@bartek555 Sam nie posiadam (a chciałbym miejsca brak xD), jednak interesowałem się kupnem i kupiłem dwa lata temu jeden model na prezent i interesowałem się możliwościami, zaletami i wadami. Nie wskażę Ci co masz konkretnie kupić, niemniej zwróć uwagę na parametry:
- litraż: co najmniej 5-6 litrów, nie upakujesz tam wszystkiego co się da, ale łatwiej odgrzać większe rzeczy. Pamiętaj, że potrzebujesz wolne miejsce na przepływ powietrza, więc de facto samo jedzenie może zająć może 1/3 przestrzeni,
- moc: to ma się szybko nagrzać i przyrządzić, więc na modele <1700W nie ma co patrzeć,
- zwróć uwagę na powłokę, poczytaj opinie ludzi co trochę używali ten sprzęt. Ta co kupiłem posiadała teflonową i dosłownie po paru użyciach zaczynał on schodzić, na szczęście jedzenie nie przywierało, niemniej niesmak (psychologiczny) pozostał,
- liczba programów do wyboru: one w praktyce są opcjonalne. Realnie nastawisz po prostu np. 10-15 minut, ale będziesz zaglądał "czy już" co jakiś czas, ew. przewrócić pickę, albo inne mięsiwo na drugą stronę, to czy wybierzesz program dla arapaima gigasa z koperkiem śródziemnomorskim, czy trampka z czasów szkolnych nie ma większego znaczenia,
- ruszt, przydatny na ew. dwa pięterka, na dole warzywka mrożone, na górze np. ryba,
- plastikowy uchwyt, czytałem opinie że niektóre modele są fajne, ale mają go metalowy który się nagrzewa i bez ścierki nie podchodź,
- dobrze aby miała minutnik i alarm dźwiękowy,
- WiFi dla mnie zbędne, ale jak chcesz. Chyba, że ze statku żonie wyłączać xD