Pilotażowy kawałek schabu wolno pieczonego do kanapek na plasterki. Jeszcze stygnie. Ciekawe, co z tego wyjdzie.
Nie #wedlinydomowe

Pilotażowy kawałek schabu wolno pieczonego do kanapek na plasterki. Jeszcze stygnie. Ciekawe, co z tego wyjdzie.
Nie #wedlinydomowe

@GazelkaFarelka jak to schab - będzie sucho. chrzanik się przyda
no i legancko, przylozyc kawalek chleba od @ErwinoRommelo od gory i od dolu i mozna opindolic w calosci
@bartek555 ale kromeczki cienkie bo cie uleje od tych wegli
@ErwinoRommelo reverse kanapka, centymetr schabu i 2 mm chlebka
@GazelkaFarelka Ja poproszę dwie kromki schabku i plaster chleba
@GazelkaFarelka na razie wygląda ładnie. Pokaż potem rozkrojony jak już dziabniesz
@moll nie wytrzymałam aż całkiem wystygnie, trochę się rozpada, jest kruchy, oceniam na plus, pewnie zasługą też jest to że mięso sezonowało się i skruszało 3 dni w lodówce (a tak naprawdę zapomniałam, że je kupiłam)

@GazelkaFarelka całkiem ładnie wygląda
(aj tam, póki nie śmierdzi jest ok xD)
@moll nie, zapach był jak najbardziej w porządku i nie budził żadnych wątpliwości, na szczęście, bo już myślałam że będę kilo schabu wywalać cudzym kotom na kompost
@GazelkaFarelka dobry kawałek mięsa trafiłaś.
Jaka temperatura i ile czasu piekłaś?
@moll w Dino generalnie mają dobre mięso, codziennie chyba dowożą świeże, wieczorem jak się jedzie to już praktycznie nie ma towaru, tylko jakieś resztki i nie mają już nic na magazynie. Ale mięso też zbyt świeże to też niedobre, musi trochę się poleżeć żeby dojrzeć - co nie ma nic wspólnego z psuciem, tylko z rozpadem białek pod wpływem enzymów, które rozbijają jego strukturę. Jeżeli jest się pewnym świeżości mięsa to jak widać chyba można dać mu chwilę poleżeć.
@moll A piekłam 4h na 140 stopni
Masz tu podkład muzyczny do krojenia https://youtu.be/cWc7vYjgnTs?si=ojq5iXZg-iOJ5g1_
@Gepard_z_Libii zanim kliknąłem, wiedziałem, co usłyszę. nie wiem czemu. xD
@pacjent44
bo to jest jedyny słuszny podkład pod dobrze przyrządzoną sztukę mięcha¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯
@pacjent44 Ja tak samo siedzę przy piekarniku i śpiewam jak czekam na pickę
@Gepard_z_Libii chyba na gazelę?
@pacjent44 staram się ograniczać fast-food
@Gepard_z_Libii uwielbiam takie dwuznaczności
@GazelkaFarelka jakie plasterki jak ja to całe ojebie
@starszy_mechanik Rozciąc na pół w poprzek i włożyć kromkę chleba do środka i będzie akpanak
Ciekawe, co z tego wyjdzie.
@GazelkaFarelka jak znam się na gotowaniu, a znam się całkiem średnio, to wyjdzie z tego kawałek schabu wolno pieczonego do kanapek.
Do tego w plasterkach, jeśli pokroisz go na plasterki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rakokuc przecież pisał, że nie będzie żadnych plasterków bo w całości opierdoli!
@Gustawff ja się nie będę w żadne plasterki bawił, będziemy to (w całości) opierdalać
To bursztyn?
Zaloguj się aby komentować