@moll nie wiem w jak dużym stopniu można traktować takie biało jako przetworzone. Te produkty, które gdzieś tam miałem w ręce były tylko pieczone, odwodnione i mielone co jest przetworzeniem w dosłownym znaczeniu, ale nie takim jakim się używa w tym kontekście czyli no na głębokim tłuszczu, o niewielkich wartościach odżywczych itd
Jak się o tym myśli, to można, ale ludzie nie myślą. Kto ma czas na to, żeby liczyć białko w diecie? Zresztą, mówimy tutaj o dodatku do żywności, która już jest na półkach. Z tego co wiem rynek zbytu na samą "mąkę" nie istnieje (jeszcze). No i na koniec kwestia alergii - z informacji znalezionych w przekrojowkach na pubmedzie (nie jestem lekarzem, czytam takie rzeczy czysto hobbystycznie) wynika, że jakiekolwiek uczulenie na związku w mące owadów ma 3-4% użytkowników. To na cytrusy i ziemniaki jest większy odsetek.
Żebyśmy mieli jasność. Nie zachęcam, bo nie mam w tym żadnego interesu. Po prostu się dzielę informacjami na temat, który będzie nas dotyczył coraz bardziej.