Zdjęcie w tle
Jedzenie

Społeczność

Jedzenie

444
AdelbertVonBimberstein

@mahoney każda ilość cieszy Pana, gdy płynie z czystego serca do żołądka

Zaloguj się aby komentować

Alawar

@splash545 A już myślałem że kawior

Trypsyna

Dżem i awokado, ciekawe połączenie 😃

vredo

@splash545 Poka szczękoczułki

Zaloguj się aby komentować

zjadacz_cebuli

@FriendGatherArena ale to za⁎⁎⁎⁎ście wygląda, a śliżki są?

Z_buta_za_horyzont

Ale by wciepał takiego gołębia .

Zaloguj się aby komentować

owczareknietrzymryjski

@Trypsyna pierwszy wpis i na hajnowski położyła keczup. Odwołujemy akcję. xD

Zaloguj się aby komentować

SpokoZiomek

@Barcol Jak Wy ludzie jecie po kilka sztuk tego. Ja ledwo mogę jednego w siebie wcisnąć. Nie że nie smaczny czy coś, tylko za wielki.

jajkosadzone

Daj chociaz troszke twarogu.

Zaloguj się aby komentować

Elvisiako

@myoniwy moja ulubiona kombinacja twarogowa

Zaloguj się aby komentować

Patrzcie tylko na tego przepysznego, baskijskiego sukinsyna. Jeszcze stygnie w lodówce więc nie wiem jak smakuje, dam znać po 16.00 ( ͡° ͜ʖ ͡°)


#gotujzhejto #jedzenie #serniczek #lubieplacki

128139d8-8795-4055-be6d-636150a18cec
skorpion

@Stashqo śmieszną masz lodówkę

ja mam w środku białą

Zaloguj się aby komentować

119 995 024 - 500 = 119 994 524


Na śniadanie powtórka z kolacji: 500g chudego, łyżka miodu, łyżka masła orzechowego, łyżka jogurtu greckiego i na wierzchu to co zgarnąłem łapą z blatu.


#pletwalztwarogu

6328f6c9-86e4-43aa-b5d6-30038672852d
Barcol

@splash545 Chłop w 12 godzin zeżar kilogram a ja się zastanawiałem czy w rok dam radę 100kg...

5d708ba7-bc48-42ba-99fc-7f78ce2a6975

Zaloguj się aby komentować

sireplama

Nie rozumiem czemu nazywają to wojnami majonezowymi, skoro nie bierze udziału Madero, a bierze ocet Winiary?

Zaloguj się aby komentować

niebylem

@splash545 drobny chłop to i porcyjka malutka ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

splash545

@niebylem wszystko się zgadza.

Kari28

Biorąc pod uwagę co się dzieje pod tym (i podobnymi) tagami to to danie wygląda całkiem normalnie

splash545

@Kari28 ja jestem z tych nielicznych normalnych (no może poza ilością) twarogożerców i żadne odjechane połączenia do mnie nie przemawiają.

rith

@splash545 tak trzeba żyć!

Zaloguj się aby komentować

Wlacza

Doradzałbym jednak klasyczne kompozyje. Np. szczypiór I rzodkiewki

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Dwa stopnie Celsjusza na dworze? Wilgoć i mgła? Ciapa na ogrodzie po śniegu? A co mi tam

No nie mogłem się powstrzymać i test piecyka nastąpił szybciej niż myślałem.

Wyniosłem z kuchni stół i rozstawiłem sobie wszystko elegancko na trawie - wygoda w pracy to podstawa!


Samo wykonanie piecyka premium, porządne materiały, przemyślany design i dużo 'funu' przy pieczeniu. Ba, samo rozpakowanie było doświadczeniem, jak przy produktach Apple!

Z minusów - często trzeba dokładać do ognia (co 15-20 minut) i kontrolować co się dzieje z pizzą w środku. Kilka centymetrów "za głęboko" i można wyciągnąć niezły wungiel xD

Także jak ktoś początkujący kupuje taki sprzęt, to się nie dziwię komentarzom na forach, że "nie jest za dobry". Wręcz przeciwnie - jest super dla kogoś, kto już jakiś czas się w tym bawi! Ja osobiście dwa lata, ale do tej pory tylko na elektrycznych piecykach. Od razu poczułem różnicę w smaku na węglu drzewnym!


