Wlasciciel hejto spi, wiec mozna spokojnie pytac. W domu jem duzo wiecej niz moja rodzina (no shit grubasie pierdolony), wiec zeby za kazdym razem nie odpalac piekarnika do upieczenia 200g cycow i ewentualnie warzyw to zastanawiam sie od jakiegos czasu nad erfrajerem. Ostatnio duzo z was zrobilo come out i widze, ze dosyc popularna sprawa. Rzeczywiscie idzie zaoszczedzic czasu przy takim krotkim pieczeniu? Cos takiego jak nizej podejdzie? Ninja podobno bardzo spoko firma, bodajze z UK.


https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/frytownice/frytkownica-beztluszczowa-ninja-foodi-af400euwh-dual-zone-air-fryer-bialy


#airfryer #gotowanie #dieta #jedzenie #hejtokoksy

d91d7b4f-a3e0-4c7c-9e56-f84d6b872185

Komentarze (107)

AdelbertVonBimberstein

@bartek555 nie śpi.

Co ty? Piekarnika nie masz? Czy na dofinansowanie z PFRONu bierzesz?

bartek555

@AdelbertVonBimberstein kurwa, ale wtopa

koszotorobur

@bartek555 - bierz Nindzę - będziesz zadowolony - komu jak komu ale przecież wiesz, że mi to możesz zaufać

Felonious_Gru

@bartek555 jak nie masz biedackiego piekarnika to różnica nie jest duża. Szczególnie jeśli masz piekarnik wysoko i nie musisz się schylać. A no tak, ty nie musisz xD

bartek555

@Felonious_Gru piekarnik mam...normalny? a to, ze musze do niego wchodzic po drabince to wal sie na cycki dryblasie

Felonious_Gru

@bartek555 kup sobie tego za 600, ma taką samą moc xd

Pieniądze nie leżą na ulicy.


No na pewno jest fajny jak robisz jedzenie dla jednego człowieka, bo zawsze to ze 20 groszy oszczędności na prądzie

bartek555

@Felonious_Gru ale to nie jest tak, ze ZAWSZE robie dla jednej osoby, tylko dodatkowo jeden czy dwa posilki. jakbym juz go mial to moge tez robic dla innych, jesli jest jakis zysk czasowy. nie interesuje mnie zbytnio zysk na pradzie, bo go pomijam. czas i smak to jedyne co mnie interesuje w tym urzadzeniu

JanPapiez2

@bartek555 nie bądź taki skromny. Masz dojebany piekarnik kumplu xD

bartek555

@JanPapiez2 nie wiem, nie znam sie na piekarnikach, dla mnie to jeden chuj, oby mial termoobieg i nie cierpial na niedobor mocy ;)

Felonious_Gru

@bartek555 z mojego doświadczenia porcję fryt mrożonych dla 3 osób szybciej robię w zwykłym piekarniku

I-Em-Are

@Felonious_Gru ja się nie zgadzam. Piekarnik to przez min 20 min się nagrzewa gdzie w el frajerze w 20 min to sobie robię cały obiad

Felonious_Gru

@I-Em-Are jak już wspominałem warto nie mieć gównianego piekarnika. Mój się nagrzewa 7 minut do 220 stopni z termoobiegiem.

Ike czasu nagrzewa się twój airfryer do 220 stopni?

Felonious_Gru

@bartek555 z bardzo wielu miejsc słyszałem, że zajebiscie wychodzą ryby. Ja za bardzo nie jadam, ale po dokupieniu siatki z włókna szklanego do piekarnika rzeczywiście lepsze wychodzi ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)

bartek555

@Felonious_Gru nie jem ryb oprocz lososia (i tunczyka, ale tego sam nie robie)

Felonious_Gru

@bartek555 dorsza w panierce można czasem, smakuje jak kurczak ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Felonious_Gru

@bartek555 kurczak dobry

bartek555

@Felonious_Gru mniam

kitty95

@Felonious_Gru co to niebiedacki piekarnik?

