@Moody kupowałem jako prezent i chyba się sprawdzała i widziałem możliwości tego sprzętu. Nie wskażę Ci co masz konkretnie kupić, niemniej zwróć uwagę na parametry:
- litraż: co najmniej 5-6 litrów, nie upakujesz tam wszystkiego co się da (więc odpada popularny mały Xiaomi), wtedy łatwiej odgrzać większe rzeczy. Pamiętaj, że potrzebujesz wolne miejsce na przepływ powietrza, więc de facto samo jedzenie może zająć może 1/3 przestrzeni,
- moc: to ma się szybko nagrzać i przyrządzić, więc na modele <1700W nie ma co patrzeć,
- zwróć uwagę na powłokę, poczytaj opinie ludzi co trochę używali ten sprzęt. Ta co kupiłem posiadała teflonową i dosłownie po paru użyciach zaczynał on schodzić, na szczęście jedzenie nie przywierało, niemniej niesmak (psychologiczny) pozostał,
- liczba programów do wyboru: one w praktyce są opcjonalne. Realnie nastawisz po prostu np. 10-15 minut, ale będziesz zaglądał "czy już" co jakiś czas, ew. przewrócić pickę, albo inne mięsiwo na drugą stronę, to czy wybierzesz program dla arapaima gigasa z koperkiem śródziemnomorskim, czy trampka z czasów szkolnych nie ma większego znaczenia,
- ruszt, przydatny na ew. dwa pięterka, na dole warzywka mrożone, na górze np. ryba,
- plastikowy uchwyt, czytałem opinie że niektóre modele są fajne, ale mają go metalowy który się nagrzewa i bez ścierki nie podchodź, co jest bez sensu, bo czasem trzeba sprawdzić czy już,
- dobrze aby miała minutnik i alarm dźwiękowy,
- WiFi dla mnie zbędne, ale jak chcesz.