#kitku #smiesznekotki #heheszki
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester jakie szkiełko wariacie? Tryb sportowy? Zajebista jakość jak na żółwia w biegu
@UncleFester czy na końcu tasiemki jest balon z helem?
rzuf nindża, where ma miecze albo nunczaki?
Zaloguj się aby komentować
Ale gnój w środku 🫠
Raz znajomemu się tak komp po przeprowadzce wieszał. Się okazało że się kotek na wiatraku przesunął i zablokował chłodzenie xD. Ale co się nawkurzal że ma w pulpicie 5 fpsow to jego, dobrze że znalazłem bo chłop formata już chciał robić
Twardy reset hardware'u jest potrzebny
Zaloguj się aby komentować
najpierw topy, później szparagi, mogą być nawet surowe
@UncleFester zawijane w szynke parmenska i do airfryera
Jak wybierasz szparagi, to nie jak bolak najgrubsze tylko najcieńsze 🐽
Zaloguj się aby komentować
Nie wywaliło ze słoja na pół kuchni?
@UncleFester kiszona rzodkiew daje ostro przy fermentacji, ale jest zajebista. nie wiem jak te ciangpongtońskie, ale nasze dają radę, zarówno czerwona jak i biała. do tego kiszony kalafior, małosolne i można siadać do wódy...
@UncleFester ja ostatnio robiłem kimchi ze szczypiorku. Rewelacja! Kiszone zawsze na propsie.
Zaloguj się aby komentować
BTW Dlaczego brokuł, jeśli broccoli?
@UncleFester a dlatego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
Może weź to zalej na kilka miesięcy sosem sojowym. W makro są kanisterki po 1,8L do kupienia, pewnie jakaś piątka w dobrej cenie też by się gdzieś znalazła.
@UncleFester taki dostałam, ale jeszcze nie próbowałam sama
Zrób pesto, sama sól i do słoiczka, moja żona tak robi, całą zimę mieliśmy w rosolku
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
> Dziś dieta
brzmi jak keto (¬‿¬)
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester jedna z pierwszych rzeczy jak kupiłem działkę to sąsiedzi mówili nie kupuj metalowego / mosiądz zaworu tylko plastikowy. Masakra się dzieje na działkach jeśli chodzi o kradzieże. Kiedyś zimą wywiozłem wszystkie narzedzia zostały praktycznie tylko w altanie plastikowe krzesłka stary grill podpałka i ze 3 zaplaniczki ukradli zapalniczki i podpałke, grilla i krzesłka zostawili
Co za qtaz
@UncleFester https://youtu.be/esF4aUD0KBs?si=t0t8OkZHBTiiy-68 xDDDDD
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester
@UncleFester to jest tak piękne że nawet wybaczę Tobie podpięcie się pod mój tag #domowelepsze :)
Przepiękne!
@UncleFester dej mi to, mam chorom dwunastnice
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester jak coś jest pojebane, ale działa, to nie należy tego ruszać
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester ja już odpuściłem, ale przez zimę 10kg słonecznika (łuskanego) zżarły
@UncleFester ja gołębie kurwie chlapie wodą ze szlaufa ale walczą, jednemu raz pozwolilem to zaraz było 5. Jeden zje co 30 takich małych i do tego pół rozsypie. Zakaz wstępu dla tych szczurów xd reszta mile widziana i często przylatuje pare różnych typów
@UncleFester
dawno szczygłów nie widziałem
Zaloguj się aby komentować
Nawzajem, oprocz pieniazkow, zeby bylo wiecej ich dla mnie
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester dzień dobry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cebulka gotowa do zupy!
Poteflonie było szurane, przyznaj się
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester kielbachy nie wyciągasz wcześniej?
@Niv Nie, wolę jak jest mocniej podwędzona/podpieczona.
@UncleFester
Górny rząd nieczytelny
@ytilibuuun Niezły OCR
@UncleFester baleron wołowy? Brzmi zachęcająco
@madhouze Sam jestem ciekaw co wyjdzie, może jutro zdążę sparzyć sous-vide w wolnowarze.
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester ja cię lubię ale weź już przestań. Ja się bujam z piekarnikiem, szynkowarami a chciałbym wędzić. Więc idź pan w ch@j.
No i oczywiście smacznego :)
@Astro
Coś nerwowe się towarzystwo zrobiło, jeden życzy bolącego brzuszka, drugi każe iść nachuj, trzeci wręcz spierdal^%$ć.
Chyba jakieś święta idą.
Jeszcze tylko jutro fotka z gotowymi wyrobami i sobie pójdę ...
@Astro panie, jak się ogarnąć to i na balkonie uwędzisz zanim się sąsiedzi zorientują co jest pięć...
@UncleFester pierwsze dwa „życzenia” to ode mnie.
A zamiata sobie iść powinieneś częstować. Daj adres, już tankuje samochód bo w sobotę będzie drożej :)
A tak na serio, lekkie zazdro, nie tak po polsku żeby Tobie źle było ale tak naprawdę. Smacznego i wesołych świąt.
Ale daj #nfsw
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester masz coś na sprzedaż czy pożrecie wszystko rodzinnie?:)
@Astro Niestety, zżeramy rodzinnie.
@UncleFester wyrazy współczucia. Obyście się przejedli i żeby brzuchy was bolały :)
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester jak je przyrządzasz? Jak kiedyś jadłem to strasznie chrupały te skorupki :(
@cebulaZrosolu
Oliwa + masło do gara i na mały ogień,
czosnek 20-30 sekund,
dodać pory zeszklić i chwilę podusić,
sól i pieprz do smaku.
można też chili i natkę pietruszki.
dobra szklana białego wytrawnego wina,
ogień na max,
odparować aklo,
chwilkę redukować,
ogień na pół gwizda,
wrzucić umyte i oczyszczone mule,
doprowadzić do wrzenia,
dusić 8 min. pod przykryciem delikatnie mieszając ze dwa razy.
Gotowe. Mahlzeit.
A skorupki można używać jako łyżeczki i raczej ich się nie je, no chyba że ktoś lubi.
@cebulaZrosolu za krótko gotowałes. To jak z jajkami, im dłużej tym bardziej miękkie są.
Zaloguj się aby komentować