Zdjęcie w tle
qqterens

qqterens

Gwiazdor
  • 43wpisy
  • 184komentarzy
Jakiś miesiąc temu pisalem https://www.hejto.pl/wpis/ale-fajnie-swiat-idzie-na-przod-firma-sie-rozwija-i-tym-sposobem-za-niedlugo-rob ze buduja nam autostore. Także troche się zmieniło, poniżej filmik z postępów. Przy okazji dostałem propozycje żeby być w teamie który będzie obsługiwał te roboty, oczywiście szkolenia itp beda zapewnione wiadomo, ze się zgodziłem i teraz pozostaje czekać na zakończenie prac.

https://streamable.com/2wq2oo

#pracbaza #technologia
cc8fa0f5-3bd4-401b-9e99-a8d3591ea1ea
Opornik

@qqterens Teoretycznie ciekawe ale widzę masę potencjalnych problemów. To będzie opuszczane na linkach, nie? Musi być niezwykle precyzyjne, a i tak będą zacięcia, przetarte linki/starte elementy, wtedy pewnie mechanicy będą musieli włazić i naprawiać.

No i na pewno nie będzie można trzymać rzeczy które mogą się zapsuć, wyciec albo zapalić.

Ale automatyka i tak pewnie wyprze klasyczne magazyny.

Half_NEET_Half_Amazing

@qqterens 

ogólnie roboty zbierające zamówienia to nie nowa rzecz

pracuje już w drugim miejscu w Polsce gdzie takie rzeczy mają miejsce (dwa różne systemy)

i powiem szczerze, że w moim odczuciu spoko bo mają wydajność większą od człowieka, robią najgorszą najnudniejszą robotę ale za to generują odpowiednio większą ilość czasu potrzebnego na serwis i utrzymanie całości

więc tak czy siak ludzie mają co robić

morrowind

No i gitara. Gdzie jedni widzą zagrożenie, inni dostrzega szansę.

Zaloguj się aby komentować

Dziś na obiad kalafiorek zapiekny z kurczakiem, pomidorem i serem 😁lubie to danie 🙂
#gotujzhejto
bce78c52-50fd-4878-a4ae-6fc359b03449
f64c76b4-84bd-4e7c-aa9a-db35739882b0
ea8e4976-a93b-4ea1-987a-c16682e97087
Opornik

@qqterens 


>wszystko na kalafiorku


Interesujący koncept. Nie rozpadało się to? Kalafior nie za surowy?

36555e0e-1fe2-424c-ad12-9190d36e8560
qqterens

@Opornik nie rozpadlo, tylko oddaje potem troche wody z pomidora i sosu, ale to mi nie przeszkadza 😉 a kalafior jest niekiedy twardawy, ale ja lubie nawet na surowo wiec tez nie stanowi to problemu 😁

Opornik

@qqterens Żeby nie tona sera to by to nawet mogła być potrawka dietetyczna.

GrindFaterAnona

@qqterens daj przepis bo mi sie z kalafiora wszystko rozpada

Zaloguj się aby komentować

Naleśniczki na sniadanie 🙂 twarożek na slodko, dźem wiśniowy i masa makowa 😁
#gotujzhejto
29d4443c-1b94-4867-8a1b-f71b89acadc5
UncleFester

@qqterens Mmmmm, z kaszanką, deliszys.

enkamayo

Naleśniki z makiem?! To mnie teraz zaimponowałeś. Muszę spróbować.

UncleFester

@Dynamiczny_Edek Kolegą Dworcowa.

Zaloguj się aby komentować

Ktoś przypomniał na mirko moj wpis z przed 2 lat na Wielkanoc 😅
#wielkanoc #wykop #gownowpis
c240ace6-687e-4444-93e2-50a7c8869de3
UmytaPacha

@qqterens pamiętam ten wpis też xDD

Budo

@qqterens proszę tu nie przynosić wspomnień z tamtego rynsztoka.

bravenewworld63

Co to za sklejka, koleś nie ma długich screenshotow w telefonie?

