Komentarze (24)

moll

@DerMirker elegancki pasztet

vredo

@ErwinoRommelo Chlebek rozstrzelać!

A_a

@DerMirker kraftowe chujwieco ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Rimfire

@DerMirker chleb dubajski

plemnik_w_piwie

@Rimfire owsiki widzę w tym chlebu

starszy_mechanik

Wygląda jakby mój stary na tym usiadł

ZohanTSW

Ale bym se opierdolił zakalca

pluszowy_zergling

@DerMirker Nie próbowałem, ostatnio wleciała końcówka łubinowej i kokosowa i wychodzi ok.


Masz mój przepis, ciekawe jak robisz

0e6ff90a-ce5d-44a6-b298-4c94daf6f6c8
DerMirker

@pluszowy_zergling na zakwasie robię

RACO

Przynajmniej nie jest suchy

Banan11

@DerMirker murzynek. Lubię to ciasto

132qwe

@DerMirker ładny blok czekoladowy

b0lec

Jak na zakwasie to albo za krótko fermentowało albo zakwas jest słaby. Bo zakładam że proporcje ok. W kowidzie z żona piekliśmy chleb to też taki jeden taki wyszedł ale skórka była za⁎⁎⁎⁎sta. Jeszcze jeden hint: za⁎⁎⁎⁎sty chleb wychodził po podwójnym zagniataniu ciasta

DerMirker

@b0lec w sumie nie znalazłem przepisu w internecie na chleb lniany na zakwasie. Są tylko przepisy na keto chleby lniane, bez zakwasu. Jutro spróbuję ponownie.

b0lec

No to jeszcze trzecia opcja w sumie wynika z tego co napisałem: niedostateczne wymieszanie składników. Zakwas jak działa dobrze i robią sie te bąbelki to powoduje że powietrze pięknie piecze ciasto od środka. Ot chemia i fizyka w praktyce 😉

DerMirker

@b0lec nie, na pewno był dobrze wymieszany. Wydaje mi się, że proporcja mąki lnianej była zbyt duża

Michumi

@DerMirker pamiętam że jak mamie wychodził zakalec to z bratem jedliśmy cały xd

mordaJakZiemniaczek

Było dodać kakao i mówić wszystkim, że tak miało wyjść

Michumi

@mordaJakZiemniaczek 30 PLN porcja wytrawne Brownie

Zaloguj się aby komentować