Komentarze (26)

pacjent44

@GazelkaFarelka jak to schab - będzie sucho. chrzanik się przyda

bartek555

no i legancko, przylozyc kawalek chleba od @ErwinoRommelo od gory i od dolu i mozna opindolic w calosci

ErwinoRommelo

@bartek555 ale kromeczki cienkie bo cie uleje od tych wegli

GazelkaFarelka

@ErwinoRommelo reverse kanapka, centymetr schabu i 2 mm chlebka

Gepard_z_Libii

@GazelkaFarelka Ja poproszę dwie kromki schabku i plaster chleba

moll

@GazelkaFarelka na razie wygląda ładnie. Pokaż potem rozkrojony jak już dziabniesz

GazelkaFarelka

@moll nie wytrzymałam aż całkiem wystygnie, trochę się rozpada, jest kruchy, oceniam na plus, pewnie zasługą też jest to że mięso sezonowało się i skruszało 3 dni w lodówce (a tak naprawdę zapomniałam, że je kupiłam)

331cf8e2-9469-4ffa-93e1-12a8ebf8fab5
moll

@GazelkaFarelka całkiem ładnie wygląda jak się w lodówce ściągnie to będzie łatwiej pokroić

(aj tam, póki nie śmierdzi jest ok xD)

GazelkaFarelka

@moll nie, zapach był jak najbardziej w porządku i nie budził żadnych wątpliwości, na szczęście, bo już myślałam że będę kilo schabu wywalać cudzym kotom na kompost

moll

@GazelkaFarelka dobry kawałek mięsa trafiłaś.


Jaka temperatura i ile czasu piekłaś?

GazelkaFarelka

@moll w Dino generalnie mają dobre mięso, codziennie chyba dowożą świeże, wieczorem jak się jedzie to już praktycznie nie ma towaru, tylko jakieś resztki i nie mają już nic na magazynie. Ale mięso też zbyt świeże to też niedobre, musi trochę się poleżeć żeby dojrzeć - co nie ma nic wspólnego z psuciem, tylko z rozpadem białek pod wpływem enzymów, które rozbijają jego strukturę. Jeżeli jest się pewnym świeżości mięsa to jak widać chyba można dać mu chwilę poleżeć.


https://portalkucharski.pl/artykuly/szczegoly/54/Dlaczego-mieso-powinno-skruszec-i-jakie-wowczas-zachodza-w-nim-przemiany

GazelkaFarelka

@moll A piekłam 4h na 140 stopni

pacjent44

@Gepard_z_Libii zanim kliknąłem, wiedziałem, co usłyszę. nie wiem czemu. xD

Gepard_z_Libii

@pacjent44

bo to jest jedyny słuszny podkład pod dobrze przyrządzoną sztukę mięcha¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯

pacjent44

@Gepard_z_Libii ja żeberka dusze wyłącznie przy tym.


https://youtu.be/BxsgTt_2nPE

Gepard_z_Libii

@pacjent44 Ja tak samo siedzę przy piekarniku i śpiewam jak czekam na pickę

pacjent44

@Gepard_z_Libii chyba na gazelę?

Gepard_z_Libii

@pacjent44 staram się ograniczać fast-food

pacjent44

@Gepard_z_Libii uwielbiam takie dwuznaczności

starszy_mechanik

@GazelkaFarelka jakie plasterki jak ja to całe ojebie

Giban

@starszy_mechanik Rozciąc na pół w poprzek i włożyć kromkę chleba do środka i będzie akpanak

rakokuc

Ciekawe, co z tego wyjdzie.

@GazelkaFarelka jak znam się na gotowaniu, a znam się całkiem średnio, to wyjdzie z tego kawałek schabu wolno pieczonego do kanapek.


Do tego w plasterkach, jeśli pokroisz go na plasterki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gustawff

@rakokuc przecież pisał, że nie będzie żadnych plasterków bo w całości opierdoli!

wonsz

@Gustawff ja się nie będę w żadne plasterki bawił, będziemy to (w całości) opierdalać

Zaloguj się aby komentować