GazelkaFarelka

@I-Em-Are @Felonious_Gru Potwierdzam, normalny nowy piekarnik do 230 nie nagrzewa się jakoś mocno długo a do 180 to już w ogóle moment - a mam jakiś normalny Boscha, a nie high endowy model. Poza tym gadacie jakby frajera też nie trzeba było rozgrzewać, przecież do zimnego się nie wstawia, u mnie też do 220 stopni na frajerze to też jakieś 6-7 minut.


Dla mnie fenomen tego urządzenia można wytłumaczyć jedynie dużą ilością jednoosobowych gospodarstw domowych w Polsce, wtedy faktycznie akurat sobie przygotować porcję dla jednej osoby może wygodniej i taniej niż grzać cały piekarnik.

Felonious_Gru

@kitty95 taki, który nagrzewa się w mniej niż 10 minut, bo grzeje wnętrze, a nie sąsiednie szafki.

kitty95

@Felonious_Gru czyli taki nowy normalny, a nie że gaz zapałką.

Felonious_Gru

@kitty95 no nie, jak kupisz candy za 700zl to potem jest jęczenie, że się rozgrzewa 20 minut, albo i dłużej. Co chwila są takie komentarze ludzi zachwyconych airfryerem.

Zresztą sam z tego powodu wymieniłem piekarnik xd

I-Em-Are

@GazelkaFarelka no właśnie el frajera nie nagrzewa się dłużej niż 1 min bo to jest inna metoda działania. Grzałka oporowa nagrzewa się do maxa przez 30 sekund. W piekarniku jest to samo. To co je różni to duży podmuch na jedzenie, mała objętość nagrzewanej przestrzeni i bliskość żarcia. Działanie można porównać do opalarki z dużym podmuchem i bardzo szybkie krążenie bardzo gorącego powietrza wokół jedzenia praktycznie od razu.

GazelkaFarelka

@I-Em-Are U mnie w instrukcji jest, żeby ustawić temperaturę i czekać aż zgaśnie lampka że się nagrzało

moderacja_sie_nie_myje

@bartek555 A nie możesz sobie kateringu ogarnąć na konkretną godzinę? Szkoda czasu na robienie żarcia dla jednej osoby.

AdelbertVonBimberstein

@moderacja_sie_nie_myje to się robi kilka wersji na kilka dni i spokój.

moderacja_sie_nie_myje

@AdelbertVonBimberstein Przecież zeżre od razu wszystko, nie da się na kilka dni.

bartek555

@moderacja_sie_nie_myje zaden catering nie ma takiego makro jak potrzebuje

moderacja_sie_nie_myje

@bartek555 A w pracy na statku to jak ogarniasz ten temat?

bartek555

@moderacja_sie_nie_myje abolicja kaloryczna xD jem na oko, z grubsza wiem jak to illsciowo powinno wygladac i kontroluje swoja wage

Sweet_acc_pr0sa

@bartek555 come out srom out, ty to byś lepiej zrobił wkońcu comimg out może żelek by wrócił

bartek555

@Sweet_acc_pr0sa czekaj najpierw zrobie coming out z twojego dupala

Agannalo

@bartek555 mam ninja 1 komorowa i z chęcią bym wziął to z obrazka tylko już nie ma miejsca w kuchni 😞 nie mam super piekarnika i dla mnie różnica jest diametralna. Zwłaszcza kurczak i frytki wychodzą duuużo lepsze i jakby nie patrzeć szybciej. Złapałem się też na tym, że podgrzewam tam wszystko co się tylko zmieści:P kiełbasa, tortilla, jakieś muffiny z jajka. Jest legancko tego.

mordaJakZiemniaczek

Piekarnik z szybkim nagrzewem i heja, na biednego nie trafiło

bartek555

@mordaJakZiemniaczek nie bede przeciez nowego piekarnika wymienial zreszta nawet nie wiem ile sie nagrzewa, ale nie trwa to jakos dlugo, bo zazwyczaj potrzebuje 160-180 st

Naczelnyhejterkacapow

Bierz dwie Komory, frytki i ryba jak się zrobią osobno to są za⁎⁎⁎⁎ste a tak to lekko biorą wilgoc.

