#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika oi mate you got a loisence for that CAD?
@Mielonkazdzika Gratulacje ;)
Wpis w sam raz na święto pracy. Idealnie
Zaloguj się aby komentować
Spełnia swoją rolę i to jest najważniejsze
@Mielonkazdzika a ja ostatnio się zastanawiałem czy tego brać w Range. Na gaz to wygodnie by było, ale jakbym go tylko przywiózł to bym musiał odwieźć bo nie mam miejsca by to trzymać xD
@Mielonkazdzika u mnie jest taki, od 2 lat na gaz. W lecie dość często tam gotuję. Smashe z płyty żeliwnej to jednak inna kategoria ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika na konstruktora form wtryskowych mnie pytali o praktyczne rzeczy typu jak Ty byś to zrobił. Pokazywali swoje gotowe produkty i zadawali pytania typu: a gdybym chciał zmienić x, ile istniejących narzędzi trzeba zmienić. Przy tej zmianie ile musimy pi razy oko zainwestować.
Problem typu podlewa gdzieś wypraskę którą projektowałeś, jak sobie z tym radzisz.
Dali kilka modeli które są celowo zepsute i kazali naprawić albo znaleźć błąd. Takie rzeczy typu do 5min roboty.
Ogólnie strachu nie ma, da radę jak masz doświadczenie.
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Żona Turczynka?
@Mielonkazdzika no to umiesz czy nie? Tyle pytań a tak mało odpowiedzi :)
@Mielonkazdzika A jak to jest po turecku? 🤔
Zaloguj się aby komentować
Trochę wygląda jak czekolada studentska albo jakbyś m&m sy pokruszył i posypał
35 lat temu takie w wakacje na asfalcie pamiętam. Potem okazało się, że to rozjechane i wysuszone żaby.
daj mnie to
Zaloguj się aby komentować
Szkoda tylko że wizualnie trochę nie cieszą
Zaloguj się aby komentować
Wolam @Guma888 chciales zobaczyc te tacki.
@Mielonkazdzika widzę, że sporo funkcji ma ten Duo Crisp. Jak zobaczyłem, że może suszyć żywność to się zacząłem zastanawiać nad wymianą mojego maluszka Duo Mini 🤔
pocukruj coś żeby chociaż słodkie wyszły (´・ᴗ・ ` )
Zaloguj się aby komentować
Ja raz też tak zrobiłem i suszyłem w piekarniku na niskiej temperaturze.
Wyjebałem wszystko do kosza.
Tam gdzie went chodził kilka kawałków było suchych ale niezjadliwych te po boku jak kauczuk to na wprost wenta nie do ugryzienia, reszta zielona z nalotem więc moja przygoda z suszoną wołowiną zakończyła się.
@Mielonkazdzika robię jerky regularnie, jak coś będziesz potrzebował, to wal.
@Mielonkazdzika taka oczywistość jak podniesienie na jakiś czas temperatury mięsa powyżej 75st. (Wybija ewentualne pasożyty) Jak wolisz,ja robię to na początku.
Osusz mięso przed włożeniem ręcznikami papierowymi i obsyp przyprawą/pieprzem/czuli/wędzona papryką/lub modem (to już według upodobania) Pokażesz te tacki?
Zaloguj się aby komentować
Skoro w temacie jak to zrobić dobrze wszystko już powiedzieli poprzednicy, dodam od siebie że ostatnią partię robiłem najebany strasznie i piekarnik ustawiłem na 100 stopni (no bo tak woda paruje, nie? - zatruty mózg poszedł po najmniejszej linii oporu) i mam teraz chipsy wołowe które wcale takie złe nie są, ale drugi raz już nie zrobię
@Mielonkazdzika próbowałem kilka razy, paskudztwo. Daj znać, czy domowe lepsze
@Mielonkazdzika taktyk
Zaloguj się aby komentować
wyjebiste daj no lyżku jedno
@Mielonkazdzika sałatka żydowska przecież xD tylko marchewki brakuje
@Mielonkazdzika to powinieneś otagować #tylkomielonka
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika tak jak w polsce orienteering
Zaloguj się aby komentować
Wygląda fajnie, może tylko przyprawić bardziej wystarczy.
@Mielonkazdzika
Bladziutkie te nitamago
Protip: jajka przed gotowaniem w temperaturze pokojowej, 5-6minut od zawrzenia i natychmiast hartować, obierać i zalać zimną marynatą.
@UncleFester ja walę kilkanascie kostek lodu do miski i przerzucam z tego co gotowane, też na granicy 6 minut. Wychodzą idealne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika pigułki skutecznie leczące z pedofilii, aplikować w tył głowy
Zaloguj się aby komentować
Tutaj wiecej info na ten temat.
Ta moja kupilem w Sainsbury's
@Mielonkazdzika kupuję czasami w asdzie, bardziej mi podchodzi niż z dominos czy pepe
@Mielonkazdzika Próbowałem kiedyś ale ciasto jednak mocno średnie.
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika jaka to surówa? Wygląda zajebiscie
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika - wkurzone polskie żony są za darmo - często kilka razy w tygodniu
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Crème brûlée to to nie jest
Bratkartofle
@Mielonkazdzika że babka ziemniaczana? XD
Zaloguj się aby komentować
Co to za tłuczek? Bo mój drewniany fackelmann właśnie się rozleciał i tłukę topexem (fajnie ale za mała powierzchnia robocza)..
@Mielonkazdzika U mnie w domu jest taki, z PRL-u jeszcze, tylko rączka inna
@Mielonkazdzika Gimli aprobuje
Zaloguj się aby komentować