Zdjęcie w tle
Diety LCHF

Społeczność

Diety LCHF

12

Miejsce do dyskusji na temat wszystkich diet niskowęglowodanowych i wysokotłuszczowych. Zapraszam!

Dwie godziny po posiłku zawierającym 7g węgli (w tym 6,5g naturalnie występujące cukry). Norma jest do 140, więc spoczko, ale nie tak jakby można myśleć, że bez zjedzenia chlebka na śniadanie dostaje się zaraz hipoglikemii. Albo mój organizm na takim poziomie aktywności bierze bardzo malutko glukozy, albo wątroba syntezuje ją jak po⁎⁎⁎⁎na. Jestem od 7 rano na nogach, ogarniam chatę, śniadanie, pranie, pokój młodej po przejściach ze slimem wklejonym w pościel i włosy.


100g mozzarelli kulki, 1 jajko, łyżeczka majonezu, kawa z mlekiem (80ml).


#dieta #lowcarb

7df89eea-b736-490c-8c36-43f3aa2c1bde
lagun

Jezu chciałbym mieć taki wynik, ja na czczo mam 99-105

Zaloguj się aby komentować

Lubiepatrzec

@SuperSzturmowiec smacznego! Bążur

GtotheG

@Lubiepatrzec to nie wyglada dobrze xD

Lubiepatrzec

@GtotheG ale jest pyszne ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

Lubiepatrzec

@GtotheG Gdybyś szukała informacji o wołowinie to szukaj na YouTube filmów jakiegoś amerykańskiego tłuścioszka. Oni wiedzą wszystko o wołowinie ;)

Zaloguj się aby komentować

Lubiepatrzec

@UmytaPacha cukinia, masło.

moll

@UmytaPacha wygląda jak smażona cukinia

szczekoscisk

A keto nie polega na pozbycie się z diety węgli/cukrów?

pluszowy_zergling

lchf spoko ale u mnie z 2 kilo warzyw dziennie leci

Zaloguj się aby komentować

Siema - #keto #intermittentfasting #lowcarb


Ktoś praktykuje if od dłuższego czasu? Jaki model IF stosujecie, w jakim celu i jakie są osobiste rezultaty?


Ja od tygodnia robię 18:6 ale często wychodzi mi z tego 20:4 i lepiej


Zacząłem w celu redukcji insulinooporności ale to jeszcze za wcześnie by pisać o efektach, to co zauważyłem to cukier rano mam ok 95, najniżej miałem 78. 2 godziny po jedzeniu 90-95, wieczorem 75-90. Wcześniej wiele wyżej.


Na początku mnie ssało okrutnie ale po 5 dniach kompletnie nie czuję głodu i nie mogę już zjeść tyle co jadłem dziennie wcześniej.


A, no i jem tak do 50-70g węgla dziennie - głownie z warzyw, napoju owsianego.


#dieta jeszcze

lipa13

@Michumi Podobnie jak kolega wyżej - na keto mój organizm jakoś sam z siebie przestawił się na if. Próbowałem to kontrolować ale w sumie organizm sam mi daje znać kiedy warto coś zjeść więc uznałem, że nie warto z tym walczyc. Przeważnie jem śniadanie o 10, obiad około 13 i jestem syty aż do następnego dnia. Jak coś wpada po tej godzinie to zwyczajna zachcianka czy jedzenie do towarzystwa a nie z potrzeby wywołanej głodem. Za⁎⁎⁎⁎sty stan w porównaniu z katowaniem się posiłkami wyliczanymi co do kalorii na dietach węglowodanowych.