Lubiepatrzec

@bartek555 15-20 minut i mam obiad. Wkładam se mięso, jakieś warzywa i za chwilę wykładam na talerz. Zwykle mam surowe, przyprawione mięso w lodówce, więc tylko włożyć i odpalić. Dla mnie super urządzenie.

bartek555

@Lubiepatrzec aha, czyli tyle ile w piekarniku + czas nagrzania

Lubiepatrzec

@bartek555 od zera w kwadrans w piekarniku?

Lubiepatrzec

@bartek555 i wszystko jasne.

bartek555

@Lubiepatrzec musze mu zmierzyc czas jak wroce, ale to pare min jest raczej. w sumie robie tak, ze odpalam go, w miedzyczasie wyjme i przyprawie kure, pokroje ewentualne warzywa, zagotuje wode na ryz i w tym samym momencie wkladam ryz i kure i za 15 min gotowe. wiec jesli mialbym jesc ryz do tego nie przyspiesze. ale jakby byly fryty to inna rozmowa

Lubiepatrzec

@bartek555 no ja nie jem ani ryżu ani ziemniaków tylko mięso i jakieś dodatki, więc przygotowanie mięsa to dla mnie w zasadzie całość przygotowanie posiłku. Dla mnie to urządzenie jest genialne ale to wszystko zależy jak gotujesz i jesz.

bartek555

@Lubiepatrzec jem jak swinia. nie jesz wogole wegli?

Lubiepatrzec

@bartek555 To jest trudniejsze pytanie niż się wydaje. Ogólnie to ograniczam węgle a w szczególności zboża i cukier ale... jak mam ochotę to zjem sobie bagietkę jako żywność rekreacyjną a na co dzień jem owoce (dziś zjadłem ze dwa jabłka). Czasem wjedzie jakiś miód do twarogu czy coś. Ogólnie jest tego mało w mojej diecie ale nie tak, że nie ma wcale.

bartek555

@Lubiepatrzec z jakiego powodu ograniczasz?

Lubiepatrzec

@bartek555 temat zaczął się gdy się odchudzałem (keto, carnivore i inne odmiany low carb) a teraz, gdy mam prawidłową wagę to ograniczam, bo tak dobrze się czuję i mam wrażenie, że to dla mnie dobre i zdrowe.

Michot

Ty se kup tego erfrajera. Na biednego nie trafiło. Jak Ci się nie spodoba, to zrobisz #rozdajo dla biedaków na Hejto. Dzięki temu następne zawody wygrasz w cuglach.

bartek555

@Michot to musze kupic jak beda nastepne zawody, bo zdaza zapomniec

Guma888

@bartek555 Mam w domu dokładnie taka jak wrzuciłeś (tylko czarna) niemal przestaliśmy używać piekarnik w chacie,chyba,że do pizzy czy ciast. Jedyne co bym zmienił to teraz może wziąłbym ta z sondą do wbicia w mięcho. Wreszcie mogę robić suszona wołowinę w domu dzięki niej, już że 2 kg przerobiłem ;)

bartek555

@Guma888 o wlasnie, ten program do suszenia owocow tez by mi sie przydal, ale w sumie czy to nie to samo jak niska temp i termoobieg w piekarniku? patrzylem na te wersje z sonda, ale ja glownie kurczak, wiec szkoda przeplacac

Guma888

@bartek555 no niby tak,ale jednak w piekarniku mi taką nie wychodziła i zajmowało mi to znacznie więcej czasu. Dokupiłem tylko coś takiego :

