Kupiłem przez przypadek taką podjapkę masła i nie polecam. Pierwszy raz mi się zdarzyło żeby coś takiego spleśniało. Zwykłe masło nigdy.
#jedzenie #afera


Kupiłem przez przypadek taką podjapkę masła i nie polecam. Pierwszy raz mi się zdarzyło żeby coś takiego spleśniało. Zwykłe masło nigdy.
#jedzenie #afera


@PanNiepoprawny Wrzuć proszę skład? Ktoś coś tutaj nieźle namieszał.
@LondoMollari jest tylko to

@PanNiepoprawny No i wygląda, że to legalne...
Masło o zawartości trzech czwartych tłuszczu – produkt zawierający nie mniej niż 60 % i nie więcej niż 62 % tłuszczu mlecznego.
@PanNiepoprawny to w końcu 61 czy 3/4 xD
Komentarz usunięty
@rith to są 3/4 z "pełnego" masła, które ma koło 80%.
@PanNiepoprawny "masło" o zawartości 3/4 tłuszczu. Aż strach pytać jakim syfem jest pozostała 1/4. I jakim prawem to jest nazywane masłem, ale patrząc po tym co za gówno na zachodzie odwalają na tym polu to jakoś to rozumiem... https://boingboing.net/2017/04/13/gallery-of-off-label-fake-butt.html



@NiebieskiSzpadelNihilizmu No właśnie nie wiem czy w Polsce można pisać "masło" na czymś, co masłem nie jest. Dlatego zastanawia mnie skład, i co oni w nim odwalili.
@NiebieskiSzpadelNihilizmu straszne
@NiebieskiSzpadelNihilizmu Panie ale I Can't Believe It's Not Butter! to jest legenda, wielokrotnie wymieniana w popkulturze. Na amerykanskim rynku chyba od lat 80
@NiebieskiSzpadelNihilizmu @LondoMollari @NatenczasWojski takie są regulacje nazewnictwa w UE https://pl.wikipedia.org/wiki/Mas%C5%82o#Nazewnictwo_w_Unii_Europejskiej
W zależności od zawartości tłuszczu, w Unii Europejskiej obowiązuje następujące nazewnictwo tłuszczów otrzymywanych z mleka:
„masło”: 80–90% tłuszczu; nie więcej niż 16% wody i nie więcej 2% suchej beztłuszczowej masy mleka,
„masło o zawartości trzech czwartych tłuszczu”: 60–62% tłuszczu,
„masło półtłuste”: 39–41% tłuszczu,
„tłuszcz mleczny do smarowania X%”,
I jakim prawem to jest nazywane masłem
Normalnym, znormalizowanym, prawem polskim
@NiebieskiSzpadelNihilizmu
"masło o zawartości trzech czwartych tłuszczu”: 60–62% tłuszczu,
@bojowonastawionaowca to z deczka pojebane
@PanNiepoprawny skurwysny specjalnie na napisali 75% tłuszczu
@NatenczasWojski a najlepsze jest że nawet tyle nie ma
@NatenczasWojski to nie takie proste
nie moga tak napisac, bo tam tluszczu jest z 60% (tego z mleka :P)
a po drugie - jest wymog aby dokladnie tak sie to nazywalo - maslo o zawartosci 3/4 tluszczu
Wiec to gowno, ale tutaj producent nic nie zawinil
@PanNiepoprawny pewnie te brakujące 14% to utwardzone tłuszcze roślinne
@PanNiepoprawny
Ale jest dobrze napisane. To jest produkt, który zawiera w sobie 75% "82% masła".
Czyli jeżeli normalne masło ma 82g tłuszczu na 100g
To produkt zawierający 75% z tych 82g tłuszczu - ma go ostatecznie około 60%
@zuchtomek A to chuje. Dopiero teraz zrozumiałem jak bardzo dałem się oszukać. A wszystko przez pośpiech
@PanNiepoprawny Teoretycznie, wg tego dokumentu jaki wrzuciłem, może jeszcze istnieć "Masło półtłuste" - nie widziałem tego nigdy na żywo, ale to mogłaby być jeszcze gorsza wtopa.
@PanNiepoprawny nigdy czegoś takiego, juz lepiej poczekać na promocje w biedrze i wziąć na zapas
WTF?
Jeszcze te trzy czwarte, zamiast 75% - co to za kombinacje?
@Fly_agaric to dla starszych ludzi. jak w przepisie jest trzy czwarte szklanki, to weź przetłumacz, że 75% szklanki
@Fly_agaric tyle ludzi nie ogarnia procentów (np. nie rozumieją jak cena może wzrosnąć o 105%, skoro procenty są od 0 do 100 xD), że to pewnie na nich pułapka
@skorpion @otoczenie_sieciowe
A na zdjęciu i tak jest tylko 61% tłuszczu xDDD
Ładnie rżną konsumenta.
@Fly_agaric bez masła
@PanNiepoprawny ale wiesz, że to masło, o którym myślisz, to ma powyżej 80% zawartości tłuszczu mlecznego i jest nazywane masłem extra? To co masz jest wciąż masłem spełniające normy masła
Maslo smietankowe,czyli 3/4 zawartosci standardowego masla.
Jak najbardziej prawilny produkt,zero scamu.
Lumiko ma super produkty mleczne.
@PanNiepoprawny Jak to spleśniało? CHwila chwila? Co am było do cholery? Masz może zdjęcie tej pleśni? I składu? Bo spleśnieć to nie jest w stanie nawet słaba margaryna, ogólnie produkty tłuszczowe raczej nie pleśnieją, bo pleśń średnio sobie radzi z rozkładaniem tłuszczy w takim stężeniu.
@Jarasznikos pojawiły się takie kropki wpadające w szary. Typowa pleśń. Drugie trzymam w lodówce - zużyję do jakiegoś ciasta. Już kupiłem normalne masło.
@PanNiepoprawny słowo klucz masło EXTRA i nie musisz czytać składu.
Podoba mi się model biznesowy polegający na robieniu klienta w c⁎⁎ja i liczeniu na to, ze się nie zorientuje.
Nie kupować nic od tej firmy.
Zaloguj się aby komentować