Komentarze (20)

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@GazelkaFarelka i cyk gruba kromka z powidłami śliwkowymi

zed123

Z jednej strony jakby bardziej. Zgadzam się z @NiebieskiSzpadelNihilizmu, z powidłami najlepiej.

pingWIN

@GazelkaFarelka i nikt Ci nie pogratulował, bo jesteś ze wsi ( ͡° ʖ̯ ͡°)

dradrian_zwierachs

@pingWIN o, jcpdl! jak koszmar senny!

Opornik

@GazelkaFarelka nie usuniesz za chwilę?

d9c1ab38-ae39-49df-93cf-99b9d3b9ca5f
GazelkaFarelka

@Opornik do godziny można

bori

@GazelkaFarelka Nie wolno!

bori

@GazelkaFarelka Muszę Ci pogratulować: właśnie dostałaś się na listę kandydatek na drugą żonę! Nie zepsuj tego.

Fly_agaric

Ale to wersja keto, nie?

GazelkaFarelka

@Fly_agaric nic a nic

nie uznaję erzatzów, albo z cukrem albo wcale

Fly_agaric

@GazelkaFarelka Zuch dziewczyna! I cała misterna dieta w p...

Żartuję, karm tam gromadkę i smacznego!

GazelkaFarelka

@Fly_agaric zjadłam malutki kawałek, reszta dla męża i dzieci

Fly_agaric

@GazelkaFarelka Przecież wiedziałem, że tak będzie

GazelkaFarelka

@CapraCrepa 3 żółtka ucierasz z 80g cukru

dodajesz 500g mąki typ 500, 220g mleka, 20g drożdży, 5g soli, 80g miękkiego masła, aromat waniliowy, wyrabiasz na gładkie ciasto.


Odstawiasz na 40 minut, dzielisz na 4 części, zaplatasz chałkę. Odkładasz na 30 minut, smarujesz jajkiem i posypujesz kruszonką. Pieczesz w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku przez 25 minut.

GazelkaFarelka

@CapraCrepa a, kruszonka to mniej więcej po tyle samo cukru, masła i mąki, mieszasz palcami i kruszysz na ciasto

CapraCrepa

@GazelkaFarelka dzięki! Będzie próbowane:D

Zaloguj się aby komentować