6d7baefc-1e80-4bb9-9923-0b69ffc722a1
bartek555

@Guma888 kiedys zrobilem w suszarce do grzybow, wyszlo spoko

Guma888

@bartek555 też o tym myślałem,ale to kolejny sprzęt w chacie :/ a tak ninja robi i jest gites.

izopropanol

Pierś kurczaka gotowa po 5 minutach od włożenia do zimnego airfryera.

bartek555

@izopropanol now we're talking. a fryty? albo ziemniaki?

izopropanol

@bartek555 żadko robię i nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się że frytki z ok kilograma surowych ziemniaków 25 minut mi się robiły. Wychodziły lepsze niż z piekarnika, gorsze niż z oleju. Co jakis czas trzeba wyjąć szufladę o wstrząsnąć, żeby się przemieszały.

SUM

@bartek555 Przy tej cenie AF to wątpię by w różnicy na prądzie się zwróciło. Jednak jak zakładasz taki budżet to coś bardziej uniwersalnego bym wybrał, fasola też białko a szybko można zrobić.


https://allegro.pl/oferta/multicooker-wielofunkcyjny-ninja-foodi-mini-6w1-op100eu-16699257010


https://allegro.pl/oferta/multicooker-ninja-op500eu-9w1-z-funkcja-gotowania-cisnieniowego-1460w-7-5l-17169804232

jedzczarnekoty

@SUM fajna sprawa, dużo mniej zabawy niż z brudzeniem garów. Tylko chyba dopiero w domu, w mieszkaniu już się nie mieszczą sprzęty w kuchni

SUM

@jedzczarnekoty Mam dwie spiżarnie

100mph

@bartek555 jak na jednego 100kg chlopa to wystarczy 5l misa takze bedzie gites

I-Em-Are

@bartek555 ja powiem, że dla mnie el frajer to był game changer pod wieloma względami.


Po pierwsze to wiadomo, że mięso, frytki, warzywa itp, itd można robić bez tłuszczu. Są i tak chrupkie na zewnątrz i wilgotne w środku co w piekarniku bardzo często nie wychodzi bo piekarnik musi się nagrzać i wtedy temperatura w środku jedzenia jest dużo wyższa. Rzeczy wychodzą rozpackane w środku bardzo często a warzywa nigdy nie są tak fajnie zrobione jak we frajerze. Chyba nie muszę mówić, że beztłuszczowe rzeczy nie są tak dobre jak z toną tłuszczu, ale coś za coś a jak ktoś chce to może sobie lekko spryskać tłuszczem. Ogólnie nie wiem jaki trzeba mieć termoobieg żeby zrobić taki ciąg jak jest w el frajerze. A to on robi całą robotę, że żarcie jest chrupkie. W piekarniku termoobieg leciutko się kręci a we frajerze na⁎⁎⁎⁎ia jak opalarka.


W el frajerze zrobię sobie cały posiłek w 20 min a piekarnik to w min mi się nagrzeje do 100C.


Jest oszczedniejszy niż jakbyś miał codziennie rozgrzewać cały piekarnik. Lepiej nagrzać taką objętość jaka ci jest potrzebna do zrobienia żarcia niż nagrzewać niepotrzebnie przestrzenie.


Wrzucenie kosza z el frajera do zmywarki jest prostsze niż sprzątanie piekarnika. Nie mam nic do sprzątania oprócz kosz, talerz i sztućce.


Ja mam Cosori jakiś duży model, ale pewnie teraz bym wziął coś z Lidla bo nie widzę jakichś większych różnic między tym a tymi co mają znajomi. Najwyżej bym sobie co rok wymieniał

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@bartek555 dla mnie spoko opcja w porównaniu do piekarnika. Szybciej i taniej niż robić w piekarniku. U mnie 0.6 kg frytek robi się 18 minut, a piekarniku ~25. Smakowo raczej podobnie. Inne warzywa też git, brokuł za⁎⁎⁎⁎ście i szybciutko się robi. Kurczaka jeszcze nie robiłem, pewnie dopiero na redu się pojawi, ale ryba wychodzi git.

