!

Zaloguj się aby komentować

#jedzzhejto #hejtokoksy #pytanie

Ciężko mi w to uwierzyć ale jakimś cudem mój obiad ma 450 kcal, to możliwe w ogóle?


Normalnie 180g indyka na parze, kasza jaglana gotowana(pół paczki 100g na sucho), pomidor bez skórki 130 g.


Wychodzi wam podobnie ?

Lubiepatrzec

@wiatraczeg przed momentem zjadłem obiad mający około 1000kcal a aktualnie redukuję.

Zaloguj się aby komentować

efceka

Od lat nie jadam, bo za każdym razem łapała mnie po nim zgaga. Ale bardzo lubiłem.

Z_buta_za_horyzont

Kogucika jadłem ale z puszki Skład potem chyba się popsuł bo jakoś zniknęło z mojego menu ale pasztet z ogórkiem plus solidna dawka pieprzu nadal stosuję w diecie .

HolQ

@Trypsyna po kilku latach pracy ze Spamem jako wewnętrznym standardem w labie nie mogę nawet patrzeć na pasztet .....

Zaloguj się aby komentować

Z_buta_za_horyzont

Dobrze wygląda, aż mi się przypomniała ostatnia wizyta w Rzymie .

Giban

Makaron w tłustym sosie, to dla mnie jest kill switch. Żeby to zjeść muszę mieć pewność, że mam warunki na drzemkę xD

Zaloguj się aby komentować

Tak ostatnio zastanawiam się nad kupnem air fryer, piekarnik mi szwankuje i na jedną osobę robię jedzenie to maże była by fajna opcja. Jakie macie doświadczenia z tym?

#airfryer #gotujzhejto

Mielonkazdzika

@Hoszin nawet sushi robilem

cddbe116-7755-41ff-9faf-a247cbfb2011
b81b337c-aaf7-45e4-814f-2d0bcdb864a9
PanNiepoprawny

Ja ze swojej strony polecam kuchenkę gazową

Banan11

@Hoszin fajne, polecam i używam od lat. Bardziej ekonomiczne niż piekarnik, bo nagrzewa się w kilka sekund. Zamiast smażenia wrzucasz i gotowe, więc można jeść znacznie zdrowiej. Zrobisz i mięsko i ziemniaki i warzywa, a nawet ciasta (nie próbowałem). Minusów nie widzę.

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Ech ... Miała być szarpana w marynacie z whysky z wolnowaru.


Pierwszy fail, że kupiłem schab zamiast czegoś tłustego i wyszło po 6 godzinach spoko mięsiwo ale nawet nie stojące w pobliżu kategorii "szarpana". Drugi fail, że okazało się, że w butelce z tanim whysky nie znajduje się whisky tylko bimber xD A przekonałem się o tym już po zalaniu mięsa xD


Także szarpana z whisky z wolnowaru, mimo chęci stała się wolno gotowanym kawałkiem mięsa z bimbru... Ale też jest smacznie


#gotujzhejto

811b44a9-2fe9-47b1-a753-7568b4ef5753
sireplama userbar
matra

@sireplama chude do szarpania jest przecież super. Może kwestia wieku świni, albo za krótko siedziało w garze? Poza tym skoro smaczne to where sosik?

sireplama

A i jeszcze jedno. Sosik i mięso wyszły zadziwiająco słodkie... Chyba przez bimber, bo dwie łyżki miodu w sobie miały tylko!

sireplama

Acha, trzecia uwaga. Już po godzinie moczenia w bimber-ziolkach białko mięsa było totalnie ścięte xD


Po takim marynowaniu nie wiem czy potrzebna jest obróbka termiczna

Zaloguj się aby komentować

Moj syn jest niemozliwy , mowi do mnie , bedziemy jesc tort ? Bo tata robi ja ze tak. Poszedl do Rafala i mowi wujo chcesz jednom torte ? On ze tak alan na to Aha wszyscy jemy torty poczym poszedł do kuchni wzial w reke rekawiczke silikonowa daje krzyskowi i mowi masz tata zaloz bo siii jest hehehe ( dmuchaj chce kawalek , mniam mniam )


#pdk #gotujzhejto

f2432e77-b86d-46c7-be42-c691ee3155c7
a8a05326-d848-4e90-b93c-acbd2c4cafaa
71eec2f1-0a0c-44f5-aa75-5be903701bbf
a569280b-58ca-48c3-9c76-70d3a6b07601
Fly_agaric

Oj, śliczne, ale takich rzeczy to mnie nie wolno.

Zaloguj się aby komentować

bori

@radidadi A co robisz z posmakiem gleby?

Zaloguj się aby komentować

viollu

@MJB nie rozumiem tylko tej bitej śmietany na jajku

Giban

Czyli to jest ten moment w roku, kiedy przypominam sobie o serku topionym...

Zaloguj się aby komentować

cododiaska

@MJB

Ta na dole to dla ojca czy Łotysza?

MJB

@cododiaska to piętka, dlatego tak xD

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

SUM

@ErwinoRommelo Ej one ładne a taką społeczność wybrałeś xD

ErwinoRommelo

@SUM Xdd nic nie poradzisz ide chleb do pieca wstawic

dolitd

Majonez do hotdogów? W dodatku Kielecki ocet?

ErwinoRommelo

@dolitd masz cos do kieleckiego?

AdelbertVonBimberstein

@ErwinoRommelo nic, nawet szacunku.

3t3r

@ErwinoRommelo #teamkielecki

Polecam tez ten sosik.

ea92a7dd-3f39-46d3-a5c6-8429018d3035
Michumi

@3t3r ja uwielbiam amerykański ten z Fanexu, też scybulką

Giban

@Michumi Oj tak byczku, ale on ma tyle kalorii...

Zaloguj się aby komentować

wiatraczeg

@moll ale daj koledze plusa na zachętę, niech używa przyprawy nie? XD

moll

@wiatraczeg nie było mnie, film oglądam

cweliat

@winiucho No to pokaz ten gulasz na talerzu. Czy jeszcze sie gotuje?

winiucho

@cweliat w salaterce ujdzie?

winiucho

bo juz się lekko objadłem

winiucho

Dziekuje za obecność i życzę miłego weekendu. Płomień przygasa, czas odpoczywać.

a1b87f0b-8a55-41fc-8285-90fd252becfa

Zaloguj się aby komentować

#gotujzhejto #sniadanie #bezsennosc


Mam dla was przepis:


Czarne sery jak Crews Terry(Sterniczki czekoladowe)


Składniki:


250 g twarogu (tłusty, dobrze rozgnieciony)


2 jajka (żółtko i białko osobno ubić)


1,5 łyżki cukru


opakowanie wanilinowego cukru


50 g gorzkiej czekolady (wiórki)


1/2 łyżeczki ostrej papryki/chilli w proszku (lub mniej, do smaku)


Szczypta soli (znów do smaku, ja lubię połączenie chili z  czekoladą i sól)


3 łyżki mąki pszennej (lub 2 łyżki mąki i 1 łyżka skrobi ziemniaczanej – dla większej puszystości, albo jeszcze więcej mąki żeby były bardziej zbite)


1/4 - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia


Masło klarowane lub olej do smażenia czy tam smalec


Wszystko mieszamy, tam to białko tylko trzeba ubić i na koniec dodawać.


Smażymy i polewamy jakimś słodkim sosem ze śmietany lub jogurtu. Na koniec obsypujemy wiórkami czekolady i płatkami chilli. Tadaaaa! 


Potem następuje wsad do buzi i jemy.


Już zjadłem więc nie pokażę chyba że mam pokazać wylizany talerz.