Boże jak na teflonie sie chujowo smaży

Olej nie pomaga, bo nie tworzy swojej warstwy

Przez co smażenie jest bez oleju, i sie teflon degraduje. Po paru dniach juz jest duzo mniej non stick niz byla.

musze poszukać żeliwnej i stalowej

#gotujzhejto

9ce883f2-9c66-41c8-8849-cdabf5d2d4d7

Komentarze (18)

5tgbnhy6

@redve ale za to daje raka

redve

@SuperSzturmowiec zalać całą patelnie? To na głębokim tłuszczu już będe robił xD

entropy_

@redve pamiętaj nie skrobać poteflonie i nie pokazuj zdjęcia @moll bo widać blat xD

AdelbertVonBimberstein

@redve bierz ręcznik kuchenny, i całą patelnie delikatnie kroplą oleju

Stashqo

@redve do pankejksów to taki specjalny olej w szpreju używam jak hamerykanie mają, samo zdrowie

InstytutKonserwacjiMaryliRodowicz

@redve tania patelnia z marketu, zamykam

Iknifeburncat

@redve w ogóle to najlepiej by było jakbyś teflonu nie smarował tłuszczem, tylko trochę dodał do ciasta. Temperatura równomiernie będzie ogrzewała to co tam smazysz i nie będzie różnic między tłustym miejscem a suchym (widać to po kropkach na naleśniku).


Jeżeli nie chcesz zaburzać konsystencji ciasta, bo nie czujesz ile odjąć cieczy, żeby dolać tłuszczu i było git, to tak jak Ci pisze @AdelbertVonBimberstein , trochę tłuszczu na patelnię, rozsmarowujesz ręcznikiem, żeby powstał film, rozgrzewasz. Jeżeli chodzi o teflon to raczej jestem za opcją pierwszą, no ale to już jak tam wolisz.

pszemek

A taki był fafarafa, babcia niepotrzebna, a sam naleśnika usmażyć nie potrafi

redve

@pszemek czy ja gdzieś powiedziałem że jest niepotrzebna? Powiedziałem że mnie męczy zawracanie mi gitary cały czas.

Abstrachując od tego że tego naleśnika usmażyłem, więc nie wiem o czym mówisz.

O tym że jestem niesamodzielny, bo zwróciłem uwage że patelnie teflonowe są do dupy, i stalowe/żeliwne lepsze?

Zaloguj się aby komentować