Pstronk

@bartek555

Kup tylko po to żeby niektórych tu d⁎⁎a piekła

bartek555

@Pstronk nie no tak to nie. ale zeby jakiegos pstronka upiec to juz moze tak

Felonious_Gru

@bartek555 przecież ty ryb nie lubisz

bartek555

@Felonious_Gru pstronk to nie ryba

GazelkaFarelka

@bartek555 Pierwsze to żonę spytaj czy nie ma przeciwko nic żeby ten grat jej stał na blacie


Dla mnie to bezsensowne urządzenie jak się gotuje dla całej rodziny, nie zrobisz w tym praktycznie nic czego byś w normalnym piekarniku nie zrobił, a robi się małą ilość na raz. Poza tym piekarnik masz elegancko w zabudowie a ten grat w porównaniu do piekarnika to jak ta zmywarka nablatowa którą dostał od rodziców kolega @kitty95 kontra normalna zmywarka zabudowa.


Urządzenie, które ma sens w zasadzie tylko jak sam mieszkasz i sam się żywisz i dla dwóch udek z kurczaka nie chce ci się nigdy odpalić całego piekarnika. No ale zakładam że ty nie jadasz takich porcji po dwa udka. Może i we frajerze się szybciej robi, ale co z tego jak dla całej rodziny trzeba zrobić dwie albo trzy porcje, więc wychodzi trzy razy dłużej niż w normalnym piekarniku.


Ja używam w zasadzie tylko do paluszków rybnych albo jak dzieciom się tylko zachce frytek, to im jedna porcja na spółę wystarczy.

bartek555

@GazelkaFarelka ale ja jem czesto sam, bo jem przynajmniej 1 obiad wiecej niz moja familia. a do tego co wrzucilem zmiesci sie sporo. miejsca nie brakuje, a rownie dobrze moge go chowac do szafki po uzyciu

Felonious_Gru

@bartek555 kupuj nie pierdol.

bartek555

@Felonious_Gru waham sie, nie przekonuja mnie te argumenty tak mocno, zzeby wydac te 900zl chyba musialbym miec jakiegos na probe. mozna oddac w 30 dni?

GazelkaFarelka

@bartek555 Nie wiem, czy te pięć złotych zaoszczędzone na prądzie w porównaniu do zwykłego piekarnika jest warte targania tego ustrojstwa.

bartek555

@GazelkaFarelka po raz kolejny mowie, ze oszczednosc na pradzie mnie nie interesuje, a

Czas i smak ;)

GazelkaFarelka

@bartek555 Wydaje mi się że czas będzie podobny a smak... też podobny XD

No fakt, że nigdy tam nic nie robiłam poza paluszkami rybnymi i frytkami, bo inne rzeczy jak się gotuje dla większej ilości osób to się nie mieszczą i normalnie w piekarniku robię.


Może pożycz od kogoś na próbę i zobacz jak ci gotowanie w tym wychodzi?

Ja właśnie to zaproponowałam mojej siostrze, która się zastanawia, a u mnie w zasadzie się kurzy w spiżarce.

Weźmie sobie na miesiac i zobaczy czy jej się to przyda, czy dobre jedzenie wychodzi, czy jej się przyda taki czy jakiś większy taki jak ten co wkleiłeś.

bartek555

@GazelkaFarelka a moge kupic i oddac za 30 dni? :D

@JanPapiez2 ?

Felonious_Gru

@bartek555 kup tego za 600 po prostu xd

bartek555

@Felonious_Gru nie chce, chce bialego

Felonious_Gru

@bartek555 rasista.


