Komentarze (30)

bartek555

Jest w ogole jakas roznica w smaku miedzy tymi dwoma?

TrzymamKredens

@bartek555 w "pikantnym" jest mniej cukru (tak wynika ze składu na butelce) ale różnicę mogą poczuć tylko przedszkolaki i to nie wszystkie.

Opornik

@bartek555 moje potomstwo twierdzi że jest

Bigos

@Opornik Moje też, ale na przykład taką cebulę w jedzeniu to wyczują dopiero jak im powiem, że jest

budyniek

@TrzymamKredens To prawda z tym przedszkolakom. Mój syn (3 lata) jak mieliśmy ketchup pikantny to machał rączką, że ostry. Ja też nie czuję różnicy.

MacGyver87

@TrzymamKredens @budyniek "różnicę mogą poczuć tylko przedszkolaki" - to samo u mnie, moja córka (też trzy lata) dziś powiedziała że keczup (łagodny) szczypie

American_Psycho

Łagodny, trochę mniej łagodny

ocokaman

@American_Psycho ja i wszyscy których znam jemy tylko ketchup Heniza, jest naprawdę dobry. A te polskie wynalazku to dla biedoty.

TrzymamKredens

Trollować też trzeba umieć.

ivanar

Xd takie polskie wynalazki że Heinz na Polskę i Pudliszki wyjeżdżają z tej samej linii w pudlsizkach. Do tego Heinz ma konsystencję sraki i tak samo smakuje.

konski

@American_Psycho jak posmakujesz jeden po drugim to czuc roznice, probowalem kilka razy oszukac dzieci bo sie lagodny skonczyl to krzycza ze ostre

Dalmierz_Ploza

"łagodny" ale dopierdolmy tak jeszcze odrob.. w h⁎j octu

Dzban3Waza

Po prostu macie mordy przepalone xD dzieciaki czują

ocokaman

@Dzban3Waza to prawda zauważyłem ze mogę dodać ćwierć butli tabasco do spaghetti i ledwo wyczuwam jakiś delikatną pikantosc a znajomym wychowanym na mdłych kartoflach ze schabem i kapusta aż wykręca mordy.

SzalonyBombardier

@ocokaman polecam sos Da Bomb. Zakupilem ostatnui buteleczke i doslownie kropla zmienia smak potraw nie do poznania.

Kismeth

Kto nie czuje różnicy to ma chyba kubki smakowe wypalone od fajek popijanych tyskim...

ocokaman

@Kismeth co, wychowany na mdły h kartoflach i schabie co nie? A jedyne przyprawy które stosujesz to pieprz i sól? Hahahahahhah

ciri0x5a

@Kismeth chlopie, obecnie jak nie jesz na sniadanie carolina reaper i uwazasz ze żalapenio jest ostre to sie nie liczysz. kult ostrosci i dopierdalania wszedzie pierdyliarda shu jest poprostu modny. sam lubie pikantne potrawy ale jak ktos twierdzi jak powyzej, to po prostu sie uzaleznil i tolerancja wzrosla. efekt jak u poczatkujacego alkoholika. w sumie sie nie dziwie-wjebac tabasco czy habanero do byle czego to kazdy debil potrafi-CO TO ZA KEBS KTORY NIE PIECZE DWA RAZY HEHEheh xD

Kismeth

Nie chodzi o to czy jest bardzo ostry xD chodzi o to, że czuć różnicę i to znaczącą. Pikantny do zwykłego smakuje zupełnie inaczej ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯

slonski_pieron

"Keczap Pudliszki przeczyści Ci kiszki"

nobodys

Mi ten "pikantny" smakuje, bo jest w sam raz. Łagodny za to dosyć mdły.

Rmbajlo

u chińczyka/azjaty dajmy łagodny a i tak będzie ostry jak diabli

TRPEnjoyer

Mam złą wiadomość dla pożeraczy kapsaicyny: tak, jest różnica. Wiem, że 'pikantny' ma śladowe ilości SHU w porównaniu z niszowymi produktami, ale osoby nie czujące różnicy są smakowymi odpowiednikami przygłuchych.

janusz-doe

@Bajo-Jajo sam nie jem prawie w ogole ostrego jedzenia, nie przepadam też za takim więc nie mam przepalnej mordy w najmniejszyms stopniu ale miedzy tymi keczupami na prawde nie czuc w ogole roznicy

Topia

W końcu ktoś powiedział to głośno!

Jedyny_Hrabonszcz

Pudliszki smakuje jaj koncentrat, ch⁎⁎⁎wy ketchup

GoferPrzeznaczenia

@Bajo-Jajo ja tam czuję różnicę, nie dla każdego "pikantny" oznacza taki że ma wypalać mordę i masz się spocić przy jedzeniu xD

Loczek18

@GoferPrzeznaczenia kłamiesz

Yanoyou

Pudliszki, odkąd stały się pod marką Heinz'a smakują paskudnie, coś pomiędzy Kanią z Lidla a Tortexem.

Z keczupów popularnych na naszym rynku polecam Kotlin i Roleski.

ramen

@Yanoyou ja zauważyłem, że wśród moich znajomych (i dzieci), wybierają oni ketchupy z 1 z 4 kryteriów:


  • intensywne i gęste, z dużej ilości pomidorów, prawie przypominające tańsze koncentraty pomidorowe,

  • mocno selerowe. Seler jest intensywnym smakiem umami i część ketchupów ma go sporo,

  • kwaśno-słodkie ketchupy znanych marek o rożnym nasileniu intensywności, (heinz, dawtona, pudliszki)

  • fani ketchupu tortex - dla mnie zupełnie niezrozumiałe, to bardziej kwaśno-słodki sos o pomarańczowym kolorze.

Zaloguj się aby komentować