Trollfinały zmagań Hejto #popularitycheck 2025 - część 1/0


W lewym narożniku Majonez Kielecki.


W prawym narożniku Majonez Winiary.


#nieowcacontent #glupiehejtozabawy #wojnymajonezowe #ankiety #sluchajnokoles

75061ce1-1d2b-4e89-ab8e-6d0fb96ea0e5

Komu należy się zwycięstwo?

673 Głosów

Komentarze (76)

jimmy_gonzale

Nie jem majonezu ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Szach mat.

ostrynacienkim

@jimmy_gonzale ty zycia nie znasz

myoniwy

Jeden to ocet a drugi nadaje się tylko do dekoracji

voy.Wu

@myoniwy dekoracyjny, bo tradycyjnie na pochody pierwszomajowe klejono nim dekoracje

zomers

@Deykun a Pomorski?

DirtDiver

@zomers Nie wiem kurwa, chyba w operze, bo raczej nie między dwoma takimi dziadami

pingWIN

W końcu łatwe się trafiło

Poji

@Fausto w brzuszku powyższe markowe majonezy to jem chyba tylko w gościach xD

sireplama

@Fausto a Madero? Król majonezów?!

Fulleks

@Half_NEET_Half_Amazing xD2

27189dbc-bf4b-45d1-a88c-fd3f91920f57
kama2

@Fulleks @Half_NEET_Half_Amazing Stabilnie

74062e98-29ff-428c-9583-ff9167b6641b
Fulleks

@kama2

Nadal stabilnie, jak wrzucacie screena to róbcie z liczbą głosów.

f69f9069-3f34-4e93-97fd-fefede5143b7
Felonious_Gru

@Fulleks @kama2 @Fulleks @Half_NEET_Half_Amazing

ef2b2590-a114-4666-8fb9-7e81b433ae0b
NiebieskiSzpadelNihilizmu

@UmytaPacha @Felonious_Gru @Fulleks @kama2 @Half_NEET_Half_Amazing zdania ekspertów niezmiennie podzielone

0025b0ad-ead9-4f41-9ea8-4657482a09e7
Atexor

@NiebieskiSzpadelNihilizmu Wyjątkowo. To tylko świadczy, że 50% społeczeństwa ma upośledzone kubki smakowe.

0ab4dfe9-c317-454d-a677-4f6862ba1ce5
niebylem

@UmytaPacha subopko bandytko, jak można coś takiego wstawiać jak tu połowa ludzi siedzi głodna!

pingWIN

ździebko białego

@UmytaPacha kokainy jeszcze dosypała, tak jeszcze nie jadłem kieleckiego z jajkiem xD


Ale no, jajko ugotowane prima sort!

Atexor

@UmytaPacha jajeczko prima sort, idealnie wyciągnięte z gotowania.


A tamto białe pod nim to pewnie brat "Miracle Whipa" w USA, czyli prrodukt majonezowopodobny xD

Miracle Whip was lauded as a cheaper alternative to mayonnaise during the Great Depression

I podobnie kielecki, też daje wielką depresję.

ec7dfa39-ce9a-44fb-b538-d9fdea60aa0f
b2a34249-a6a4-46fd-82c0-c0ce07d4f422
sireplama

@UmytaPacha jeszcze go dokwaszasz cytryną?!

Mati800

@Deykun Dodaj 'e' w Kielecki i usuń 'Majonez' przed Winiary. Poza tym ok.

TytusBomba

@Deykun straszne gówno do wyboru, ale i tak wszystko lepsze niż ocet kieleckiego

Fen

@TytusBomba kto to widział żeby octem kanapki lać, co nie?

TytusBomba

@SUM w którym regionie Włoch leją ocet spirytusowy na kanapki? Dopytuję bo zjeździłem całe i pierwsze słyszę o czymś takim

SUM

@TytusBomba balsamiczny ale też ocet xD

TytusBomba

@SUM tak jak świnka morska to też świnia

SUM

@TytusBomba pieką ją świnie

Fen

@voy.Wu chyba barbarzyńcy

@SUM z nimi zawsze było coś nie tak 😅

bori

@TytusBomba

No i ja się pytam człowieku dumny Ty jesteś z siebie? Zdajesz sobie sprawę z tego co robisz? Masz Ty w ogóle rozum i godność człowieka? Chyba nie pomyślałeś nawet co robisz i kogo obrażasz, możesz sobie obrażać tych co na to zasłużyli sobie ale nie naszego Kieleckiego, nasz Majonez, tak wyjątkowy i ważny bo to nie jest taki sobie Winiary, że możesz go sobie wyśmiać bo tak ci się podoba. Nie wiem w jakiej Ty się stołowałeś rodzinie ale chyba ty nie wiem nie rozumiesz co to jest prawdziwy Majonez.

MementoMori

Nie jadam, majonez dla grubasów xd

maximilianan

@UmytaPacha od zawsze kochałem prawdziwy polski majonez!

bori

@maximilianan @UmytaPacha Tymczasem w piekle

1760c144-f080-48e4-b36d-3a0db8f8b222
Greyman

@Deykun wybór między dżumą a cholerą.

Deykun

@Greyman ja bym brał cholerę.

