#jedzenie #gotujzhejto
Pierwszy raz robiłem quesadille. Nie moglem żadnego spoko przepisu znaleźć wiec k⁎⁎wa połączyłem 3 różne xD . Troszkę za duzo kolendry dodałem, ale dodałem wiecej chipotle w adobo i sie nieco zgubiło


#jedzenie #gotujzhejto
Pierwszy raz robiłem quesadille. Nie moglem żadnego spoko przepisu znaleźć wiec k⁎⁎wa połączyłem 3 różne xD . Troszkę za duzo kolendry dodałem, ale dodałem wiecej chipotle w adobo i sie nieco zgubiło


@HolQ smacznego
@aerthevist dzięki:) dałem sprobowac mojej współlokatorce z Ghany i powiedziała, ze mam przestać dobrze gotowac, bo nigdy żony nie znajdę
Nie wiem co oni tam w Ghanie za podejście maja do gotowania. I małżeństwa
@HolQ - najbardziej lubię Quesadillę z kawałkami steka
@koszotorobur ale koniecznie medium rare !
@HolQ - nie inaczej
@HolQ ja robię bazę z tego i wychodzi spoko, suszone papryczki możesz zastąpić chipotle w puszce https://youtu.be/Ke8lSBcvWw8
@renkeri
suszone papryczki możesz zastąpić chipotle w puszce
Właśnie to zrobilem
@HolQ @renkeri foxx ma odcinek o quasedilli https://www.youtube.com/watch?v=WGgpuQkSzGw całkiem spoko też wychodzi. To wypełnienie fasolowe jest mega, zawsze wlatuje jak nie mam czasu babrać się z obiadem.
Robiłem kiedyś quese z przepisu na roadtripbus i wyszła spoko.
@HolQ sprobuj tez grecka wersje, "skepasti"
@3t3r kocham
Imho "przepis na kesadije" to jak przepis na kanapkę. Jednemu zrobisz z fajną wędzoną papryką, szarpanym miechem i kolendrą i będzie marudził, a innemu zasmakuje z kurczakiem, ananasem i serem pleśniowym.
Sekret Ci zdradzę do chilli con carne - kostka gorzkiej czekolady 90-95% dobrej jakości na każde 300-400g mięsa
U nas w domu dość często robimy bieda wersję tego dania, na tortille kładziemy plastry sera żółtego jakiegoś, składamy naleśnika na pół i grzejemy na patelni aż się trochę przypali i ser rozpuści. Szybka sycąca przekąska
@Pavulon_z_rana tez tak robie xD rozowa sobie tez tak robi omleta z jajek na sniadanie
"Za dużo kolendry dałem"
A cóż to za oksymoron...
@Giban wiem wiem.....już lepiej troche mydła na tarce zetrzeć i posypać nim jedzenie niz kolendrę dodawać xD xD. Ja naprawdę sie do kolendry przekonałem, ale tylko w umiarkowanych ilościach.
@HolQ Nie zrozumiałeś mnie. Ja mogę wpierdalać kolendrę jak sałatę xD nie ma dla mnie czegoś takiego jak "za dużo" :p
@Giban
@HolQ Mutant raczej :p

@Giban no właśnie Ty nie masz, bo lubisz smak kolendry xD no chyba ze masz ale jednocześnie kochasz przygryzać sobie mydełko Fa zamiast batonika xD. Ciekawe jest to, ze ta mutacja jest duzo rzadsza w Azji i Meksyku, a najczestsza z tego co pamietam w Skandynawii, ale mogę sie mylić
@HolQ ja wiem że to nie ma nic wspólnego ale odkąd zżarłem dawno temu takie coś w KFC (kurrito? w każdym razie w tych plackach), mam do takiego jedzenia totalny wstręt
Miałem po tym taką sraczkę i temperaturę że prawie zdechłem. Pewnie nawt nie OD TEGO ale po tym więc niesmak pozostał
@Michumi pewnie ppdobny efekt jak u mnie dentysta i gozdziki. Anetol jest jednym z głównych zw. Aromatycznych w goździkach. W stomatologii uzywa sie go jako miejscowy anestetyk i jako utwardzacz plomb (nie pamiętam jak to dokładnie działa, chyba wchodzi w rsakcje z miedzią czy jakoś tak). Więc jak czuje smak goździkowego to automatycznie w głowie slysze dźwięk jebanego borowania w zębie. Bleh
@HolQ ej faktycznie z tym zapachem u dentysty :DDDD
a ja kiedyś gryzłem goździki jak bolał mnie zomp
@Michumi to jest "ludowy" sposob na walkę z bólem zęba i właśnierozbija sie o anethole i jego znieczulajace wl.
@HolQ I tez smród usuwa skutecznie z ryjca
@HolQ tak wyglada niebo
Zaloguj się aby komentować