Także dzisiaj "testowo" cztery placki zrobione i nowy właściciel bardzo zadowolony

Na zdjęciu pizza z mozzarellą, salami pepperoni, papryką zieloną i oliwkami z "anszła"


PS. @Stashqo dołączam do tagu #bojowkaooni na stałe ( ͡° ͜ʖ ͡°)


#pizza #gotujzhejto #jedzenie

feb684f6-a637-4ce2-ad7d-42a773f39636
58bcd5ec-6de5-49aa-a6dc-7d743d0899e3
006d608a-bdde-470f-9859-151c2057882c
Taxidriver

@Peter_Mountain mogę spytać ile zapłaciłeś? W UK widzę właśnie przecenę 20% i cena £240. Zastanawiam się na ile ściema a na ile dobra oferta.

Peter_Mountain

@Taxidriver Dobra oferta. Miałem właśnie zamawiać z oficjalnej strony, ale w Polsce było kilka złotych taniej no i dostawa na drugi dzień - 1249zł.

666

@Peter_Mountain i to mi sie podoba. To samo z grillem. Kto wymyslil zeby rozpalac ogien przy +30 stopniach na zewnatrz? taka jesien, jak nie pada, to idealna pogoda

Taxidriver

@666 a zima? Słoneczny mroźny dzień i Picka z takiego pieca.

666

@Taxidriver dla mnie za zimno, ale nadal lepiej niz 30stopni

Peter_Mountain

@more_horse_than_a_man Kurwa, Bogol. Nie dosyć, że Pro wersja to jeszcze termometr oficjalny za kupę siana xD

Taxidriver

@Peter_Mountain też mi to wpadło w oko. @more_horse_than_a_man skąd bierzecie przepis na ciasto?

Zaloguj się aby komentować

cebulaZrosolu

@Stashqo też robię z pieczarkami

starszy_mechanik

@Stashqo zadowolony jesteś z indukcji z zintegrowanym wyciągiem?

Stashqo

@starszy_mechanik ciągnie dobrze ale filtruje tak sobie. Gdybym miał możliwość wpięcia wyciągu w wentylację budynku to bym nie kombinował.

starszy_mechanik

@Stashqo no ja mam zamiar wystawić kanał bezpośrednio za budynek także luzik

koszotorobur

@Stashqo - nie robię łazanek - chociaż jak ktoś zrobił to zjem - z pieczarkami i bez

Zaloguj się aby komentować

Fly_agaric

A sos jogurtowo-czosnkowy, czy coś fajniejszego masz?

Stashqo

@Fly_agaric sos biały to jogurt grecki, majo, tahimi, sok z cytryny, mięta, czosnek

a czerwony to ordynarny sambal.

Peter_Mountain

@Stashqo Też wczoraj zrobiłem coś podobnego - tacos z mielonymi

RACO

Fusion byłby jakbyś dokroil banana i polał sosem truskawkowym.

Stashqo

@RACO to by była sraczka xD

RACO

@Stashqo ale smak nieziemski. Nawet nie wiesz że truskawki i majonez jest dobrym pomyslem

Zaloguj się aby komentować

Kolacja na słodko, @kopytakonia narobił smaka

Pieczone gruszki z serem feta, gorgonzola, dzemem z borówki, płatkami migdałów, miodem, orzechami i cynamonem.


#kolacja #jedzenie

5e99e171-5bbb-48b1-9036-a30fde5c7b68
vredo

@GazelkaFarelka Tu cały wieczór smaka robią! Już mi się jotpegi z dajem kończą!

c1bb5eb7-9b17-47df-b011-d49312435621
kopytakonia

Właśnie myslalem dzis o tych gruszkach, ze zjadłbym znowu i teraz zrobiłaś mi większego smaka jeszcze tym razem ty 😀 smacznego!

klawo

@GazelkaFarelka Ja też miałem na słodko. Śledź w sosie musztardowym i bagietka z masłem i nutellą.

wonsz

@klawo to ciąża spożywcza czy będziesz rodzić kamienie?

Zaloguj się aby komentować

Gepard_z_Libii

Taka rozkmina: co lepsze, zdeptać borgira czy wyrwać szczenę z zawiasów?

vredo

@Fly_agaric O, deserek po pitcy od @StaryPijany

7ac0297c-5439-4601-a425-fecfc1d3a0c7
StaryPijany

@vredo takim bydlakiem to wszyscy sie najemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Fly_agaric

@StaryPijany Chyba, jego wspomnieniem

Peter_Mountain

@Fly_agaric Szanowni... Poprawne burgerki rosną wszerz, a nie w górę. Proszę zapamiętać

Fly_agaric

@Peter_Mountain Każdemu jak se lubi!

Zaloguj się aby komentować

Następna