DirtDiver

Mam wybierać między gównem, a jeszcze większym gównem? Co to jest w ogóle za ankieta? Gdzie jest król, jego ekscelencja Pomorski?!

Poji

@malkontenthejterzyna o, w gimbazie jak byłem to się najadłem robionego w domu. Po paru godzinach umierałem na salmonelle. Przy 40+ stopniach gorączki miałem jakieś out-of-body experience, czułem się lekki i że się unoszę, polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

malkontenthejterzyna

@Poji nigdy się nie zatrułem, jem regularnie od grubo ponad dekady. Zakładam, że mogłeś mieć niefart do jajek

niebylem

@Deykun jak zagłosuję to nie powiem na co ale będą znaki.

3d849c80-3cb9-4c36-83a1-05abb552717a
Fafalala

@niebylem czyli poszło na Winiary. Mogłeś to bardziej dyskretnie zrobić.

Atexor

@niebylem za pesto Barilli w tle nawet szanuję, ale innych firm są lepsze. Za to bazyliowe jest TOP nad TOPy. Testowałem co najmniej z 6-7 pesto różnych firm od Kanię, przez Baresę, M&K, Vemondo, Bio Organica i wszystkie były od średnio dobrych po... średnio dobre. Barilla najpyszniejsza zamiast masełka/margaryny na kromeczki.


I dzięki za głosowanie na Winiary. Kielecki na daje się tylko do trzymania w szafce.

Pouek

@niebylem ale ta musztarda jest zajebista

niebylem

@Atexor a jakie pesto polecasz? Bo jeśli kochasz tę Barillę to mamy bardzo podobne gusta ( ͡° ͜ʖ ͡°) bojkotuję ich makarony, ale pesto Genovese jest po prostu zbyt dobre. Testowałem wiele różnych (a widać na moim zdjęciu też kawałek Provitusa) i ta bazyliowa Barilla jest TOP. Patent z posmarowaniem pieczywa pesto też jest jednym z często spotykanych u mnie. Spróbuj wziąć sobie taką kromeczkę posmarowaną pesto, posyp jeszcze delikatnie dodatkowym parmezanem, połóż mozzarellę (albo też jakieś np. prosciutto jak jesz martwe gotowane zwierzęta lub oliwki jak jesz patroszone owoce organizmów z rodziny roślin w formalinie) i do piekarnika na samą górę na 5 min. program grzalka-grill (OSTROŻNIE). Podziękujesz jak sprobujesz ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@Pouek godna konkurencja dla kieleckiego w musztardach jest zdecydowanie liczniejsza niż w kategorii majonezów

Atexor

@niebylem a makarony to ja Lubella team, czasem jakieś inne ale tylko ciemne. Jeśli chodzi o pesto jestem popieprzony bardziej od @UmytaPacha i jej kieleckim xD. Picrel niżej (+2 w lodówce otwarte).


Z pomidorowych to lubię Kanię a także Vemondo, ale jak mówiłem - tylko pomidorowe.

Z bazyliowych kupiłem ostatnio Tigullio, ale jeszcze nie próbowałem. Podobnie z "pesto deluxe z tuńczykiem". Na spróbowanko :3


Lubię jeszcze ajvar w takim okrągłym opakowaniu od chyba Deluxe. Jest też Kania, ale jej nie polecam. W smaku ok, ale w przeciągu roku z 2x kupiłem i często do podniebienia mi się przyklejają skórki, jakby źle zmielone. Ma dodatek koncentratu pomidorowego, więc może one.


A smaka mi narobiłeś, mozarellę czasem daję (choć wolę w sałatce, tylko nie wiem co potem z tymi kulkami robić #pdk), ale parmezanu nie mam. Trza będzie obczaić

afe84690-3c56-42ff-98cc-4b131168195b
Olmec

Gdzie odpowiedź "to zależy"?

bori

@Deykun Zadziwiający spokój w komentarzach

c99b660a-98f2-4799-84bb-ca941bb94ffb
UnknownSoldier

wchodze i sprawdzam co godzine

kitty95

Po wódce obydwoma rzyga się tak samo.

Orzech

Kto zagłosował na Winiary dajcie pioruna żebym Was mógł na czarno wrzucic

HunteX

Śmieszy mnie to. Mnie to szczerze obojętne jest który.

Fafalala

Mamy potężną dysproporcję.

58d46df7-9f47-469a-8bae-af8f979676f3
Pouek

Ale jak to tak, bez rodzynek?

PanW

Mimo wszystko Winiary choć od jakiegoś czasu do niektórych rzeczy bardziej mi Kielecki pasuje.

49482e44-bd43-40bb-8a8e-a50fd3e67532
Swiniotygrys

Majonez Kielecki składa się z:


  • oleju rzepakowego rafinowanego,

  • musztardy (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy),

  • wody,

  • żółtek jaj kurzych (7%).


Majonez Winiary składa się z:


  • olej rzepakowy,

  • żółtko jaja (6%),

  • ocet,

  • musztardę (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat),

  • cukier,

  • sól,

  • przyprawy,

  • przeciwutleniacz (E385),

  • regulator kwasowości (kwas cytrynowy).


Wybieram KIELECKI!

Yes_Man

@Deykun Fcuk yeahhhhh

Zaloguj się aby komentować