Michumi

@lipa13 właśnie takie mam wrażenie to jest sygnał od organizmu a nie znudzoneg mózgu

xtreme2007

@Michumi Ja od ponad 3 tygodni stosuje okienko zywieniowe 18/6. Jestem na keto adaptacji i taki styl jedzenia jest ok, nie potrzebuje więcej

Zaloguj się aby komentować

Lubiepatrzec

@pasta_o_serwerowni nie do końca.

pasta_o_serwerowni

@Lubiepatrzec z tego co pisal Parol, to jednak zaleznosc idzie w druga strone - przed udarem rosnie stezenie we krwi (subsatncje tą produkuje tez organizm) - a w magazynie naukowym strzelili sobie clickbejta w tytule

Lubiepatrzec

@pasta_o_serwerowni Możliwe. Ja jakiś czas temu rzuciłem się na erytrytol a teraz mi przeszło i po prostu nie słodzę. Czasem miód.

Zaloguj się aby komentować

#chudnijzhejto #odchudzanie #dieta


Z perspektywy kilku lat odchudzania mogę powiedzieć, że najważniejsze w redukcji jest odstawienie żywności przetworzonej. Diety i podejścia są różne ale uważam, że to właśnie żywność wysokoprzetworzona odpowiada za epidemię otyłości. Powodów jest pewnie wiele ale przede wszystkim chodzi o to, że nie daje sytości a zawiera olbrzymie ilości kalorii.


Oczywiście nie chodzi tylko o słodycze pokazane na filmie ale o wszystko co ma "długi skład".


https://youtube.com/shorts/oCKwQtsuw98?feature=share

Lubiepatrzec userbar
justkilling

@SuperSzturmowiec z dnia na dzień to nie ma sensu porównywać, bo to się waha czasem bez twojego wpływu, raz-dwa w tyg. się waż, tak najlepiej dla głowy, zamiast codziennie. Potem człowiek kmini co wczoraj zrobił, a co przedwczoraj, czemu dzisiaj stoi, czemu brakuje tu więcej a tu mniej...

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

#keto wyżerka dla leniwych (no i jak zbrzydło ci mięso z patelni/piekarnika, to zjemy surowe)


-sałatka cezar, ja kupiłem w żabce, ale pewnie w Biedrze będzie taniej. Patrz na węgle, ta miała 2g netto/100g, a jak się nie zje dressingu (sosu to jeszcze mniej), grzanek jest niewiele i są dobre, cebulowy smak


-sok pomidorowy Hortex (patrz na węgle netto na fitatu!), pikantny (16g węgli na 500ml) + 50ml oliwy z oliwek (odmierz kielonem), sok musi być mocno schłodzony, zblenduj/zmiksuj


-danie dnia, na mały talerzyk dajesz sobie metkę cebulową (patrz na jakość, moja 98% mięsa wieprzowego)


Jesz sałatkę, metkę cebulową, przegryzasz grzanką o mocnym smaku, kurczakiem z sałatki i popijasz miksturą bogów pełną potasu i sodu.


Kcal: 1200+


Węgle: około 20g netto


Białko: około 40g


Tłuszcz: ch wie, dużo, nie chce mi się szukać opakowania metki w śmieciach


#dieta

d42345f4-0d92-430f-a325-8fe5b8357b48

Zaloguj się aby komentować

#dieta #odzywianie #zdrowie #jedzenie


Doktor Ken Berry mówi, co jest prawdziwym superfood a co tylko marketingową wydmuszką. (ANG)


https://youtu.be/NwRTmtkYiN8


tl;dw:


Fake Superfood


1. Whole grain anything


2. Dark chocolate


3. Kale


4. Manukau honey or any honey


5. Pomegranate or Pom Juice


Real Superfoods


1. Eggs with the yolk


2. Sardines and anchovies


3. Liver of any kind


4. Fishrow, caviar, fish eggs


5. Mussels, clams, oysters

Lubiepatrzec userbar
Kondziu5

@Lubiepatrzec sam ziutek na super zdrowego nie wygląda ale jak najbardziej się zgadzam te rzeczy jedzoneew umiarze dają naprawdę kopa

Zaloguj się aby komentować

Lubiepatrzec

@naziduP Ja też kombinowałem kilka lat i finalnie stanęło na Animal Based Diet promowanej przez wspomnianego Saladino czyli carnivore + owoce. Zjadam pewnie jakieś 100g ww dziennie i czuję się doskonale. Redukcja idzie dobrze albo i lepiej a benefity keto nie znikają. Fajne też jest wytworzenie w organizmie elastyczności metabolicznej czyli kiedy potrzebuję to jadą węgle i mam turbo a kiedy nie potrzebuję to jadę na ketonach i jest wszystko to co w ketozie.

