Komentarze (27)

UncleFester

@SUM Z opiekanego, propsik.

SUM

@UmytaPacha Uda się mniej niż 10 xD

SUM

@Z_buta_za_horyzont trochę tak softporno

Gustawff

Z pieczonej kury rosół?

SUM

@Gustawff Tak najlepszy i nie ma szumowin.

skorpion

@SUM ....które by go zeżarły po kryjomu ;]

Gustawff

@SUM to jest ten jeden z nielicznych momentów kiedy nie wiem czy ktoś mnie w chuja robi

SUM

@Gustawff ech @moll kolejny niedowiarek xF

moll

@Gustawff, @SUM nie robi Cię w chuja. Wrzuć sobie w piekarnik mięso, najlepiej z warzywami, podpiecz i dopiero ładuj do gara na zupę. Smak wywaru +200

Gustawff

@moll za tydzień spróbuję, ale jak zmarnuję kurkę to ci zrobię liama neesona

SUM

@Gustawff Nie zmarnujesz

moll

@Gustawff a jak będzie pyszne to dobre piwo dla kolegi @SUM ma być

Gustawff

@moll samą kurę do gara, czy ten sos co zostaje z pieczenia też?

moll

@Gustawff samą kurę


40-50 minut, 200-220 stopni. Kurę posól i sypnij pieprzem z wierzchu

UncleFester

@Gustawff Nie robi, tonkotsu też można robić z opiekanych świńskich nóżek.

moll

@SUM ja dziś nie miałam tyle czasu, więc obsmażyłam trochę na dnie gara. Też fajnie smak zmienia

SUM

@moll No ja mam tą wygodę że w jednym garze.

moll

@SUM jeszcze kluski musze dorobić, nie chce mi się xD

SUM

@moll Jakie kluski?

moll

@SUM te takie z ciasta pierogowego. Ciasto już w zamrażarce.

SUM

@moll A z tej zupki. 😁

SUM

@moll Mam już bulion to chyba w końcu zrobię.

moll

@SUM zrób. Ja ciasto po zagnieceniu wstawiam na 10 minut do zamrażarki. Wtedy robi się elastyczne, a przy rwaniu/krojeniu nie klei się ani do siebie ani do niczego innego

dez_

Ostatnio w airfrajerze warzywa małżonka podpiekła lekko a później w rosół, zdecydowanie lepszy smak wyszedł. Z wsadem zwierzęcym nie próbowaliśmy, ale sprawdzimy na pewno.

SUM

@dez_ Reakcja Maillarda robi swoje 👍

Zaloguj się aby komentować