Zdjęcie w tle
Wrrr

Wrrr

Tytan
  • 11wpisy
  • 529komentarzy
Na Onetcie jest artykuł, co o obecnej sytuacji myśli prof. Nowak, jak rozumiem wielki pisowski myśliciel. Oto co myśli: "na jednego z potencjalnych następców JarKacza wskazuje Przemysława Czarnka" xD. Powinni dojść do wniosku, że betonowym elektoratem to następne wybory też będą przejebane. No ale czego się spodziewać po pisowskich łepetynach xD

#polityka #bekazpisu
6f684ee6-ff1d-4b70-8247-a35050d88554
starszy_mechanik

Ziobro się wyeliminował rzekomą chorobą, Kamiński spalony, Błaszczak na lidera się nie nadaje bo zero charyzmy tylko z kartki czytać umie więc zostaje im tylko czarnek który może i jest idiotą ale idealnie wpisuje się w koncepcję pisu no i potrafi przemawiać do wyznawców jedynej słusznej partii

Wrrr

@starszy_mechanik no Czarnek to opcja betonowania i dobrze, niech zdychają.

Wrrr

@starszy_mechanik tylko dziwne, że Mastalerka nie pchają na przód, pisowiec ale inteligena bestia. No ale pewnie tam nie ma zaufania do ludzi, którym środowiska kościelno post peegierowskie rydzykowe też nie ufa.

tankowiec_lotus

@Wrrr oj tam Mati sobie w brodę pluje, było zostać przy Tusku ehhhh

Wrrr

@tankowiec_lotus dokładnie, może by się teraz obijał w jakieś Brukseli czy jakichś europejskich organizacjach a tak to przez te lata musiał brać na klatę pisowskie pomysły, sygnować je twarzą a teraz pewnie się zastanawia czy ktoś nie szykuje na niego zarzutów xD

MostlyRenegade

W opinii prof. Andrzeja Nowaka do tej roli nadają się np. Przemysław Czarnek i Patryk Jaki.

@Wrrr No to pozamiatane ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zaloguj się aby komentować

Dziś na obiad makaron ala carbonara (ala bo zaraz znajdzie się maruda, który zacznie narzekać, że prawdziwa carbonara to to i tamto).

Ja to robię tak:
Makaron
Dobry boczek
Trzy jajka
Czosnek
Oliwa
Suszone papryczki chili
Parmezan
Pieprz, sól
Pietruszka

Podsmażamy drobno pokrojony boczek z rozgniecionym czosnkiem (ja daję 3-4 ząbki) oraz rozdrobnionymi papryczkami (daje dwie) na odrobinie oliwy. Cały czas trzymamy na ogniu. Pieprzymy

W osobnym pojemniku wbijamy trzy żółtka (białka wywalamy), pieprzymy

Gotujemy makaron al dente. (Zaczynam gotować zanim zacznę smażyć boczek). Gdy jest gotowy przerzucamy makaron na patelnię z boczkiem, dodajemy pół chochli wody z makaronu.

Pół chochli dajemy też do żółtek, rozbijamy żółtka z wodą na jednolity sos.

Mieszamy makaron (najlepiej przez podrzucanie i rozprowadzanie jakimś widelcem potem) gdy płynu nie będzie to dajemy sos z żółtek. Cały czas mieszamy ściągając z ognia, to znowu podgrzewając tak by sos się maksymalnie zredukował ale by żółtka się nie ścięły (najlepiej gdy widzimy,że na patelni nie ma już płynu, wtedy jest gotowy)

Ściągamy makaron, dajemy posiekaną pietruszkę i parmezan wedle uznania.

Smacznego

#gotowanie
452ddafd-5fe0-4614-a923-0dd804e37407
Acrivec

@Wrrr papierowa pietruszka na górze, minus

koszotorobur

@Wrrr, @wonsz, @Klamra, @Astro, @Acrivec - popełniłem kiedyś wpis na temat Carbonary: https://www.hejto.pl/wpis/brak-pomyslu-na-obiad-zrob-spaghetti-carbonara-przepyszne-szybkie-wloskie-danie-

Acrivec

@koszotorobur aha

Wrrr

No i jeszcze jedna uwaga,moim zdaniem nie ma sensu oszczędzać paru złotych na makaronie, warto dołożyć np. do rummo te 5 złotych na 500 gramach (finalnie mniej niż dwa złote na porcji) a różnica w smaku jest. Tym razem robiłem na innym bo w okolicznym markecie nie mieli rummo

koszotorobur

@Wrrr - dobry makaron z semoliny durum to podstawa - oczywiście gotowany al dente.

