Komentarze (27)
@SUM Z opiekanego, propsik.
@UmytaPacha Uda się mniej niż 10 xD
Kuchenna pornografia
@Z_buta_za_horyzont trochę tak softporno
Z pieczonej kury rosół?
@Gustawff Tak najlepszy i nie ma szumowin.
@SUM ....które by go zeżarły po kryjomu ;]
@SUM to jest ten jeden z nielicznych momentów kiedy nie wiem czy ktoś mnie w chuja robi
@Gustawff ech @moll kolejny niedowiarek xF
@Gustawff, @SUM nie robi Cię w chuja. Wrzuć sobie w piekarnik mięso, najlepiej z warzywami, podpiecz i dopiero ładuj do gara na zupę. Smak wywaru +200
@moll za tydzień spróbuję, ale jak zmarnuję kurkę to ci zrobię liama neesona
@Gustawff Nie zmarnujesz
@Gustawff a jak będzie pyszne to dobre piwo dla kolegi @SUM ma być
@moll samą kurę do gara, czy ten sos co zostaje z pieczenia też?
@Gustawff samą kurę
40-50 minut, 200-220 stopni. Kurę posól i sypnij pieprzem z wierzchu
@Gustawff Nie robi, tonkotsu też można robić z opiekanych świńskich nóżek.
@SUM ja dziś nie miałam tyle czasu, więc obsmażyłam trochę na dnie gara. Też fajnie smak zmienia
@moll No ja mam tą wygodę że w jednym garze.
@SUM jeszcze kluski musze dorobić, nie chce mi się xD
@moll Jakie kluski?
@SUM te takie z ciasta pierogowego. Ciasto już w zamrażarce.
@moll A z tej zupki. 😁
@SUM tak!


@moll Mam już bulion to chyba w końcu zrobię.
@SUM zrób. Ja ciasto po zagnieceniu wstawiam na 10 minut do zamrażarki. Wtedy robi się elastyczne, a przy rwaniu/krojeniu nie klei się ani do siebie ani do niczego innego
Ostatnio w airfrajerze warzywa małżonka podpiekła lekko a później w rosół, zdecydowanie lepszy smak wyszedł. Z wsadem zwierzęcym nie próbowaliśmy, ale sprawdzimy na pewno.
@dez_ Reakcja Maillarda robi swoje 👍
Zaloguj się aby komentować
