Zdjęcie w tle
dildo_swaggins

dildo_swaggins

Koneser
  • 46wpisy
  • 159komentarzy
szymek

@dildo_swaggins chciałbym takie problemy w pracy

Zaloguj się aby komentować

Zaczynam dzis robic bigos ale robie twist z meksykanskim chorizo and habanero.


Testowanie jutro :).


Zaprawie tez Tepache (te ananasy wlasnie po to!), bardzo bardzo polecam sie tym pobawic.

a69df219-9275-45bb-a87a-6f7c1fe7b080
dildo_swaggins

@Guma888 to lecimy, ogarnij 3 litrowy sloj najlepiej taki ktory moze sobie beknac, jak za duzo CO2 sie zbierze. To aktywna fermentacja :).


1 duzy ananas.

100 gram piloncillo to chyba jest normalny ciemny cukier.

1 albo dwie jak lubisz ogen papryczki habanero.

sporo imbiru - tu tez maja uwaga imbir jest bardzo reaktywny w fermentacji :).

Cynamon do smaku.


Tniesz ananasa w trojkaty dodajesz cukier imbir i habanero, mieszasz dodajac wode.

Jak ladnie wymieszasz dodaj wiecej wody tak aby przykryc ananasa.

I sobie czekasz kilka dni, probuj co jakis dwa/trzy dni.

I uwazaj z CO2.


Jak juz bedzie smakowac fajnie, przefiltruj plyn. Ja nastawiam miksture dwa razy, dodajac tylko wode.

Daj znac jak poszlo.

Zaloguj się aby komentować

Mam taka fantazje i do konca nie wiem jak to ugryzc.


Xhcialbym na weekendy powiedzmy 4 dni w miesiacu isc pracowac do kuchnii w restauracji.


Mam tzw. powazna prace na co dzien, wiec pieniadze mnie kompletnie nie interesuja.


Chce zobaczyc jak pracuje kuchnia i podszkolic bazowe skille.


Sa tu jacych profesjonalisci?


Jakbyscie patrzyli na goscia w drugiej polowce trzydzieski ktory by z takim tematem sie do was zglosil?


Sa ludzie otwarci na taki fun-employment?


#pytaniedoeksperta #gotowanie

szymek

@dildo_swaggins popytaj może znajomych; może jakiś kolega kolegi ma restauracje i by na to poszedł, w sumie ciekawy pomysł

Astro

@dildo_swaggins sam chciałbym tak pracować. Ale to trochę nierealne ze względu na to że większość restauratorów szuka „niewolnika” a nie pracownika

nyszom

@Sezonowiec myślę, że po prostu brakuje wykwalifikowanych pracowników, a nie 'turystów'; czas zainwestowany w naukę/wyszkolenie ma sens tylko, jeżeli pracownik w przyszłości nabije konkretną liczbę godzin. W odmowie nie doszukiwałbym się złej woli, tylko realnej kalkulacji

Zaloguj się aby komentować

VonTrupka

@PiesekChlebek ja nie leciałem na żadnych tutorialach, ale to było ponad 5 lat temu

dildo_swaggins

@PiesekChlebek mozesz pewnie, to sie fachowo druga fermentacja nazywa. Za 2/3 tygodnie pewnie do tego dojde.

Kolezanka poleca ten kanal: https://www.youtube.com/@YouBrewKombucha.

dildo_swaggins

@PiesekChlebek Ogladam video na temat Tepache i gosc mowi aby uwazac ze szklem i fermentowanymi napojami bo rzeczywiscie eksploduja: https://www.youtube.com/watch?v=JNcoYLVFCKg,


Jego sugestia to zostawic miejsce na budowanie sie CO2 w butelce i kontrolowac.

Zaloguj się aby komentować

W ogole jestem pod dwoch butelkach wina wiec czas na #gownowpis, po polsku sie komunikuje tylko z wami i z mama .


