Zdjęcie w tle
Lubiepatrzec

Lubiepatrzec

Fanatyk
  • 1970wpisy
  • 13343komentarzy
Lubiepatrzec userbar

Rule #1: Don't be a dick.

Zaloguj się aby komentować

ciszej

@Lubiepatrzec ale przestrzeń tam jest! Pięknie

Zaloguj się aby komentować

k0201pl

@Lubiepatrzec a to nie była akcja która trwała 2 dni?

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

cyberpunkowy_neuromantyk

@Lubiepatrzec


Muszę się w końcu wybrać zimą na Szyndzielnię. Wystarczą zwykłe buty zimowe czy trzeba się zaopatrzyć w coś ekstra?

Zielczan

@Lubiepatrzec ale masz fajnie tak w górach mieszkać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ciszej

@Lubiepatrzec pięknie!

Zaloguj się aby komentować

teetx

K⁎⁎wa ja też chcę

Piechur

Ekstra klimacik, fajnie przymroziło

conradowl

Zazdroszczę. Ja w weekend mam nadzieję

Zaloguj się aby komentować

Mr.Mars

@Lubiepatrzec Co będzie z tego schabu?


Pieczony czy wędlina?

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Gustawff

I za⁎⁎⁎⁎ście. J⁎⁎ać zimno.

Zaloguj się aby komentować

ciszej

@Lubiepatrzec ale przybywa z wieczora już

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Rozpierpapierduchacz

@Lubiepatrzec w zasadzie to doberman z pinczerem ma realnie bardzo mało wspólnego, bo jest młodym pierdołem wrzuconym w blender i z pinczera to ma tylko trochę genów o ile w ogóle


PS masz link dwa razy

Zaloguj się aby komentować

Zielczan

@Lubiepatrzec potwierdzam

Zielczan

@Lubiepatrzec dzisiaj to dopiero piździ

Lubiepatrzec

@Zielczan przyzwyczajaj się 😁

Zaloguj się aby komentować

#szynkowar #wedlinydomowe #jedzenie #jedzzhejto


Mocno czosnkowa pierś z kurczaka. Wszystko ładnie się skleiło, choć nie trzyma się jakoś perfekcyjnie ale jest bardzo smaczne także super ☺️

13668d25-3eb1-4746-b233-46186041f5e2
Lubiepatrzec userbar
Heheszki

Założę się o każde pieniądze, że to zdjęcie już było

edit: dobra, nie o każde

Lubiepatrzec

@Heheszki nie było, zrobiłem je chwilę temu

moll

@Lubiepatrzec jak robisz całe cycki? Zastanawiałam się kiedyś nad zrobieniem

Lubiepatrzec

@moll kroję w kawałki, bo wtedy jest większa powierzchnia i łatwiej o sklejenie, choć pierś jest bardzo chuda i nie zawsze jest idealnie. Gotowe przepisy znajdziesz na kanale nomart, bo ja robię na oko. Jak masz pytania co do tego kawałka to pytaj śmiało.

Lubiepatrzec

@moll dodatkowo w kawałkach jest więcej smaku, bo sól i przyprawy są na większej powierzchni.

Opornik

@Lubiepatrzec Ja tu widzę dwa tłuste, szczęśliwe, śpiące koty, jeden śpi na plecach.

1d77713d-3fd9-4949-bbaa-795de9927c72

Zaloguj się aby komentować

Anty_Anty

O samej pańszczyźnie od 19 minuty w dodatku daje bibliografie

https://youtu.be/hh5J_WPk8H8?feature=shared

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Lubiepatrzec

Jak nazywa się ten poziom wypieczenia mięsa, medium rare?

Mr.Mars

@Lubiepatrzec Myślę, że to będzie poziom, który się nazywa "Gotowe do zjedzenia"

Lubiepatrzec

@Mr.Mars Ty zawsze masz rację!

jarezz

@Lubiepatrzec jak to zrobiłeś? Czas, temperatury?

Lubiepatrzec

@jarezz ustawiłem frajera na 200 stopni, czyli u mnie max. Dałem się nagrzać kilka minut i potem piekłem łącznie 12 minut z przewrotem w połowie czasu. Mięso warzyło około 330g.

Lubiepatrzec

@jarezz przeczytaj rady @ismenka : nagrzewanie 10 minut i odpoczywanie też tyle samo czasu.

ismenka

@Lubiepatrzec tyle soku wypłynęło? Dałeś mięsku odpocząć? Wydaje mi się, że jednak ejfrajer za krótko nagrzewany był

Lubiepatrzec

@ismenka @ismenka soku nie jest aż tak dużo, bo zdjęcie robiłem gdzieś w połowie jedzenia i trochę tego się nazbierało ale faktycznie nie dałem odpocząć no i nagrzewałem tylko kilka chwil i jednak co nieco pociekło. Muszę popracować nad techniką ale przede wszystkim nad silną wolą, bo nie mogłem się doczekać tego pysznego mięska

edit: no i tam też pływa masełko

ismenka

@Lubiepatrzec w pełni rozumiem, sama często rzucam się na stejka wprost z żeliwnej patelni Nagrzewqj następnym razem minimum 10 minut i tyle samo daj odpocząć, najlepiej pod folią. I ćwicz silną wolę - warto!

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

#wedlinydomowe #szynkowar #jedzenie #gotujzhejto


Kolejna wędlina, której przygotowanie zajęło mi dosłownie kilka chwil.

Mielone mięso z łopatki wieprzowej wymieszałem z solą i suszonymi pomidorami i taką masę włożyłem do szynkowaru. Wyszło bardzo smacznie ☺️

87d913a7-1f4c-4041-b146-ecf75c976660
Lubiepatrzec userbar
koszotorobur

@Lubiepatrzec - blok chałwy z kawałkami wyrobu czekoladopodobnego

Lubiepatrzec

@koszotorobur na smalec mówi się że to dżem ze świni więc moja mielonka może być blokiem chałwy 😁

Thereforee

@Lubiepatrzec

@koszotorobur


Się nie znacie, przecież to zylc. ( ͡° ͜ʖ ͡°)


#kaszuby

koszotorobur

@Thereforee - fakt - na Kaszubach się nie znam

Michumi

@Thereforee gdzie zylc kurła zylc to galaretka

Ravm

Ale mi przyszedł smak na salceson. Taki z włoskami.

Kocurowy

@Lubiepatrzec powiedz mi cumplu - jak kwestia zapachu i jak wychodzi porównanie do wędlin kupnych? Pytałem Cię już o szynkowar, i tak myślę coraz bardziej żeby robić wedliny też dla moich kaszojadów

Zaloguj się aby komentować