Dzieki za wszystkie rady dotyczace gotowania watrobki. Wyszla pyszna
Jablko, cebula, pieprz, smalec.
#gotujzhejto #jedzenie #nietylkomielonka
f3d93925-4396-40ec-9188-433031ce7567
Mielonkazdzika

@MostlyRenegade co ty gadasz, pyszne wyszlo!

A kiedys nielubilem watrobki, poprostu zawsze jadlem zle zrobiona.

moll

@Mielonkazdzika przez Ciebie też będę musiała teraz zrobić

Mielonkazdzika

A i obtoczylem w mace, (tutaj zdania byly podzielone) ale przez to wyszla lekko chrupiaca z wiezchu i mega delikatna w srodku. Pilnowalem temperatury 75 C.

Nedkely

Japko fajne do watrobki, nieweluje gorzki posmak.

mtvml

@Mielonkazdzika w temacie watrobki sprawdź to ziom https://youtu.be/lb4Ene25rY8?si=gFN2igK8iSiDBL6K

Mielonkazdzika

@mtvml sprawdze, dzieki

bade

@Mielonkazdzika Mielonko, a czy w mleku wykąpałeś przed smażeniem? Tłuste mleko ułatwia wypłukanie wątróbki z krwi i "innych rzeczy", przez co jest ciuperke delikatniejsza po usmażeniu.


Tylko pamiętaj, żeby obmyć ją z tego mleka przed spatelniowaniem.

Mielonkazdzika

@bade tak tak, moczylem w mleku.

Nawet mam zdjecie, no prawie

2c9c3324-ee87-4530-a4b7-bf281cc37a0e
Giban

@Mielonkazdzika Ileż to ja miałem podejść do wątróbki...

Zaloguj się aby komentować