Kup wysyłkowo z allegro smart to masz 14 dni na zgłoszenie zwrotu i kolejne 14 na wysyłkę xd

GazelkaFarelka

@bartek555 może ktoś z rodziny czy znajomych może ci pożyczyć?

bartek555

@GazelkaFarelka nikt raczej nie uzywa

GazelkaFarelka

@bartek555 ja też nie używam a mam w spiżarce

A_a

@bartek555 ninja bardzo ch⁎⁎⁎wa firma popularna w #uk mam od nich taki pierdolnik do soku i stoi zakurzone gówno, bo tak chujowo uszczelki zrobili, że od pierwszego użycia ciekło. Erfrajera mam tefala i polecam

a35bd60b-adec-49bf-b7e1-532994c3f172
kitty95

Z dyskusji wychodzi że eirfrajer to biedacka wersja termomiksa

bartek555

@kitty95 termomixa oddalem bo to gowno. Probowalem sie przekonac, ale jedyne do czego sie nasaje do miksowania jak mikser

jedzczarnekoty

@bartek555 ja byłem sceptyczny, ale się przekonałem jak szanowna kupiła i dla dwóch osób piękna sprawa. Czy do mieszania ciasta nawet dla większej liczby gęb do wykarmienia.

bori

@bartek555 Niech no tylko #nowywlascicielhejto to zobaczy... Będzie permban xD

Oolie

@bartek555 Tutaj dosłownie wrzucasz, odpalasz i czekasz, aż się upiecze. Jak dorabiasz rzeczy tylko dla siebie + sporadycznie dla jeszcze jednej żony, to idealnie. Swego czasu dużo gotowałem (teraz mam za dobre żarcie w robocie i to na ich koszt XD), teraz w weekendy. I jak nie piekę nic większego, ani czasochłonnego, to „frajer” jest idealny.

kitty95

@Oolie


dla jeszcze jednej żony


@bartek555 Ile masz żon? Kolega pyta.

Oolie

@kitty95 xDD


Klasycznie. Człowiek chce napisać „osoby”, ale własna żona stoi nad uchem z newsami i o! XD

jedzczarnekoty

@bartek555 grzanie żarcia w plastiku mnie kompletnie nie kręci, ale ten to jakiś premium, więc pewnie bym rozważył. Ciekaw tylko jestem jak z myciem, bo żaroodporne szkło do pieczenia kury w piekarniku w zmywarce nie puszcza.

grv

Od dłuższego czasu się zastanawiam nad takim sprzętem, może ktoś kto używa rozwieje wątpliwości:


1. Czy to może zastąpić mikrofalówkę do podgrzewania obiadu (np z cateringu), z talerzem się wsadza, czy wszystko osobno?


2. Czy można go używać w szafce (otwartej, po 5- 10 cm z każdej strony)?


3. Czy po zakupie nie zaczęliście jeść więcej mrożonych fast foodow?


4. Czy nie lepiej jednak piekarnik z air fryerem, mikrofala, gotowaniem parowym i opcją pizza? (Jakieś 10 razy drożej i nie jest pełnowymiarowy, ale nie zajmie dodatkowej przestrzeni)?

Hi-cube

@bartek555 bardzo fajne, a jak żona ma coś przeciwko to kup i na śniadanie zrób jej croissanta są chyba w Polsce takie mrożone surowe do kupienia, co nie? Fajna sprawa. Wstawiasz kawkę i masz "świeży" wypiek z rana

Shotsel

@bartek555 ja nie mam, ale ten wariat kiedys robil porownanie

https://youtu.be/Wk9xJmbFuOU?si=2vNg7Xox54svNqVu

galencjusz

@bartek555 a sprawdź czy w piekarniku nie masz funkcji air-fryiera. Ja ostatnio kupowałem piekarnik to dali nawet jakąś specjalną blaszkę do tego (z otworkami), a nie jest to żaden hi-endowy model.

