Zdjęcie w tle
wyborny

wyborny

Tytan
  • 108wpisy
  • 720komentarzy

Wieczorna przekąska, bez beszamelu ponieważ gotowałem z pieczonych kości szpikowych wołowych bulion 6 h. Tłuszcz jest w sosie to kalorii wystarczy.


Dość pikantne bo dodałem mieszankę chyba 20 superhotów, co od kolegi dostałem.


#gotujzhejto #upomidora

21a1608d-0c75-4042-9183-4f0d603cb35c
Sveg

Cytujac klasyka: “co to k⁎⁎wa jest?!”

Zaloguj się aby komentować

UncleFester

@wyborny Zamieniłbym miejscami wędzenie z sous vide.

AdministratorDanychOsobowych

@wyborny gdzie kupione? Na ich stronie nie widzę sklepu

Zaloguj się aby komentować

A musiałem dziś czekać do 00:30 by na HO udział w rozmowie wziąć i się zirytowałem. Bez sensu, raz tylko powiedziałem "yes".

Także tego, nocna zupka na uspokojenie.

Jutro ponoć szparagi w owadzie, jakby esa wam nie wysłali.


#gotujzhejto

125e4eb1-152e-480f-8587-99c05be4844a

Zaloguj się aby komentować

Trawienny

Moj borze iglasty, tożto nerki kosmitów

Zaloguj się aby komentować

bartlomiej_rakowski

@wyborny uuuaaaa, fajne fajne… smacznego dla jego!

Zaloguj się aby komentować

Mogę piorunka?


Burger z wołowiny z dodatkiem 20% wędzonego boczku. W kąpieli wodnej 2h w 58 st. C, następnie palnikiem opiekany. W ziemniaczanej bułce z domowym serem topionym i duszoną cebulką. Sos z majonezu, ketchupu, musztardy i sriracha.


#gotujzhejto #upomidora

2de4b192-714a-484c-94fb-218406abda68
camonday

Proszę bardzo, leci piorun

hejno

W kąpieli wodnej 2h w 58 st. C, następnie palnikiem opiekany

@wyborny



Mięso czy cały? Dlaczego?

Jestem_bart

@wyborny wygląda pysznie, ja też robiłem tylko wczoraj i dziś w sumie też wołowina też około 150-180 g, mozarella light, I sos musztardowy własnej produkcji

6cb781dc-bb2b-4d2b-ace7-47938743e1b4

Zaloguj się aby komentować

Domowy ser topiony


200 g sera (tu dubliner i i mimolette)

80 ml mleka (następnym razem dać 100)

14 g masła

5 g cytrynian sodu


Mniejszej trzepaczki użyć.


#upomidora #gotujzhejto #serowarstwo

0f183b84-907f-475d-a635-526bc98aa8d1
d1e76746-ac29-4043-8ee0-63215c51c2d6
45ca704f-4e53-4fc8-9b8a-6c3c2753a525
Dalmierz_Ploza

Fajen.

Do kanapeczek raczej za rzadki - jako dip do nachosów?

Zaloguj się aby komentować

Trzeba jakoś sobie udowodnić, że tyle kasy na Instant Pot było uzasadnione.

Zmielona wołowina z dodatkiem 20% wędzonego boczku. W worki próżniowe i do garnka w 58 st. C na 2h.


W międzyczasie zgriluje cebule i zrobię ser topiony.


#gotujzhejto #upomidora #burger

394e6f26-f247-48c9-a089-55424b6b473f
ec46ae7b-2577-49d8-a9c4-779831347ed3
Paciu06

Będzie pycha, następnym razem dej trochę sera do środka miecha

rakokuc

@wyborny potem będziesz to jeszcze smażył, grillował albo dopiekał w piekarniku?

bishop

Jaki masz model IP? Tam ustawiasz temperaturę docelową czy zewnętrznie to kontrolujesz?

Zaloguj się aby komentować

wyborny
  • 3 cups (360g) King Arthur Unbleached All-Purpose Flour

  • 1/4 cup (46g) potato flour or 1/2 cup (43g) dried potato flakes (instant mashed potatoes)

  • 1/4 cup (28g) King Arthur Baker's Special Dry Milk or nonfat dry milk

  • 2 tablespoons (25g) granulated sugar

  • 1 1/4 teaspoons (8g) table salt

  • 2 teaspoons instant yeast

  • 4 tablespoons (57g) unsalted butter

  • 1 cup (227g) water, lukewarm

Zaloguj się aby komentować

Nie zostanę słynnym jutuberem bo niestety lubię flaki.