Dzieki za te przestrzen <3, po 15 latach serio czlowiek traci te plynnosc, skladnia sie zmienia.

wombatDaiquiri

@dildo_swaggins no to sobie wybrał(e/a)ś ciekawe miejsce na obserwowanie składni zdań xD

dildo_swaggins

@wombatDaiquiri co ja moge wombacie :),

nadal jakos jestem wdzieczny za te przestrzen i was :).

Zaloguj się aby komentować

Plan na sobote:


  1. na sniadanie robie quesadillie z guacamole

  2. chwile potem kiszenie kapusty

  3. natepnie beda robione granola bars z pieprzem i zurawina

  4. na kolacje chicken makhani


a przygrywa The Economist i podcast na temat historii i mitu Xi Jinpinga.


Mam nadzieje ze bedziecie miec rownie udana sobote.


#sobota #gownowpis #winning

d0ec771e-4385-4473-86b6-993fe4ccb2e0
dildo_swaggins

@octave25 pewnie, tylko ciezko to w warunkach domowych zrobic z uwagi na fermentowana rybe ;).

dc543219-aa72-47df-8719-5ebd2861ac4a
octave25

@dildo_swaggins nie robiłem jeszcze ale mam w planach.

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

W piersza srode lutego na terytorium calej Szwajcarii odbywaja sie testy syren alarmowych.


Oczywiscie loklane spolecznosci traktuja bardzo powaznie, informujac mieszkancow o czasie.


Tutaj troche wiecej informacji na temat metodologii od BABS (Bundesamt fuer Bevoelkerungsschutz).


#szwajcaria #zuerich #obronacywilna

010c1969-abce-455d-a549-96a54f100b44

Zaloguj się aby komentować

Krushynka

@dildo_swaggins Będzie dobrze

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Dla wszystkich zbierajacych sie do pracy, tak dla inspiracji.


Ten screenshot ponizej to strata $180k na opcjach #1dte.


Oczywiscie nie moje na /r/wsb wisi.


#dziendobry #pracbaza #gielda

7365d2af-f328-4bb3-9817-e6080edae5a8
dildo_swaggins

@Behaton zyj tak aby taka strata byla dla Ciebie do przelkniecia :).

To byl doslownie 1 days to expiration gamble.

Zaloguj się aby komentować

Ledwo oczy otworzy a juz bierze sie za buteleczke z kwasem.


Bedzie piekny dzien na Home Office, daily za 3 godziny team na wakacjach albo chory.


Wieczorem gotowanie z bardzo fajna wloszka.


Zycze wam rownie fajnych lotow tak na codzien jak i od swieta.


#lsd #narkotykizawszespoko #homeoffice

6c4ab025-a273-409a-a56a-2f36ca4ce48c
BillyFuckboy

@dildo_swaggins w przerwach lubie gardzic cpunami

dildo_swaggins

@BillyFuckboy skoncz trollowac bo to slabe.

Lamiesz zasady spolecznosci i jestes toksyczny wypad do swojej echochamber .

edaef352-0e66-4f91-af9c-2ab9107e6b8c

Zaloguj się aby komentować

Planuje wrzucic tak 600-1000ug LSD w plynie na wieczor.


Jakie macie strategie aby ogarnac zbyt mocnego tripa (tripuje sam, ale w kraju gdzie mozna wiec legalnego ryzyka brak)?


Mysle aby miec w pogotowiu olejek CBD, probowaliscie ma to sens?


#lsd #epicdose #trip

Hatman

@dildo_swaggins jak było? u mnie olejek CBD na 100ug tripie nie dał totalnie nic, żadnych efektów, ale na następny dzień afterglow było ekstremalnie przyjemnym doświadczeniem

dildo_swaggins

Nie znalazlem olejka, ale przetrwalem bez :).

Te tripy 400+ sa niezwykle.

Zaloguj się aby komentować

Następna