qqterens

@bravenewworld63 nie ma, albo nie potrafi zrobić 🥲

Zaloguj się aby komentować

Z okazji Świąt, upiekłem z moją lubą, tradycyjną na Ukrainie paschę (babka) 🙂jak na pierwszy raz wyszła bardzo dobra 😋
#wielkanoc #gotujzhejto #pieczzhejto
2b1e2a72-ca8e-4433-a6cb-218880d10449
ee67ae68-b577-46d7-99a1-f872e724373e
2e751b4e-c86d-4d5f-abb9-a326d833a4c1
911178a1-562c-4c3e-9e48-979e21b61b56
9f97c7cf-cfdd-49df-855e-ef48247eb1c2
qqterens

@Mielonkazdzika podrzucę Ci jutro linka z rana, bo to na kobity telefonie, która już śpi 😉

qqterens

@Mielonkazdzika stąd braliśmy przepis https://vm.tiktok.com/ZMM5M63Hb/ tylko ja dawałem trochę więcej mąki niż tam, bo coś mi ciasto się za bardzo kleiło, może dlatego, że dałem dużo soku z pomarańczy 🤷🏻‍♂️

Напередодні Великодня головне - це мати перевірений рецепт паски, тому сьогодні ми ділимося способом приготування неймовірно ніжної, пухнастої паски - крафіна! 😍🇺🇦 Інгредієнти: • Борошно Тая - 700 г • Яйця - 2 шт. • Жовтки - 3 шт. • Молоко - 160 мл • Пресовані дріжджі - 20 г або сухі 11 г • Апельсин - 1 шт. • Цукор - 120 г • Вершкове масло - 200 г • Журавлина - 100 г • Родзинки - 100 г • Цукрова пудра для прикраси • На вибір для прикраси - білкова глазур, цукрова пудра, маршмелоу, цукрові кульки. Приготування: 1. Перемішуємо 160 мл теплого молока із 1 ст. ложою цукру, 2 ст. ложками борошна та 20 г пресованих дріжджів. Ставимо у тепле місці на 15 хвилин. Опара має піднятися мінімум у 2 рази. 2. Тим часом змішуємо в окремому посуді до однорідної маси 2 яйця, 3 жовтка, весь останній цукор, цедру апельсину та сік з половини апельсину та 80 г розтопленого вершкового масла. Додаємо опару і обережно вимішуємо. 3. В окремий посуд просіюємо 650 г борошна, додаємо яєчну суміш з опарою, замішуємо тісто і ставимо у тепле місце мінімум на 1,5 години. Тісто повинно піднятися у 2-3 рази. 4. Коли тісто підніметься, виймаємо з посуду, ділимо на 4 частини. Кожну частину розкачуємо, змащуємо м’яким вершковим маслом, посипаємо родзинками, журавлиною та скручуємо у рулет. Рулет розрізаємо вздовж, кожну половинку скручуємо начинкою назовні та кладемо одну на одну. 5. Сформовані крафіни кладемо у форми діаметром 13 см та ставимо у тепле місце на 2 години. Тісто має піднятися в 3 рази. 6. Випікаємо крафіни 30 хвилин при температурі 170 градусів, потім зменшуємо температуру до 150 і випікаємо ще 15 хвилин. 7. Прикрашаємо і святкуємо смачно!#ukrpasta #рецепт #паска #крафін #випічка #великдень #пасха #рецептпаски #панеттоне #закваска #easter #easterrecipes #easterbasket #dinning #recipe #ukrainian #ukraine @ukrpasta

