Zdjęcie w tle
tptak

tptak

Twórca
  • 25wpisy
  • 163komentarzy
Za 5 minut na https://twitch.tv/aws będę brał udział w wyścigu AWS DeepRacer. Moje auto będzie ubrane w skórkę Malucha. 
Zakwalifikowałem się do niego przez wyścig na torze podczas konferencji w Londynie. Pierwsza trójka awansuje do mistrzostw za 6 tygodni w Las Vegas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
AWS DeepRacer to zdalnie sterowane auto, które uczy się jazdy po torze w symulatorze za pomocą uczenia maszynowego. Wyścigi są fizyczne lub wirtualne. Zwycięzca zgarnia $20K.
AWS używa DeepRacery w celach edukacyjnych i marketingowych.
#uczeniemaszynowe #machinelearning #naukaprogramowania
ca887afd-fb4a-4d56-a6dc-ab72536f07a9
Xianth

@tptak Widzę, że startują reprezentanci firm, działasz jako samodzielna osoba czy też współpracujesz z pracodawcą (swoim bądź innych)?

tptak

@Vreal jeżdżę od trzech lat. Co roku pojawia się jakieś wyzwanie, w sensie jakaś nowinka, ale w zasadzie od dwóch lat mam podobną strategię treningu, algorytm PPO, pod wirtualne wyścigi asymetryczna przestrzeń akcji i funkcja nagrody z trzonem opartym na (tajemnica) i tzw. Shaping reward gdzie obserwuję coś jeszcze i porównuję między dwoma uruchomieniami nagrody, jeśli jest lepiej niż ostatnio to dodaję punkty, a jeśli gorzej to odejmuję. Działa zaskakująco dobrze na wyścigi z botami lub pudełkami. W tym roku dołożyłem jeszcze shaping na uśrednione wyniki w takich małych sektorach toru i to bardzo pomogło, bo pierwszy tydzień trenowania był mierny bardzo. Dobrze że zacząłem się szykować na miesiąc przed więc tydzień stresu a potem było już luźno. Tydzień temu mi zgasł komputer i to był koniec treningów bo uznałem że lepiej nie musi być, a i tak osiągnąłem okolice moich możliwości. 9 sekund by starczyło (pomogło też że połowa uczestników nie dołączyła), a tyle to ja miałem jak tylko zacząłem robić pełne okrążenia.

Do tego regularna analiza logów żeby obserwować co działa i czy są postępy

tptak

@Xianth kiedy zacząłem moja ówczesna firma nie była zainteresowana. Znaczy się nie przeszkadzali ale marketing uważał engineering za tę gorszą acz konieczną cześć firmy technologicznej i na linkedin nawet nie chcieli wspomnieć. Obecna firma widzi tego wartość więc co jakiś czas ląduję na profilu, miesiąc temu mieliśmy tor w biurze i wszyscy się ścigali, takie tam. Ale to mała firma i takie nie zrobią takiej akcji jak Accenture czy JPMC że 15 torów w biurach to jak pierdnięcie i 3000 pracowników na ligę. A jednak na starcie trzeba w to troszkę włożyć. Potem jest lepiej i przy odrobinie szczęścia można jechać bezkosztowo

Ja w zasadzie teraz bardziej czerpię niż wkładam. Byłem na konferencji w Toronto, co roku latam do Vegas na reinvent, jak się nie dało to wypłacali ekwiwalent, dostaję kredyty, poznałem pełno super ludzi, zbudowałem społeczność przez którą przeszło ponad 40K ludzi. Ściganie jest jakby na drugim planie dla mnie teraz, chcę być w gronie finałowym ale mam za dużo innych rzeczy, które mnie kręcą, a i tak przyjedzie pewnie student z Tajwanu (trzech) i przytuli kasę z podium. I na zdrowie.

Zaloguj się aby komentować

A gdyby tak, zamiast piorunować, gromić?
"Mój wpis został rozgromiony na główną."
A w wersji dla niewidomych można grzmocić.
#hejto #gimnastykajezykowa
Enviador

@Takebushi czemu mnie tylko? Każdy każdego

tptak

@Takebushi Przepraszam Pana Marudę, polonistycznego purystę

Takebushi

@Enviador ja podziękuję, nie po to uciekłem z Polski przed PiSem, żeby się teraz dać grzmocić

Zaloguj się aby komentować

Z takich moich małych sukcesów piekarskich to znajomy piekarz piecze u siebie chleb w oparciu o mój przepis.
737b64ca-ea91-4a72-a099-3e571cf156f4
Pan_Tuman

@tptak Ważne, że chlebek wygląda apetycznie

Femto

Zawsze się zastanawiałem. Jak wygląda proces przygotowania przepisu? Ile prób trzeba wykonać by znaleźć ten złoty środek?

tptak

@Femto to zależy. Zazwyczaj jak wyłapiesz pewne zasady to jest z górki. W chlebie pomagają procenty piekarskie gdzie wszystkie ilości podajesz w procentach wagi mąki w końcowym cieście.

Soli 2-2.5%, wody od 67% wzwyż i tak dalej.

Albo mieszasz rzeczy i albo wyjdzie albo nie

Zaloguj się aby komentować

Tak w zasadzie to dzień dobry. Przyszedłem tu wiecie za kim i wiecie skąd.
A jak dotuptam rangą to założę społeczności #bojowkapiekarska i #uk
6ea0973f-1e6f-4496-858c-afd78ed245e1
tptak

@3586 https://breadcentric.com/tag/gluten-free/

Ten na wodzie drożdżowej jest ok. Ten tostowy miał wzięcie w lockdownie, ktoś go wrzucił gdzieś i było pierdyliard wyświetleń.

A nie główny problem to że nie lubię mąki gryczanej którą inni uwielbiają i gumy kasantanowe czy guar tak średnio mi leżą, a babka płesznik chrzęści w zębach all nogi chrabąszcza. No nie moja bajka. Ale kilka razy robiłem.

3586

@tptak ło rany ile samo ciasto ma składników. Zapisuję zakładkę, w wolny weekend będzie pieczone. Dziękuję serdecznie.

tptak

@3586 próbowałem mieszać zazwyczaj

Zaloguj się aby komentować

Poprzednia