Trzeba próbować co człowiekowi pasuje.

Zdrówka!

Zaloguj się aby komentować

Potrzebuje pomysłów na kilka prostych posiłków do pracy które mogę dzień wcześniej przygotować do pudełka, najlepiej na jakieś 2 dni, mogę w pracy wrzucić do mikrofali. Będzie to raczej główny posiłek dnia. Coś mało skomplikowanego i z ogólnie dostępnych produktów.


#lchf #keto #pracbaza #gotujzhejto

eiaculatiopraecox_2.0

@Hoszin Mielona wołowina wymieszana z żółtkami i solą. Jajka na miękko.

BettyLou

@Hoszin Naleśniki z mąki niskowęglowodanowej z nadzieniem mięsno-warzywnym, do tego surówka/sałatka z dużą ilością oliwy

basic_error

Op taguje #keto a wy mu piszecie o ziemniakach i makaronie ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯

Zaloguj się aby komentować

grappas

@Lubiepatrzec #srajzhejto

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Lubiepatrzec

@Zielczan A dziękuję

myjourneytojahh

@Lubiepatrzec powinieneś sobie powyższy komentarz wydrukować i oprawić

Lubiepatrzec

@myjourneytojahh od lat rozpieszczacie mnie komplementami, również w wiadomościach prywatnych, więc już nie robi to na mnie aż takiego wrażenie, choć faktycznie doceniam i dziękuję

Zaloguj się aby komentować

Lubiepatrzec

@Hoszin możesz też spróbować wątróbkę z koncentratem pomidorowym i śmietanką. Pomidory do wątroby są genialne.

Zaloguj się aby komentować

Lubiepatrzec

@Fulleks Wszystko o czym tutaj piszę mieści się w zakresie low carb czyli nie ma mowy o "dużych ilościach". Wszystkie węglowodany to dla organizmy w zasadzie to samo, bo wszystko finalnie przemienia się w glukozę zatem węglowodany = cukry.

Fulleks

@Lubiepatrzec Tylko strawienie węgla z mąki zajmuje chwilę dłużej i jest bardziej rozciągnięte w czasie (nie powoduje skoku cukru), a przy okazji finalny zysk energetyczny jest pomniejszony o konieczność wytworzenia enzymów do rozkładnia tychże.

Lubiepatrzec

@Fulleks od mąki nie skaczę cukier? Owszem skacze. Poza tym chwilowy skok cukru dla osoby zdrowej nie stanowi problemu, bo są mechanizmy, które nad tym panują (insulina).

Zaloguj się aby komentować

Pimenista2

@Lubiepatrzec Chyba się inspirowałeś takim jednym z wykopu (Anoniemamowy) xD

Lubiepatrzec

@sraca_ptaka na szczęście smakuje serio nieźle

marcel-zet

@Pimenista2 xd typowa breja

Zaloguj się aby komentować

felixos

@Lubiepatrzec Pomijam już podobny awatar, ale za dużo merytorycznych treści no i dodatkowo majonez z masła Cię zdradził xD

Lubiepatrzec

@felixos nie koniecznie chciałem się ukrywać natomiast tamten nick był słabawy więc postanowiłem go zmienić. Trochę - nowy portal - nowy ja a trochę kontynuacja.

felixos

@Lubiepatrzec I tak trzymaj

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Następna