#kulinaria #kuchnia

Hmm. Ryzykować czy nie ryzykować?
50 pierunów i kosztuje.
7e6dcfd0-b26c-4f39-9bfe-459b06d9d6fc
3430231b-bb1c-4d57-a46a-d48186b2db54
cebulaZrosolu

@Cyber_Horns tu nie ma co ryzykować przecież ¯\_(ツ)_/¯

CzosnkowySmok

@Cyber_Horns jak otworzysz i nie będzie śmierdziało to jedz. Jest bardzo mała szansa, że to się zepsuło.

maximilianan

@Cyber_Horns obawiam się, że te ogórki są zepsute - skisły

koszotorobur

@Cyber_Horns - takich antyków jeszcze nie kosztowałem - ale siedmioletnie kiszone ogóreczki to z powodzeniem - były tylko trochę sflaczałe.

Opornik

@Cyber_Horns na bank dobre.

brain

Czy osoby dające pioruny będą odpowiadały za podżeganie albo przymuszanie do prób samobójczych jeżeli ogórki okażą się zepsute i skończy się jakiś zatruciem pokarmowym? Bo trochę się boje dać pioruna

imnotokej

@brain więc wszyscy jesteśmy w to zamieszani

conradowl

@brain wysłaliśmy jednego na bieganie 450km w miesiącu, to i ogórki niech ktoś zeżre dwudziestoletnie. Nadal jesteśmy poziom wyżej niż programy tv

Kredafreda

I jeszcze żyje, jeszcze

imnotokej

@conradowl Społeczność się dopiero rozkręca

brain

@conradowl No właśnie z powodu litości nie dałem pioruna żeby nie dokładać kolejnego kilometra bo już było jakieś 280km. Tutaj też nie dałem pioruna ... jeszcze. Więc moje sumienie póki co jest czyste

Opornik

@brain A co konkretnie miało by się w nich zepsuć? Jeżeli słoik szczelny i pleśń nie weszła, mogą się najwyżej rozpaść ze starości i zbieleć od światła. Kiedyś znalazłem starsze, i takie właśnie były - ale nie były zepsute.

ErwinoRommelo

Grzmocic pany, zbiorowo taka wiedza nam sie przyda.

def

A jakie ryzyko, izi, wal śmiało w razie czego znam podstawy reanimacji

jimmy_gonzale

Leć w gorące. Tylko zdaj relację i nagrywaj w poziomie.

Rmbajlo

Te ogóry są dobrze zakonserwowanyle.W przeciwnym razie nie trzymalibysmy ich w piwnicy przez lata.

Cyber_Horns

Wiem że i tak bedzie 50 pierunów a mnie też zżerała ciekawość a do wątróbki co jem na obiad będą jak znalazł. Nic im nie ma oprócz delikatnie innego koloru, smakują jak kiszone ale trochę gorzej niż te niż te co mają dwa, trzy lata- moje wydają się być przesolone i może to nie wina wieku a złego przygotowania. Smacznego i dzielcie się po kawałku.

74f8fa62-23d0-42a8-88d4-b7c96269a6be
8063bcff-779e-4c5b-b38a-e77fc7f7096a
10172506-1de0-4549-a937-b6bce140c483
Cyber_Horns

Poprawka: kolor normalny mają te niżej położone więc prawdopodobnie przypadek z tym jaśniejszym.

Atexor

@Cyber_Horns stąd covidy wyszli

Nie było jakiegoś smrodku po otwarciu po takim czasie?

osobliwy

@Cyber_Horns sraka była?

Kredafreda

Nie wierze, że serio to zjadłeś. XD

Youcancallmedada

@Cyber_Horns 

Zuch chłopak

Erebus

@Cyber_Horns ten napis "2003" raczej ktoś zapomniał oderwać niedawno. powinny być bardzo miękkie, wręcz rozpadające się po takim czasie.

Pirazy

@Cyber_Horns cholera a mogles wystawic na jakiejs aukcji xD

MrAjL

Jam to uczynił, otwieraj i probój. Zobaczymy jakie będzie popołudnie dla Ciebie.

MrAjL

A widzę że już po sprawie.

Farmer111

Jak to mawiają: miłej kawusi, wróć - sraczusi.

LordNargogh

Wystaw na allegro jako craftowe dlugodojrzewajace ogorki za 2000zl

Sofie

Daj znać jutro czy przeżyłeś

mk-2

@Cyber_Horns pewnie nie będą chrupiące, ale dopóki nie ma pleśni to chyba ok. Etykieta jest na pewno z tych ogórków czy może została z wcześniejszych przetworów?

Pan_Buk

Polskie surströmming

Felonious_Gru

@Cyber_Horns sprawdź czy wifi sięga do kibla i wcinaj

Felonious_Gru

@starszy_mechanik po co

starszy_mechanik

@Felonious_Gru kto tam wie może typ wysra jelita

t0mek

tam nie ma co sie psuć. Najwyżej będzie miękiszon, albo metaliczny posmak od pokrywki.

PanNiepoprawny

Ryzykuj. Czego się nie robi dla piorunów

DexterFromLab

@Cyber_Horns ogórki starsze niż średnia wieku na tiktokach

Pouek

@Cyber_Horns halo opie jak żyćko?

sireplama

OPie... Żyjesz? @Cyber_Horns - no weź, bo mam wyrzuty sumienia teraz

Cyber_Horns

@sireplama nic mi nie ma będę właśnie jadł kolejnego ogóra a wodę zostawię na jakiegoś kaca

sireplama

@Cyber_Horns Boga się nie boisz:)

Zaloguj się aby komentować