Zdjęcie w tle
wyborny

wyborny

Tytan
  • 108wpisy
  • 727komentarzy
Wieczorna przekąska, bez beszamelu ponieważ gotowałem z pieczonych kości szpikowych wołowych bulion 6 h. Tłuszcz jest w sosie to kalorii wystarczy.

Dość pikantne bo dodałem mieszankę chyba 20 superhotów, co od kolegi dostałem.

#gotujzhejto #upomidora
21a1608d-0c75-4042-9183-4f0d603cb35c
Sveg

Cytujac klasyka: “co to kurwa jest?!”

Zaloguj się aby komentować

Mam taki plan, że 5 dni w solance. Następnie 48h w 68 st. C a na koniec wędzenie.

#wedzenie #gotujzhejto
c2011dfe-7662-40c5-90cd-8e97e388bf37
UncleFester

@wyborny Zamieniłbym miejscami wędzenie z sous vide.

AdministratorDanychOsobowych

@wyborny gdzie kupione? Na ich stronie nie widzę sklepu

Zaloguj się aby komentować

Mogę piorunka?

Burger z wołowiny z dodatkiem 20% wędzonego boczku. W kąpieli wodnej 2h w 58 st. C, następnie palnikiem opiekany. W ziemniaczanej bułce z domowym serem topionym i duszoną cebulką. Sos z majonezu, ketchupu, musztardy i sriracha.

#gotujzhejto #upomidora
2de4b192-714a-484c-94fb-218406abda68
camonday

Proszę bardzo, leci piorun

hejno

W kąpieli wodnej 2h w 58 st. C, następnie palnikiem opiekany

@wyborny



Mięso czy cały? Dlaczego?

Jestem_bart

@wyborny wygląda pysznie, ja też robiłem tylko wczoraj i dziś w sumie też wołowina też około 150-180 g, mozarella light, I sos musztardowy własnej produkcji

6cb781dc-bb2b-4d2b-ace7-47938743e1b4

Zaloguj się aby komentować

Trzeba jakoś sobie udowodnić, że tyle kasy na Instant Pot było uzasadnione.
Zmielona wołowina z dodatkiem 20% wędzonego boczku. W worki próżniowe i do garnka w 58 st. C na 2h.

W międzyczasie zgriluje cebule i zrobię ser topiony.

#gotujzhejto #upomidora #burger
394e6f26-f247-48c9-a089-55424b6b473f
ec46ae7b-2577-49d8-a9c4-779831347ed3
Paciu06

Będzie pycha, następnym razem dej trochę sera do środka miecha

rakokuc

@wyborny potem będziesz to jeszcze smażył, grillował albo dopiekał w piekarniku?

bishop

Jaki masz model IP? Tam ustawiasz temperaturę docelową czy zewnętrznie to kontrolujesz?

Zaloguj się aby komentować

Ziemniaczane bułki do burgerów

#gotujzhejto #upomidora
ef014043-7710-4a90-9bf5-92206e42ca9d
wyborny
  • 3 cups (360g) King Arthur Unbleached All-Purpose Flour

  • 1/4 cup (46g) potato flour or 1/2 cup (43g) dried potato flakes (instant mashed potatoes)

  • 1/4 cup (28g) King Arthur Baker's Special Dry Milk or nonfat dry milk

  • 2 tablespoons (25g) granulated sugar

  • 1 1/4 teaspoons (8g) table salt

  • 2 teaspoons instant yeast

  • 4 tablespoons (57g) unsalted butter

  • 1 cup (227g) water, lukewarm

Zaloguj się aby komentować

No nie najgorzej wyszło. Zrębka czereśnia z olchą. Ciekawe ile uda mi się zjeść?

#upomidora #wedzenie #gotujzhejto
c736d1f4-26dc-43a5-9e2e-a79be67db580
bartlomiej_rakowski

Smacznego dla jego! Brak mi słów bo ślinianki pracują na sam widok, że asz asz.

UmytaPacha

na priv poszedł numer paczkomatu.

Zaloguj się aby komentować

Jeszcze pół godziny i jedziemy do 68 st. C w środku. Potem kilka dni suszenia.

#wedzenie #gotujzhejto
2fee4486-e4c5-4185-8173-4fbaf05b78b2
vinclav

Upiecz je jak Polskie. Tak ja trzeba. Sprzedaj, zjedz. Warto.

cebulaZrosolu

@wyborny to te co wcześniej wrzucales? Jak je będziesz suszył? W środku czy jakoś na wierzchu w przewiewie ?

Mirin

@wyborny kupiłeś tą wędzarnię, czy sam składałeś?

Zaloguj się aby komentować

Ponad 2 kg boczku upchane w pojemniku. Zaleje solanką z przyprawami i za 5-6 dni #wedzenie

#gotujzhejto
07c1e1d7-d5da-4d56-80f9-111cf98b9fc8
bartlomiej_rakowski

@wyborny a już myślałem, że chuop będzie peklował całe te ( ͡° ͜ʖ ͡°)

wyborny

@bartlomiej_rakowski xD

wyborny

@UmytaPacha Serio, przecież mnie obserwujesz.

madhouze

Jakie proporcje na solankę?

Zaloguj się aby komentować

Napisałem, że zrobię zupę z soczewicy to nie trzeba co pól roku przypominać.

Co śmieszne miałem problem z jej kupnem bo nie było w dwóch stonkach i lidu. Inspirowałem się przepisem z książki "Przepisy i opowieści" .

Dla mnie to bardzo szybkie danie, bo pomidory robię latem. Dodałem też pastę paprykową bo już słoiczek był otwarty. Grzanki z bułki paryskiej na maśle oraz odrobina crème fraîche.

#gotujzhejto
c776a878-a240-4f94-ae7f-70e433043a43
Cybulion

@wyborny jak nazwac kleksa z śmietany xD

Smakuwa

moll

@Cybulion może Ambroży? XD

bartlomiej_rakowski

@wyborny Smacznego dla jego. Wygląda jak taka pomidoróweczka z ryżem na gęsto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

wyborny

@bartlomiej_rakowski W sumie to nie wiem czemu nazywają to zupą z soczewicy a nie pomidorówką z soczewicą?

bartlomiej_rakowski

@wyborny Ooo właśnie! pomidosoczewicorowa xD

GazelkaFarelka

@wyborny w Lidlu powinna być, kiedyś kupowałam

wyborny

@GazelkaFarelka Tak ogólnie to jest dostępna, tylko ja jakoś miałem pecha, że wszędzie pustki były.

Zaloguj się aby komentować

Proszę @UmytaPacha

Grilowany chlepek z dżemem ze świnki scebulkom plus plasterek cebuli świeżej z pieprzosolą.

#jedzenie
b3d3b764-4ec6-41af-9191-9e7a16fd9c5d
Astro

@wyborny i dzięki ziemniakom :) ziemniak to nadwarzywo!

wyborny

@Astro Pra była z poznańskiego i mówiła na to pyrki. A bez pyrek toby umarła jak bez powietrza. Aż śmieszne, że moja babcia też to ma, że obiad bez kartofli to nie obiad.

GrindFaterAnona

@wyborny to wszyscy w wlkp tak maja. Tam przeciez nawet pomnik pyry stoi

sireplama

@wyborny koledzy z pracy będą Cię jutro kochali

wyborny

@sireplama Dziś akurat nie pracuje ale i tak HO.

bartlomiej_rakowski

@wyborny spóźnione smacznego… sól z pieprzu

d929aca1-945d-4060-96fc-42dfec89a01c

Zaloguj się aby komentować