Mam taki plan, że 5 dni w solance. Następnie 48h w 68 st. C a na koniec wędzenie.

#wedzenie #gotujzhejto
c2011dfe-7662-40c5-90cd-8e97e388bf37
bartlomiej_rakowski

@wyborny chłop to ma łeb do jedzenia widać, pasjonat z zamiłowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)

MiernyMirek

@wyborny dużo z tego nie zostanie, ale za to przepyszne

twombolt

@wyborny Ooo, brałeś wcześniej mięso z chobotmeat? Jak wrażenia? Często mi proponuje reklamę ich

wyborny

@twombolt Pierwszy raz. Mogę tylko powiedzieć, że fajnie zapakowane i wkłady chłodzące jeszcze zimne były.

UncleFester

@wyborny Zamieniłbym miejscami wędzenie z sous vide.

wyborny

@UncleFester Czytałem sporo przepisów, w wielu nawet wędzenia nie ma. Są też takie, że wędzenie 6-8h w temperaturze 78 st. C. Bądź tu mądry

UncleFester

@wyborny 

Wędzenie z podpiekaniem przez 8h - masakra - dostaniesz przesuszony i przewędzony wiór - błe .

IMO lepiej uwędzić na zimno, nie przesuszając mięsa, a dopiero później powolna obróbka termiczna w rękawie.

wyborny

@UncleFester To przepis Barona. xD Wyśle Ci na priv.


Przystawkę do zimnego wędzenia mam, tylko jeszcze nie czytała za dużo o tym. Zimne wędzenie to też kilka h chyba?

UncleFester

@wyborny 

>Zimne wędzenie to też kilka h chyba?

Zgadza się, ale temp. około 20*C, nawet 8-10h nie uszkodzi mięsa termicznie, a będzie więcej niż mocno uwędzone.


EDYTKA.

Z priva wynika, że robisz Pastrami, jest OK.

AdministratorDanychOsobowych

@wyborny gdzie kupione? Na ich stronie nie widzę sklepu

Zaloguj się aby komentować