Напередодні Великодня головне - це мати перевірений рецепт паски, тому сьогодні ми ділимося способом приготування неймовірно ніжної, пухнастої паски - крафіна! 😍🇺🇦 Інгредієнти: • Борошно Тая - 700 г • Яйця - 2 шт. • Жовтки - 3 шт. • Молоко - 160 мл • Пресовані дріжджі - 20 г або сухі 11 г • Апельсин - 1 шт. • Цукор - 120 г • Вершкове масло - 200 г • Журавлина - 100 г • Родзинки - 100 г • Цукрова пудра для прикраси • На вибір для прикраси - білкова глазур, цукрова пудра, маршмелоу, цукрові кульки. Приготування: 1. Перемішуємо 160 мл теплого молока із 1 ст. ложою цукру, 2 ст. ложками борошна та 20 г пресованих дріжджів. Ставимо у тепле місці на 15 хвилин. Опара має піднятися мінімум у 2 рази. 2. Тим часом змішуємо в окремому посуді до однорідної маси 2 яйця, 3 жовтка, весь останній цукор, цедру апельсину та сік з половини апельсину та 80 г розтопленого вершкового масла. Додаємо опару і обережно вимішуємо. 3. В окремий посуд просіюємо 650 г борошна, додаємо яєчну суміш з опарою, замішуємо тісто і ставимо у тепле місце мінімум на 1,5 години. Тісто повинно піднятися у 2-3 рази. 4. Коли тісто підніметься, виймаємо з посуду, ділимо на 4 частини. Кожну частину розкачуємо, змащуємо м’яким вершковим маслом, посипаємо родзинками, журавлиною та скручуємо у рулет. Рулет розрізаємо вздовж, кожну половинку скручуємо начинкою назовні та кладемо одну на одну. 5. Сформовані крафіни кладемо у форми діаметром 13 см та ставимо у тепле місце на 2 години. Тісто має піднятися в 3 рази. 6. Випікаємо крафіни 30 хвилин при температурі 170 градусів, потім зменшуємо температуру до 150 і випікаємо ще 15 хвилин. 7. Прикрашаємо і святкуємо смачно!#ukrpasta #рецепт #паска #крафін #випічка #великдень #пасха #рецептпаски #панеттоне #закваска #easter #easterrecipes #easterbasket #dinning #recipe #ukrainian #ukraine @ukrpasta

TikTok
voy.Wu

@qqterens no i wyjaśniło się, dzięki

9a4164c5-2ac5-4aa1-a4f0-4298f8dcf215
qqterens

@voy.Wu nie ma za co, też nie ogarnąłem na początku ocb 😅

Ziutson

@qqterens moja pascha właśnie w lodówce, ale ten przepis co znalazłem to bardziej taki sernik na zimno z owockami.

Zaloguj się aby komentować

Myślicie, że jest to coś warte, albo będzie za 30 lat? 😅leżało w worku za 2,5€, ciężko było nie kupić 😁
#kolekcje #cebuladeals
12c0e85c-147b-4b70-8d3d-909a65ee9da3
d636c11f-40a1-41c1-9752-b1be889852ad
c196ece0-01a0-4e84-9823-acfebb23fc51
ca2aed59-3a0b-4963-8762-66f65a078d5b
4b40103a-af3e-4914-ad7f-e9fdd34ab093
NatenczasWojski

@qqterens nie jest i nie będzie. Zbieractwo umarło i nie widzę powodu dla którego miałoby odżyć

6502

@NatenczasWojski Nie umarło, ma się całkiem dobrze ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Felonious_Gru

@NatenczasWojski a ja bym 10 euro dał spokojnie

Zaloguj się aby komentować

Ale fajnie, świat idzie na przód, firma się rozwija i tym sposobem za niedługo roboty będą zbierać zamówienia zamiast ludzi 😁cos takiego budują https://youtu.be/iHC9ec591lI?si=8ZYST1SeNM7ihusm

#pracbaza i trochę też #technologia
0b2dec15-9a81-4c92-a334-90323d6b568d
04ad1419-62cb-45e2-a216-7e380f37eb6c
565f09fb-a655-4029-a6cc-9dcb33c7cca4
zuchtomek

@qqterens ZABIORO LUDZIOM PRACE !!!!!!!!!!!ONEONEONE@!O!@!!!@@@!!!!1111jeden!!!jedenaście!!!!!!!!!!!!!1111

qqterens

I tutaj o dziwo będzie na odwrót, bo trzeba zatrudnić więcej ludzi którzy będą te zebrane zamówienia pakować do wysyłki 😅

KierownikW10

@zuchtomek do czego ten komentarz ma się odnosić? Autor napisał przecież:

Ale fajnie, świat idzie na przód, firma się rozwija i tym sposobem za niedługo roboty będą zbierać zamówienia zamiast ludzi 

Automatyzacja i robotyzacja takich prac jest jak najbardziej mile widziana.

DiscoKhan

@qqterens przy tym projekcie jednak brkauje dosyć istotnego elementu - gdzie są aleje serwisowe?


Bo wszystko fajnie dopóki wszystko działa ale jak coś się popsuje nie w tym miejscu co powinno to opóźnienia będą dosyć solidne.


