Komentarze (27)
@SUM W latach 2000 byłem po somsiedzku w piekarni na zastępstwie bo piecowy poszedł na tacierzyńskie. Wypiekałem chleb przez 6msc ale dopiero po 3msc zapytałem dlaczego ten chleb jest taki ch⁎⁎⁎wy kiedy Ty dodajesz te spulchniacze bo obserwuje bacznie zakwas widzę natauralny ale gdzie te spulchniacze. Dostałem odpowiedź my nie dodajemy a taki chleb co ty pamiętasz to już nigdy nie zjesz. Spulchniacz jest już dodany w samej mące. Dziękujmy UE
@Alawar tru
@Alawar XD. Jakie spulchniacze dodaje młyn do mąki? Sodę, proszek do pieczenia?
@izopropanol nie wiem, bo nie mój krąg zainteresowania, ale z ciekawości zerknęłam w google i znalazłam takie coś, strona 6:
https://cbimo.zut.edu.pl/fileadmin/pliki/cbimo/grafika/Spulchniacze__w._12.pdf
@Alawar gówno prawda, powtarzasz wymysły i brednie. Poszukaj coś z zakresu technologii żywności, albo z jakimś technologiem porozmawiaj.
Akademia chłopskiego rozumu w piekarni w Poddębicach XD
@matra to jak nie wiesz, to po co piszesz?
@matra i co ci się tu nie zgadza

@Yossarian bo mogę
@izopropanol nic, pytasz, to pokazuję co znalazłam, tam masz całą listę możliwych dodatków poza spulchniaczami
@matra
To nie wystarczy, żeby brać udział w dyskusji.
Jestem pewien, że izopropanol zna możliwe dodatki. Bo w odróżnieniu od ciebie, wie coś na temat, na który się wypowiada.
@Yossarian owszem wystarczy, w dupie mam czego jesteś pewien, skoro nawet nie ogarniasz różnicy pomiędzy wypowiadaniem się, a wklejaniem cudzego opracowania.
@matra Gdzie w tym dokumencie jest napisane, że unia potajemnie dosypuje spulchniacze xd?
@izopropanol gdyby ktokolwiek pisał o jakichkolwiek tajemnicach, to może to by miało sens.
@matra "Spulchniacz jest już dodany w samej mące. Dziękujmy UE", a co to niby jest? Masz gorsze rozumienie mowy niż chat gpt 3.5
@izopropanol i mówi to osoba, która się zesrała o listę dodatków do mąki poza spulchniaczami? Idź pan w chuj xD
@matra
Nawet jak wkleisz encyklopedię PWN, to nie znaczy, że masz coś do powiedzenia.
Albo inaczej: to nie znaczy, że warto słuchać tego, co mówisz.
Jesteś jak moja teściowa przy stole świątecznym: zna się, nie zna się, ale zawsze ma coś do powiedzenia. Nieważne, że bez sensu albo nie na temat.
@Yossarian jakbym miała coś do powiedzenia, to bym powiedziała. Rzecz w tym że nic nie powiedziałam, a ciebie na amen striggerowało wrzucenie listy polepszaczy dodawanych do mąki i jeszcze dalej się pieklisz jak jakiś pojeb ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@matra ja się pieklę? Izopropanol się zesrał? I co jeszcze?
Polecam lekarza.
@izopropanol

@Alawar A weźmiesz pod uwagę to, że w chujowej piekarni pracowałeś? Tak są mieszanki chlebowe gotowe z polepszaczami ale nie jest kwestia, że zwykłej mąki nie można kupić.
@SUM Nie kupisz czystej mąki bez dodatków. U mnie znajomi pieką chleby bułki ale zabierają zboże do młyna i chlebek jest super w smaku mało tego jak go leżakujesz w odpowiednim miejscu to i za 2tyg nie spleśnieje. Ale fakt jeden bochen razowy kosztuje 40zł to się czasami z kimś złożę.
@Alawar Kupuję mąkę prosto z młyna i nie ma tam, dodatków technicznych, w tej marketowej też nie.
Spoko, przyda się na pizze
@maly_ludek_lego Mi na tej polskiej "do pizzy", chyba typ 450, to nawet zaczyn nie chce rosnąć. Także nie polecam
Ja do chleba mieszam 60% 1050 i 40% 550/650 zalezy jaka mi sie kupi.
@SUM i wtedy się dziwić, że w sercu już, zamiast krwi popioły tylko i gruz.
@Michumi
Popioły, zgliszcza, pył i gruz.
@SUM tam nie ma przypadkiem błędu? Czemu typ 2000 miałby mieć mniej niż 2 proc popiołu czyli tyle samo co w zasadzie wszystkie poprzednie w tym typ 1850? Tam chyba powinien być jednak znak większości, a nie mniejszości.
Poza tym chyba nigdy nie widziałem mąki innej niż 00, 450, 550,650 i chlebowej, pełnoziarnistej.
Zaloguj się aby komentować