Atexor

@bartek555 Sam nie posiadam (a chciałbym miejsca brak xD), jednak interesowałem się kupnem i kupiłem dwa lata temu jeden model na prezent i interesowałem się możliwościami, zaletami i wadami. Nie wskażę Ci co masz konkretnie kupić, niemniej zwróć uwagę na parametry:

- litraż: co najmniej 5-6 litrów, nie upakujesz tam wszystkiego co się da, ale łatwiej odgrzać większe rzeczy. Pamiętaj, że potrzebujesz wolne miejsce na przepływ powietrza, więc de facto samo jedzenie może zająć może 1/3 przestrzeni,

- moc: to ma się szybko nagrzać i przyrządzić, więc na modele <1700W nie ma co patrzeć,

- zwróć uwagę na powłokę, poczytaj opinie ludzi co trochę używali ten sprzęt. Ta co kupiłem posiadała teflonową i dosłownie po paru użyciach zaczynał on schodzić, na szczęście jedzenie nie przywierało, niemniej niesmak (psychologiczny) pozostał,

- liczba programów do wyboru: one w praktyce są opcjonalne. Realnie nastawisz po prostu np. 10-15 minut, ale będziesz zaglądał "czy już" co jakiś czas, ew. przewrócić pickę, albo inne mięsiwo na drugą stronę, to czy wybierzesz program dla arapaima gigasa z koperkiem śródziemnomorskim, czy trampka z czasów szkolnych nie ma większego znaczenia,

- ruszt, przydatny na ew. dwa pięterka, na dole warzywka mrożone, na górze np. ryba,

- plastikowy uchwyt, czytałem opinie że niektóre modele są fajne, ale mają go metalowy który się nagrzewa i bez ścierki nie podchodź,

- dobrze aby miała minutnik i alarm dźwiękowy,

- WiFi dla mnie zbędne, ale jak chcesz. Chyba, że ze statku żonie wyłączać xD

bartek555

@Fafalala to wlasnie jest na mojej liscie tez

Fafalala

@bartek555 odkąd mam go, robię na nim właściwie wszystko, łącznie z jajecznicą i pizzą. :p

fisti

@bartek555 mam w miarę high-endowy piekarnik, mam też airfryer. Airfryer szybciej nagrzewa potrawy, osiąga 200°C w niecałe 2 minuty. Dlatego domowe frytki, czosndogi i grzanki robię w airfryer. Z obiadami to zależy, trzeba czasem poprzewracać jedzenie, żeby się równo ogrzało. Nie można ładować wertykalnie za dużo na raz.

poprostumort

@bartek555 Jestem dokładnie tym kogo szukałeś. Leniwy grubol z airfrajerem. Powiem Ci że dla leniwego grubola to jest jak zmywarka - jak nie miałeś to nie bardzo czujesz potrzebę, ale jak już kupisz to życia sobie nie wyobrażasz.


Mozesz zapiec gotowca, możesz upiec na szybko świeże mięcho, możesz fajnie przyjarać warzywa. Wszystko na 2 kliki, bez czekania na nagrzanie piekarnika.


A te Ninje są jeszcze o tyle za⁎⁎⁎⁎ste ze cale wysuwane koszyki można myć e zmywarce, więc utrzymanie w czystości dużo łatwiejsze.

Legendary_Weaponsmith

@bartek555 to jednak jest gość. Nie zna się na Airfryjerach a i tak dzięki niemu kupię lepszy (bo doczytałem o Ninja i że można myć całe kosze).


Mam dobry, ale 20 letni piekarnik (jak inaczej nazwać piekarnik za 40k pln?). Dostaliśmy za darmo AirFryer z klapą (taki słabszy model) i jest bomba. Gotowanie małych ilości, zwłaszcza łosoś, warzywka. Odgrzewanie. Nie strzela jak mikrofalówka kiedy w środku jest metal. Już jakiś czas się nosimy z zakupem większego/lepszego. Jeszce raz dzięki za ten wątek i za pomysł z ninją.

bartek555

@Legendary_Weaponsmith spoko byczku. Ogunie to spoko firma, tak jak shark konkurent dysona w innych sprzetach ;)

Zaloguj się aby komentować