Komentarze (7)

AdelbertVonBimberstein

@SignumTemporis serek wiejski jest? Jest. Pan nie jedno ma imię i ci błogosławi.

bori

@SignumTemporis A gdzie Kielecki?

SignumTemporis

@bori nie cierpię majonezu xpxp każdego. Nieważne czy Winiary czy kielecki xd

SignumTemporis

@Marchew już tak z dobre 8 mies. Codziennie do pracy sobie takie coś robię. Tylko chyba miesiąc przerwy sobie zrobiłem i wróciłem do kanapek bo mi zbrzydło. Co chwilę próbuje jakiś nowych rzeczy dodawać, ogolnie baza to serek wiejski xd tunczyka zaczalem dodawac dosc niedawno. Ostatnio np. Były silverskin onions w marynacie, ale za kwasne to było. Trochę mi sie powoli pomysły kończą;/

sireplama

@SignumTemporis Boże ... Czego ja nie robiłem żeby ubarwić trochę serki wiejskie: jajka, tuńczyki, cebule, grzyby, łososie, w akcie desperacji nawet pół słoiczka czarnego, drobno zmielonego pieprzu...

SignumTemporis

@sireplama 

pół słoiczka czarnego, drobno zmielonego pieprzu...

Ja daje pieprz, oregano, bazylię, tymianek, sage i lisc laurowy . Ogólnie to ta przyprawa :

https://www.schwartz.co.uk/products/herbs-and-spices/herbs/italian-herb-seasoning


Tyle ze z większą zaw. Pieprzu i zmieszana u mnie w robocie.


Czasami jeszcze dorzucam inne rzeczy, jak chipotle, cayenne, toasted onion, smoked papryka.....ogolnie to co mi pierwsze wpadnie w rękę xdxd. Ale ten italiwn mix to podstawa

Zaloguj się aby komentować