W końcu pierwszy raz skorzystałem z funkcji wolnowara w IP, bulion na szkieletach kurzych 6h pyrkał.


#gotujzhejto #upomidora

265467f4-e9ee-4923-9439-cc211d9eb5a7
RACO

Ale żeś mi smaka narobił teraz

moll

@wyborny a może to jest nisza do wypełnienia?

Zaloguj się aby komentować

ErwinoRommelo

+1 , to podobno robi przy rosolku mega robote.

Enzo

@wyborny Ostatnio czytałem że opalanie cebuli jest rakotwórcze bo te czarne osmolone substancje pływają w zupie.

cododiaska

Rel. Jak zrobić rosół na indukcji, krok 1.

Zaloguj się aby komentować

bartlomiej_rakowski

Smacznego dla jego! Brak mi słów bo ślinianki pracują na sam widok, że asz asz.

Zaloguj się aby komentować

vinclav

Upiecz je jak Polskie. Tak ja trzeba. Sprzedaj, zjedz. Warto.

cebulaZrosolu

@wyborny to te co wcześniej wrzucales? Jak je będziesz suszył? W środku czy jakoś na wierzchu w przewiewie ?

Mirin

@wyborny kupiłeś tą wędzarnię, czy sam składałeś?

Zaloguj się aby komentować

Arxr

@wyborny 

Tylko zakiszone na maksa! Żadne półśrodki.

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Jak to było, bez spodni na home office? Owocowe piątki?

Ja w spodniach i kiełbasę sobie robię. Wołowo-wieprzową drodzy Państwo.


#wedzenie #gotujzhejto

a0b11ce7-8cef-482e-9ebb-f3973c9cff4a

Zaloguj się aby komentować

bartlomiej_rakowski

@wyborny a już myślałem, że chuop będzie peklował całe te ( ͡° ͜ʖ ͡°)

wyborny

@bartlomiej_rakowski xD

wyborny

@UmytaPacha Serio, przecież mnie obserwujesz.

madhouze

Jakie proporcje na solankę?

Zaloguj się aby komentować

Napisałem, że zrobię zupę z soczewicy to nie trzeba co pól roku przypominać.


Co śmieszne miałem problem z jej kupnem bo nie było w dwóch stonkach i lidu. Inspirowałem się przepisem z książki "Przepisy i opowieści" .


Dla mnie to bardzo szybkie danie, bo pomidory robię latem. Dodałem też pastę paprykową bo już słoiczek był otwarty. Grzanki z bułki paryskiej na maśle oraz odrobina crème fraîche.


#gotujzhejto

c776a878-a240-4f94-ae7f-70e433043a43
Cybulion

@wyborny jak nazwac kleksa z śmietany xD

Smakuwa

moll

@Cybulion może Ambroży? XD

bartlomiej_rakowski

@wyborny Smacznego dla jego. Wygląda jak taka pomidoróweczka z ryżem na gęsto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

wyborny

@bartlomiej_rakowski W sumie to nie wiem czemu nazywają to zupą z soczewicy a nie pomidorówką z soczewicą?

bartlomiej_rakowski

@wyborny Ooo właśnie! pomidosoczewicorowa xD

GazelkaFarelka

@wyborny w Lidlu powinna być, kiedyś kupowałam

wyborny

@GazelkaFarelka Tak ogólnie to jest dostępna, tylko ja jakoś miałem pecha, że wszędzie pustki były.

Zaloguj się aby komentować

Astro

@wyborny i dzięki ziemniakom :) ziemniak to nadwarzywo!

wyborny

@Astro Pra była z poznańskiego i mówiła na to pyrki. A bez pyrek toby umarła jak bez powietrza. Aż śmieszne, że moja babcia też to ma, że obiad bez kartofli to nie obiad.

GrindFaterAnona

@wyborny to wszyscy w wlkp tak maja. Tam przeciez nawet pomnik pyry stoi

sireplama

@wyborny koledzy z pracy będą Cię jutro kochali

wyborny

@sireplama Dziś akurat nie pracuje ale i tak HO.

bartlomiej_rakowski

@wyborny spóźnione smacznego… sól z pieprzu

d929aca1-945d-4060-96fc-42dfec89a01c

Zaloguj się aby komentować