Przygotowujecie się na hiperinflację i upadek Polski?
#ryby #jedzenie #survival
81a35795-7a77-4f98-9601-b95889acfbd5
Krokiruks

@SlavKitchen W szprotach kręgosłupy są niesmaczne. Makrela lepsza

SlavKitchen

@Krokiruks Makrela lepsza ale droższa.

Krokiruks

@SlavKitchen W promocji można dorwać po 4,5 za puchę. Te szproty po ile?

SlavKitchen

@Krokiruks 3.75 w ALDI. Oszczędności szybko się kumulują.

KonoromiHimaries

@SlavKitchen Zapas przygotowany na jakieś 2 lata do przodu.

sierzant_armii_12_malp

@SlavKitchen Tak, ale ja mam racje żywnościowe SevenOceans i NRG-5.

Opornik

@sierzant_armii_12_malp


seven oceans


ho ho, się powodzi widzę! Ciekawe skąd miał pieniążki!

sierzant_armii_12_malp

@Opornik Nie ma gówniaka, to ma kasę

bartek555

Ja zabieram ze statku przeterminowane. Jak bedziemy mieszkac w schronie atomowym to wyzywie pol wioski.

milew

Ogólnie ryba z puszki to nic dobrego. Kup sobie świeżą lub mrożoną makrelę. Usmaż i zrób w sosie pomidorowym.

SlavKitchen

@milew Wsadzisz mrożoną makrelę do kieszeni i zjesz ją za 4 lata?

Xianth

@milew z mrożonej makreli nie zrobisz lampki oliwnej jak odetną prąd a że szprotki w oleju w puszce już tak.

izopropanol

@Xianth "mrożonej makreli nie zrobisz lampki oliwnej"

Zrobisz, ale nie zadziała

conradowl

@milew zdechnąć z głodu to nic dobrego, wszystko dziś jest niezdrowe. Żeby jeść to co zdrowe trzeba by być milionerem.

milew

@conradowl Myślę, że ta w puszcze jest droższa niż przyrządzenie samemu.

Opornik

@SlavKitchen widzę że wniosek do Banku Żywności został rozpatrzony pozytywnie.

10L rzepakowego i zgrzewkę puszek grochu też dostałeś?

madhouze

@SlavKitchen bardzo dziwne. Miałem sąsiada, który był chory psychicznie i kupował tylko śledzie rolmopsy. Jako dzieciaki, często mu łazilśmy po kątach i zaczepialiśmy, ale co najbardziej mi utkwiło w głowie, to cały pokój pełny worków tych samych pustych opakowań po tych rolmopsach i ten widok, dokładnie mi to przypomniał.

5tgbnhy6

@madhouze ja pamiętam hejtopka, który tak kupował żywność tutaj, ale usunął konto, bo nie mógł znieść, że go ludzie wrzucali na czarną listę

naziduP

@SlavKitchen Jeszcze jak! Mam w mieszkaniu kilkadziesiąt konserw rybnych i mięsnych kupionych jeszcze przed zeszłorocznymi podwyżkami.

SlavKitchen

@naziduP Mój Afroamerykanin!

Guma888

Mam jeszcze zapas z czasu covida

MasterChef

Myślałeś w tedy że będzie koniec świata?

camelowski

Tanie bo „aż” 40% ryby w tych 170g. Stara znana sztuczka producentów konserw rybnych. Często jeszcze jest to liczone po tzw. parowaniu ryby, czyli też z wodą Po drugie w te pomidorowe można wpakować gorszą jakość ryby, choć w szprotkach to raczej nie ma aż takiego znaczenia bo są najtańszym surowcem rybnym.

Zaloguj się aby komentować