Modraszki to w ogóle fajne są.
#ptaki #fotografia
@bagienny przepiękna modraszka, pozdrawiam.
@bagienny ale puchata ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Piękne zdjęcie!
Zaloguj się aby komentować
@bagienny przepiękna modraszka, pozdrawiam.
@bagienny ale puchata ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Piękne zdjęcie!
Zaloguj się aby komentować
@bagienny bardzo fajne
@bagienny pogooglałem, brzmi dobrze, będzie robione, idealnie mi zakupy do paczkomatu przyszły.
Przepis jak coś w komentarzu niżej, polecam! :)
@bagienny pogooglałem znaczy znalazłem
Jak robiłeś sam sos to dawaj przepis na całą potrawę. Jak gotowiec z kostki to nie trzeba :-)
How dare you! Tutaj przepis, nie wiem, na ike będzie wyraźny :D Pochodzi z książki widocznej w tle na głównym zdjęciu, autorstwa Maori Muroty.
Zaloguj się aby komentować
smacznego dla jego!
Zaloguj się aby komentować
@Opornik olej, do którego wrzucasz zieloną cebulkę i podsmażaną przez chwilę i odcedzasz. Co do cebulki to ja też nie byłem, do tego w sumie trzeba mieć sprawdzoną cebulę - i wtedy na surowo super się sprawdza w tym kontekście :)
@Mrozna z 6 godzin. A mięsko to karkówka w stylu chashu, czyli duszona w sosie sojowym, mirin, grzybach i dymce.
@deepth0ught a ja już od dłuższego czasu robię tak: gotuję wywar (kurczak, kaczka, kość wołowa, co mam pod ręką + warzywa, przyprawy, zioła itd) następnie odlewam do mniejszego garnka tyle ile porcji potrzebuję. Dodaję pokrojone pieczarki, orzeszki ziemne (czasami tofu) i gotuję przez ok 10 min. Do misek wrzucam makaron (ryżowy zazwyczaj), kolendrę, szczypiorek, ostre papryczki, sos sojowy, sos rybny, plastry wołowiny (wcześniej zamrożonej, łatwiej pokroić) lub mięso z wywaru. Zalewam, czekam chwilę i jem
Ps. Do swojej miski wrzucam też wakame ( nie każdy lubi), super sprawdza się również rukola
Edit: No i garnek potrzebny żeby jednej porcji nie robić, a na kilka dni wyszło.
Zaloguj się aby komentować