Witam ponownie w mojej bardzo znanej i bardzo popularnej serii #maxigotuje , w dzisiejszym odcinku nauczymy się wspólnie jak prawidłowo przygotować parówki. Wbrew obiegowej opinii nie jest to aż takie trudne, a efekty zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienie!


Będziemy potrzebować:

Wodę (koniecznie świeżą!)

Garnek

Parówki

Przyprawy do smaku


Postępujcie według tych kroków:

1. Weź czysty (!) garnek

2. Nalej wody tak do połowy albo więcej jak chcesz

3. Postaw garnek z wodą na palniku lub płycie grzewczej. Jak masz indukcję to niestety nie zrobisz parówek

4. Włącz grzanie na maxa (#pdk #kmwtw)

5. Wrzuć parówki, ale nie za dużo bo wyjdzie zupa

6. Poczekaj aż woda zacznie wrzeć

7. Poczekaj jeszcze 5 minut

8. Kolejne 5 minut nie zaszkodzi, byle była woda jeszcze

9. Wyciągnij parówki i wyłącz grzanie


Wuala! Gotowe! Nie bójcie się eksperymentować, możecie użyć różnych parówek, a nawet białej kiełbasy!


Gorąco polecam ten przepis, zawsze przygotowuję je jak goszczę znajomych, wszyscy bardzo chwalą moje parówki


W kolejnym odcinku będzie długo oczekiwany i proszony przepis na zupe vifon kurczak złocisty!


#popularitycheck #gotowanie

Komentarze (48)

cebulaZrosolu

@maximilianan bez sensu przecież dużo lepiej i szybciej jest je zrobić w czajniku...

41083566-6bc1-4207-a44a-1f7c7b7c774a
maximilianan

@cebulaZrosolu po te i inne porady zapraszam na mojego bloga kulinarnego

jajkosadzone

@cebulaZrosolu

Kurwa,klasyk

cebulaZrosolu

@maximilianan @jajkosadzone jajka na miękko też super wychodzą z czajnika :)

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@maximilianan Ej @moll ktoś chyba ci konkurencję robi

moll

@NiebieskiSzpadelNihilizmu żadna konkurencja, im więcej różnych przepisów i porad kulinarnych, tym lepiej. Dla każdego coś dobrego!

Michot

Ale proszę podać dokładne proporcje! I kiedy woda wrze?

maximilianan

@Michot po to pan Bóg dał oczy, żeby robić na oko

pingWIN

4. Włącz grzanie na maxa (#pdk #kmwtw)

@maximilianan Czyli, że na 22% mocy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

acb0e880-d150-4e7f-ade0-bcd946d08445
maximilianan

@pingWIN gówniarzu.zasrany

maximilianan

@pingWIN i co łyso ci teraz?

d22f079b-67f1-40e4-949d-16a4111a4c97
pingWIN

@maximilianan Ale że jak, w trakcie mam podkręcać gaz, żeby na końcu i tak wypadły z gry? Coraz trudniejsze te przepisy...

maximilianan

@pingWIN popularity check jest jak szachy - czasem trzeba poświęcić króla, żeby wygrać

ZohanTSW

@maximilianan szybko, wstaw jeszcze jakieś losowe cytaty z książek i zrób na szybko coś na wzór hejto swatek, może uda się wyrównać

Thereforee

@maximilianan "Będziemy potrzebować:

[...]

Przyprawy do smaku"


Nie użyłeś nigdzie przypraw, kłamco ty.

maximilianan

@Thereforee bo mi smakuje bez, ale jak ktoś chce to może użyć heh

maximilianan

@Fishery to się nazywa mus wieprzowy podany z bukietem warzyw i sosem balsamicznym

LondoMollari

@maximilianan Pivot na #gotowanie w nadziei na odwrócenie trendu ankiety w #popularitycheck. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PlatynowyBazant20

@maximilianan Makłowicz mówił że parówki się parzy, a nie gotuje, parzy - para - parowka

maximilianan

@PlatynowyBazant20 ten przepis był uzgodniony z Robertem (jesteśmy na ty), wszystko się zgadza

PlatynowyBazant20

@maximilianan może racja, on nawet pizzy zrobić nie potrafi, tylko podróżowanie mu w głowie

zuchtomek

@PlatynowyBazant20 Parzy się je w procesie produkcji, w garnku to je po prostu gotujesz już

Z_buta_za_horyzont

Jako dodatek co pan polecasz keczup czy musztarda? .

maximilianan

@Z_buta_za_horyzont MAJONEZ KIELECKI

Z_buta_za_horyzont

@maximilianan Ale, że tłuszcz tłuszczem zagryzać?

Z_buta_za_horyzont

@maximilianan Ale, że tłuszcz tłuszczem zagryzać?

sawa12721

@maximilianan Ja j⁎⁎ie, więcej tych kroków nie było? Co jeszcze, łzy afgańskiej dziewicy i rigcz konfiarza?

Bujnik

@sawa12721 Łzy to jeszcze się zalatwi, ale to drugie?!

maximilianan

@Bujnik @sawa12721 co ciekawe łzy załatwiłbym od konfiarza właśnie

kodyak

No i błąd. Król polski pan Makłowicz mówił że parówki mają być tylko podgrzane a nie gotowane.

bori

@maximilianan A mam jedno małe pytanie:


KTÓRY MAJONEZ JEST NAJLEPSZY?

maximilianan

@bori to chyba oczywiste

0c256458-343c-4097-8a28-528b626f0871
bori

@maximilianan Makiaweliczny ruch

maximilianan

@bori każdy ma swoją cenę. Moją jest Najlepszy Majonez Na Świecie czyli Kielecki prosto z Kielecczyzny, mojego ulubionego rejonu Polski. Uwielbiam majonez i przysmak kielecki!

bori

@maximilianan Dzwonią z piekła, mówią że Belzebub się na lodzie wyłożył

Michot

@maximilianan Te, pod Umytą podchodzisz? Cię Rozpapierduchacz stalówką przebije. Ma taki specjalny atrament z kurarą.

maximilianan

@Michot moja krew to większa trucizna xD

Michot

@maximilianan Węgorz! Nakurwiam węgorza!

PanNiepoprawny

@maximilianan ten przepis to złoto. Nigdy żem nie jadł takich dobrych parówek. I nawet woda do popicia jest.

Zaloguj się aby komentować