Zdjęcie w tle
SUM

SUM

Gruba ryba
  • 323wpisy
  • 2484komentarzy
radidadi

@SUM dlaczego słuchasz te same płyty w tym samym czasie co ja?

Zaloguj się aby komentować

3t3r

@SUM tak trzeba zyc

ErwinoRommelo

Ehh its a peacefull life

Zaloguj się aby komentować

Rudolf

@SUM w pierwszej chwili myślałem że na obrazku coś jest zaznaczone czerwonymi kółkami

Weathervax

Chłopie czy ty robisz w życiu coś oprócz gotowania?

Zaloguj się aby komentować

moll

@SUM u mnie nadal zupa. Starszy grymasił, więc młodszy opędzlował oba talerze

splash545

@SUM i takie podziały to ja rozumiem

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Opornik

@SUM chciał bym się zaśmiać ale mi nie do śmiechu.

KUROT

@SUM 11MWh w 2024r poszło.

eeb7b7c2-d946-4a71-9fdc-aa07c1a8a17f

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Może wygląda niepozornie ale jak pachnie.


Proste ciasto czekoladowe z truskawkami i świeżym ananasem.


#gotujzhejto #bojowkapiekarska #upomidora #jedzenie

e122c6ac-da23-4f3f-8d5b-c760d044b72d
splash545

@SUM poka w środku

Zaloguj się aby komentować

Mr.Mars

@SUM Będę obserwował proces wędzenia.

Zaloguj się aby komentować

koszotorobur

@SUM - ja tam szanuję i rosół i ramen

Z_buta_za_horyzont

Niech się tak nie cieszy bo zaraz zniknie .

Zaloguj się aby komentować

Gustawff

Z pieczonej kury rosół?

moll

@SUM ja dziś nie miałam tyle czasu, więc obsmażyłam trochę na dnie gara. Też fajnie smak zmienia

dez_

Ostatnio w airfrajerze warzywa małżonka podpiekła lekko a później w rosół, zdecydowanie lepszy smak wyszedł. Z wsadem zwierzęcym nie próbowaliśmy, ale sprawdzimy na pewno.

Zaloguj się aby komentować

Żalilem się ostatnio, że pakowarka próżniowa mi się popsuła. Ułamał się mały plasticzek. Gwarancja oczywiście skończyła się ponad miesiąc temu.


Więc zadzwoniłem do polskiego dystrybutora, pożniej jeszcze musiałem wysłać maila.


I proszę wysłali mi część za darmo, no ale to w sumie ja, nalegałem bo nie chciałem się bawić w wysyłanie całej maszyny.


Edit: Marka to MagicVac włoskiej produkcji.


#gotujzhejto #jedzenie #gownowpis #upomidora

7bfffd7a-fd18-44bd-8b35-4cd321b85e67
Opornik

@SUM szacun, możesz podać nazwę firmy żeby pochwalić

Zaloguj się aby komentować

ErwinoRommelo

Ja do chleba mieszam 60% 1050 i 40% 550/650 zalezy jaka mi sie kupi.

Michumi

@SUM i wtedy się dziwić, że w sercu już, zamiast krwi popioły tylko i gruz.

Xianth

@SUM tam nie ma przypadkiem błędu? Czemu typ 2000 miałby mieć mniej niż 2 proc popiołu czyli tyle samo co w zasadzie wszystkie poprzednie w tym typ 1850? Tam chyba powinien być jednak znak większości, a nie mniejszości.

Poza tym chyba nigdy nie widziałem mąki innej niż 00, 450, 550,650 i chlebowej, pełnoziarnistej.

Zaloguj się aby komentować

ErwinoRommelo

ale to chyba jest goodboy prosze z niego przecieru nie robic

wkielon

@SUM w czarny krymski bym uwierzył

Zaloguj się aby komentować

paramyksowiroza

@SUM Całkiem trafne

Też nie do końca rozumiem rozdmuchiwania tematu cen masła, cukru, oleju, itd.

Być może w skali naprawdę bardzo dużej rodziny ma to jakiś sens.

Być może w przypadku odżywiania się wysoko przetworzoną żywnością też.

Ale nikt nie zbankrutuje kupując podstawowe produkty spożywcze i kilogram cukru i litr oleju raz na miesiąc, gdy ceny są droższe o parę złotych za taki produkt.

Zaloguj się aby komentować

MostlyRenegade

@SUM zatańczył bredgensa

NiebieskiSzpadelNihilizmu

F-f-fr-fri-fristajla łaka maka fą!

Zaloguj się aby komentować

Dość dyktatury #nowywlascicielhejto !!!


Wolność dla #airfryer !!!


Pieczone grule dla każdego !!!


#upomidora #jedzenie #gotujzhejto

5ba8d278-7893-4080-877b-dd92d1770a7f
tosiu

@SUM jeszcze pesto brakuje

Michumi

@SUM żarłoczek jesteś nie

Zaloguj się aby komentować

Boukalikrates

@SUM jak to, nie ma na liście bestsellerów przepisów siostry Amputacji?

Michot

Wycieczka na pocztę po odbiór awizowanej przesyłki napawa mnie lękiem. Mogą z automatu zaliczyć do grupy konsumentów tego chłamu.

Zaloguj się aby komentować

Kolejne #nocnetosty


Chlebek, majonez, mozzarella, ogórek konserwowy, trochę gorgonzoli i polędwica wieprzowa.


Oczywiście będą jedzone w łóżku xD


Nie pytajcie jaki majonez. Nie jesteście na to gotowi.


#gotujzhejto

79c986dc-4737-4dd7-a731-3d517965da43
SUM

@voy.Wu Domowy na soku z cytryny xD

3t3r

@SUM skubany, tego sie nie spodziewalem xD

Michumi

@SUM ja zawsze odrobinę masła dawałem na jedną stronę tosta od środka przed pieczeniem. Jak ja dawno tego nie jadłem ale toster mi padł a jak kupię to będzie tylko to przez 3 miesiące

Zaloguj się aby komentować

Mr.Mars

@SUM Już uwędzone. Trzeba wyjmować.

SUM

@Mr.Mars się parzy teraz

matra

Uwielbiam tę zajawkę

Michumi

@SUM sam stawiałeś wędzarnię czy kupiłeś? niedługo (w ciągu roku jakoś) taki wybór przede mną będzie

Na dziś wędzi brat w beczce po karbidzie Ale wychodzi mu to wspaniale jedynie ciężko temp kontrlować

SUM

@Michumi Mam gotowego elektryka borniaka. Jeszcze stary model bo UW 70 z analogowym sterowaniem, gdzie histereza do -+5-6 st. C dochodzi. Wędziłem wcześniej w beczce i też wychodziły ok, tylko było dużo ograniczeń spowodowanych pogodą. Plus klasyczne wędzenie mogłoby być uciążliwe dla sąsiadów. Do tego tak ważny proces przy wędzeniu jaki jest osuszanie i wygrzanie wędlin w klasycznej potrafi być bardzo upierdliwy. Nie można też pominąć takiej sprawy jak benzopireny i węglowodory nasycone, bo to ma wpływ na zdrowie a przy dymogeneratorach jest pewność, że to co robimy jest zdrowe.

Zaloguj się aby komentować