Zdjęcie w tle
wielbuont

wielbuont

Inspirator
  • 44wpisy
  • 161komentarzy
Zrobiłem goude. Pierwsze dwie próby spartoliłem- nie zrobił się skrzep, ale po zakupie innej podpuszczki wyszło. Z 5l mleka wyszedł pacjent 0.6kg. Ser jest na etapie suszenia się i dzisiaj/ jutro będzie zawoskowany. Jest to mój pierwszy ser i rozkroje go pod koniec stycznia. Przepis wziąłem z tego filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=TpNEK8d7yAM&t=728s
bab81a4c-026a-4c8e-9f52-9474b1397e6a
frubel

Wołaj jak go spróbujesz. Zrób jakiś update.

anervis

@wielbuont Uwielbiam robienie takich rzeczy samemu w domu; co prawda serów jeszcze nie robiłem muszę spróbować, ale wina, miody pitne, nalewki robią się jak szalone

libertarianin

Polski "ask cheeseman". Good'ay curds

Zaloguj się aby komentować

Dej mnie moje krupki
31ce2952-c75e-426c-9c9b-e0e8105b0927
Nebthtet

@lubieplackijohn być może warto trochę kolegę @MaD ustawić do pionu, bo wszędzie za przeproszeniem sra jak jakiś gołąb po nakarmieniu białym pieczywem. Zero własnych treści jakichkolwiek, a tylko dosrywanie się w komentach.

Kefas

Nie cierpię kotów.

Pan_Tuman

@MaD @SuperSzturmowiec @Nebthtet @Kefas

a1155a66-104d-40e1-9e81-aae6947eccc0

Zaloguj się aby komentować

Poprzednia