Ciekawe w jakim czasie to się spłaca względem zatrudniania normalnej załogi i przy jakich towarach taka organizacja ma sens, bo mi trochę wyobraźni brakuje jezeli mam być szczery. Przy szybkich wysyłkach to taki system średnio by się sprawdził także składowanie mniej chodliwego towaru... Gdyby nie ograniczenia gabarytowe to przy częściach od samochodu byłoby dosyć spoko.


No i pytanie, ile czasu trwa wyciagniecie czegoś z samego dołu jak jest kompletnie zastawione xd

_Maniek_

@qqterens fajne. Podobne rozwiązanie widziałem:

https://youtu.be/ssZ_8cqfBlE?si=81olTcnqwzYOOhJC

A te Twoje mają możliwość rozbudowy w pionie, super sprawa jeśli chodzi o powierzchnie magazynowe.

Opornik

@Maniek Im dłużej się myśli tym jak to działa i jest ogarnięte, tym bardziej kopara opada.

Zaloguj się aby komentować

Trudna decyzja została przez kogoś podjęta 😂
#zakupy #alkoholizm
c0f6c8f4-ec5f-4107-9b36-f27c4cc71840
Tylko_Seweryn

@qqterens kiedyś miałem zajawke na desperadosy, jak bylem mlodziezowy i dynamiczny... Ale takie przejebane kace po nich były. Najgorsze

qqterens

Ja piję po pracy jak mam ciężki dzień za sobą, nie codziennie oczywiście 😅 a zwykle piwo mi jakoś mało smakuje już 😉

DiscoKhan

@qqterens to że zwykłe może być kiepskie to zgoda ale to już lepsze są jakieś inne smakowe sprawy.


Zaraz tu mnie ktoś zjedzie, że wsyztko to chemia ale Desperadosy mi nigdy nie smakowały przez taki intensywny, nienaturalny smak, cholera wie od czego. Są jakieś inne chyba piwa w podobnym stylu ale lepsze - no ale już nie wszędzie, to fakt.


Lepiej sobie jakiegoś lajtowego drinka zrobić, taki żeby miał właśnie te 5% jak nie idzie czegoś takiego kupić. Nawet głupie malibu z colą chociażby, samo malibu ma na tyle intensywny smak że i tak zdecydowanie wpływa na smak. No, przy takim ręcznym mierzeniu to może i z 10% wyjść ale to już kwestia wprawy

Zaloguj się aby komentować

Małe przed i po dzisiejszego ogarnięcia ogrodu 😁 jeszcze nie koniec, ale na dziś wystarczy 🙂
#ogrodnictwo #porzadki
bb55cbf6-137e-491b-93d4-30df46d1195d
796db54e-8e07-4e58-a385-57fa1d078f5e
065a730d-ff51-47e4-9dd6-9aec45c0b394
d2156200-5421-40b8-a312-36efa6131e72
Felonious_Gru

@qqterens które jest przed a które po?

TheLikatesy

"Ogrod", ja jebie, dlaczego nie "spacerniak"?

razALgul

Kurde, każdy orze jak może...gość ma takie możliwości i zrobił sobie mikro ogród z gazonowymi roślinami. Jak na takie warunki, gdzie za bardzo poszaleć nie można, bo to wynajmowane, to jest zajebiście. 😉

qqterens

No raczej nie będę wywalał płytek i siał trawy, nie ma sensu. Pomieszkamy tu z 2/3 lata i potem już na coś swojego :) dzięki za zrozumienie ✌🏻

szczelamseczasem

@qqterens jajca sobie robię zwyczajnie. Szacun swoją drogą. I tak masz 90% więcej ogródka jak całe te blokowiska w PL.

Zaloguj się aby komentować

Po ciężkiej dniówce się należy 😜
#gownowpis #pijzhejto
0a56bceb-640a-476a-9c7a-1c541fd55cb5
conradowl

Fuj, albo pal papierpchy ale wyrzuć ten dym mnie dziś czeka pierwsze piwko od 10 dni, weekend wolny. Ale najpierw piątek - jak ja nienawidzę papierów...

qqterens

No właśnie zrezygnowałem z fajek i popalam elektryka, czekam aż się skończy i będzie rzucanie na 100pro 😉

Zaloguj się aby komentować

Następna