Komentarze (20)
@GazelkaFarelka i cyk gruba kromka z powidłami śliwkowymi
Z jednej strony jakby bardziej. Zgadzam się z @NiebieskiSzpadelNihilizmu, z powidłami najlepiej.
@GazelkaFarelka elegancka!
ale chała!
@GazelkaFarelka i nikt Ci nie pogratulował, bo jesteś ze wsi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@pingWIN o, jcpdl! jak koszmar senny!
@GazelkaFarelka nie usuniesz za chwilę?

@Opornik do godziny można
@GazelkaFarelka Nie wolno!
@GazelkaFarelka Muszę Ci pogratulować: właśnie dostałaś się na listę kandydatek na drugą żonę! Nie zepsuj tego.
Ale to wersja keto, nie?
@Fly_agaric nic a nic
nie uznaję erzatzów, albo z cukrem albo wcale
@GazelkaFarelka Zuch dziewczyna! I cała misterna dieta w p...
Żartuję, karm tam gromadkę i smacznego!
@Fly_agaric zjadłam malutki kawałek, reszta dla męża i dzieci
@GazelkaFarelka Przecież wiedziałem, że tak będzie
Where przepis?
@CapraCrepa 3 żółtka ucierasz z 80g cukru
dodajesz 500g mąki typ 500, 220g mleka, 20g drożdży, 5g soli, 80g miękkiego masła, aromat waniliowy, wyrabiasz na gładkie ciasto.
Odstawiasz na 40 minut, dzielisz na 4 części, zaplatasz chałkę. Odkładasz na 30 minut, smarujesz jajkiem i posypujesz kruszonką. Pieczesz w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku przez 25 minut.
@CapraCrepa a, kruszonka to mniej więcej po tyle samo cukru, masła i mąki, mieszasz palcami i kruszysz na ciasto
@GazelkaFarelka dzięki! Będzie próbowane:D
Zaloguj się aby komentować