Zaloguj się aby komentować

Popuszczę wodze fantazji: myślę, że rząd zakładał że dudeł ułaskawi po raz drugi. W takim razie może obecne posadzenie wąsika i kamińskiego to powiedzenie im "nie będziemy się z wami pierdolić, zaczniecie współpracować albo udupimy was po raz drugi za pegasusa (z naszym prezydentem)". Gdyby ci dwaj zostali świadkami koronnymi to z ich wiedzą sam Kaczyński trafił by do pierdla.

Oczywiście gdybanie no ale cóż.

#polityka #teoriespiskowe
smierdakow

No nie wiem, jak na moje oko, to koalicji nie zależy na żadnej współpracy z pisowcami, robią swoje bez oglądania się za siebie i żadna ich pomoc nie jest potrzebna


Co do czego to sami się zgłoszą do współpracy xd

bobse

@smierdakow Rozumiem, że koalicja nie będzie miała problemu z lądowaniem w pierdlu po kolejnych wyborach?

banita77

@bobse jeżeli popełnią przestępstwo i zostaną skazani przez niezależny sąd to dlaczego nie.

Zaloguj się aby komentować

Chili sran carne dostało całkiem sporo piorunów. Jestem pewien, że bigos biedapolski spisze się jeszcze lepiej. Idealna potrawa by przetrwać wkurw wczesno tygodniowy. Ja bigos warzę tak:

Kilo kiszonej kapuchy, suszone podgrzybki/borowiki, dwa duże pęta kiełby, spory kawał boczusia, śliwki suszone, winko, miód, czosnek, masło.

Z przypraw: pieprz (koniecznie świeżo zmielony), kminek, ziele angielskie, liść laurowy. (Soli jakoś nie daję do bigosu)

Podsmażamy pokrojony w kostkę boczuś na maśle wraz z rozgniecionym czosnkiem. Gdy tłuszcz się wytopi dodaje posiekaną w kostkę kiełbę. Tu zaczynam pieprzyć pieprzem. Potem dorzucam posiekaną kapustę, wodę z kapuchy wlewam do potrawy (ja kapusty nie pluczę, wolę kwaśny bigos). Przykrywamy pokrywką.

W osobnym małym garnuszku na wolnym ogniu gotujemy grzyby. Gdy wywar będzie już czarny a grzyby miękkie to wywar wlewamy do bigosu, grzyby siekamy i też dajemy do bigosu.

Dodajemy śliwki, przyprawy, trochę wina, trochę masła i trochę miodu.

Przykrywamy i na małym ogniu grzejemy dopóki kapusta nie będzie miękka, jeśli będzie mało płynu możemy podlać winkiem, jeśli jest sucho to możemy dodać masełko (mój bigos ma się błyszczeć!).

Do bigosu nie daję ani cebuli, ani pomidorów czy przecierów ani soli ani papryki. Jak ktoś chce/widzi potrzebę to niech wciepnie też.

Częstować się ziomeczki i ziomkinie!

#gotowanie #kontrolabigosu
51626a56-41ee-4859-919b-a2d5140b6a6a
paramyksowiroza

@Wrrr A gdzie normalne (niewędzone) mięso w tym bigosie?

Wrrr

@paramyksowiroza stąd nazwa, bigos biedapolski.

Zaloguj się aby komentować

Piorunujcie chili z wołowinką i parmezanem. Uber proste, pyszne, zdrowe, jednogarnkowe danie

#gotowanie
4e98a4d6-fca6-4cee-ae98-b431c0029782
dildo-vaggins

To koło chilli nie stało, sraka z mięsem z tego wyszła.

Wrrr

@dildo-vaggins jak na srakę całkiem dobre xD

eksplozymeter

Wygląda jak gówno, a smakuje jeszcze lepiej. Zjadłbym , ale niestety przepite podroby nie pozwalają. Smacznego.

Zaloguj się aby komentować