Komentarze (27)

GazelkaFarelka

@damw Spleśniałe? Nada się. Sfermentowane? Czemu nie. Skisło? Też się da zjeść. Najwyżej będę miał sraczkę, zwymiotuję, będę pierdział i bekał.

sierzant_armii_12_malp

@GazelkaFarelka Camembert, wino, kapusta kiszona / kwaśne mleko, …

Felonious_Gru

@sierzant_armii_12_malp @GazelkaFarelka nazwę jakoś śmiesznie żeby inni ludzie nie mówili że jem zepsute

w0jmar

@GazelkaFarelka


Będe miał sraczkę, zwymiotuję, będę pierdział i bekał.


Ale warte było - proszę jeszcze!

camonday

@GazelkaFarelka skisło? Idealnie! Już bardziej nie skiśnie więc można długo przechowywać

camonday

Brzmi jak humans are space orcs

GazelkaFarelka

Zdolność człowieka do zjedzenia wszystkiego, w każdym stanie, z szerokim wachlarzem możliwości pozbycia się tego z trzewi gdyby jednak okazało się niejadalne albo trujące, pozwoliła mu zasiedlić środowiska od tropikalnych dżungli, przez pustynie po Arktykę.

redve

moja babcia tak chciała zjeść zgniłe pomidory, i kompot ze spleśniałych truskawek

6502

@redve Skąd ja to znam...

Zostaw, nie wyrzucaj! To jeszcze dobre!

albo

Nic nie szkodzi, to się zeskrobie i można zjeść

redve

@6502 ta, PRL zostawił w starych ludziach swój odcisk

6502

@redve W tym przypadku nawet nie PRL tylko wiejska bieda z lat 40-50.

Fly_agaric

@redve I wojna. Moi byli na robotach w Niemczech. Babcia nienawidziła marnowania żywności, ale gotowała zawsze z górką, bo nikt nie mógł głodny chodzić. Dziadek nie ruszał kapusty, brukwi i rzodkiewek - mówił, że wyczerpał swój limit.

Hejto_nie_dziala

@redve moja babcia w kółko wcinała suchy chleb sprzed 2 dni, mimo że miała to kupowała kolejny i tak się to kręciło od kiedy pamiętam, a wystarczyło żeby kupiła w momencie jak się jej skończył

SpokoZiomek

Ludzie wynieśli słowo "wszystkożerność" na wyższy poziom.

209po

@SpokoZiomek ludzie wynaleźli słowo "wszystkożerność"

Pouek

@damw mnie rozwalają grzyby - ile wiary musiało pierdolnąć zgreda żeby powstała klasyfikacja jadalnych, niejadalnych i trujących xD

redve

@Pouek nie wiem jaka wiara

"Po zjedzeniu grzyba z gąbką na dole Michałowi nic nie było"

"Marcel zjadł czerwonego grzyba z kropkami i od wczoraj rzyga, ale za to Kamil jak je wysuszył i zjadł to sie naćpał"

"Karoliny już nie ma z nami, po tym jak zjadła grzyba podobnego do kanii, ale bardziej zielonego"

"Dodajemy rysunki tych grzybów, i damy im jakieś nazwy cobyśmy wiedzieli o czym mówimy"


i tak powstał atlas

w0jmar

@Pouek


jadalnych, niejadalnych i trujących


Brakuje jednej, jakże ważnej dla ćpunów kategorii.

Alembik

@Pouek Pewien Mykolog się przekręcił, bo za jego czasów pewien grzyb był oficjalnie jadalny.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Julius_Sch%C3%A4ffer

pacjent44

@redve a w neolicie, wysyłali po grzyby największego debila, co złym końcem włóczni rzucał.

FriendGatherArena

@Pouek musze cię zmartwic ale niewiele, bo ludzie dosc wczesnie zrozumieli, ze rosliny ktorych nie znamy najpierw testujemy (nacieramy skórę -> trzymamy w ustach -> zjadamy bardzo małe ilosci i czekamy bardzo długo na efekty), a dopiero jak sie upewnimy, ze nie szkodzi w wiekszych ilosciach to wlaczamy do diety. I tak robili juz zbieracze-łowcy, a Ty kilkanascie tysiecy lat ewolucji pozniej bys ojebał pierwszego lepszego grzyba gdyby nie bylo atlasów xD

Half_NEET_Half_Amazing

zjadłem raz zepsute ogórki kiszone i zapiłem wódką

widziałem piekło

Ilirian

mięta, imbir, chili, czosnek, cebula, kawa, pieprz i masa innych roślin wykształciła takie specyficzne smaki by odstraszać/truć zwierzęta a tu przyszedł człowiek i zrobił sobie z nich przysmak xD

FriendGatherArena

@Ilirian tak sobie to tlumacz, to Bóg stworzył dla naszej uciechy

San

@damw celulozy nadal nie jemy jak sporo zwierząt

damw

@San jeść jemy - nie trawimy. To spora różnica

San

@damw no tak, mój błąd

Zaloguj się aby komentować