Z kolegą stwierdziliśmy że raz się żyje. Trzeci chciał wymiotować. Kto zna, kto próbował?
Czernina, czarnina, czarna polewka– polska zupa o charakterze polewki, której podstawowymi składnikami jest zaprawiany octem rosół oraz krew zwierzęca (z drobiu lub królika, rzadziej prosięcia).
#gotujzhejto #gotowanie #kuchnia #jedzenie
#ankieta
@Felonious_Gru cieszę się że u mnie w domu jadło się takie dziwactwa, do tego była ta zupa śledziowa o której niedawno był wpis, a dodatkowo jeszcze jedliśmy rosół z ziemniakami (tzn z makaronem też, obowiązkowo, a potem do wyboru albo drugi talerz rosołu z ziemniakami, albo drugie danie). Wszyscy się krzywią, ale tak naprawdę te dania to mieszanka smaków. Wydaje mi się, że dzięki temu teraz lubię próbować nowości i nietuzinkowych połączeń smakowych. Tak, hawajską też lubię.