Chyba odpowiednia godzina by ostatni boczek wrzucić xD
pozdro @Yes_Man
#jedzenie #gotujzhejto #wedzenie #upomidora

Chyba odpowiednia godzina by ostatni boczek wrzucić xD
pozdro @Yes_Man
#jedzenie #gotujzhejto #wedzenie #upomidora

Komentarz usunięty
@UmytaPacha Rodzice na wesele hodowali xD Ale nie jedli, bo świnka imię miała i mądrzejsza niż pies.
@SUM czyli na wesele był pies? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PanNiepoprawny Dziwne to były czasy, prawie Korea czy Wietnam.
@PanNiepoprawny taty się spytałem, jedli z nutrii bo ich nie lubili.
Wpierdolilbym na raz jak pelikan bez gryzienia nawet bys nie mial czasu powiedziec « Erwino uwazaj na sznurek »
@ErwinoRommelo u mnie 1,5kg po upieczeniu
@ErwinoRommelo Prace naukowe poczytałem, nawet jeden youtuber filmik mi zrobił jak je 3 letnią kiełbaskę, także boczuś też będzie.
@SUM ogladam ogladam mysle kurza tyle czasu od covida a ten dalej w masce na brodzie xd ale fajna technika nie widzialem zeby ktos tak kielbe konserwowal.
@ErwinoRommelo Bo obecnie nie ma potrzeby, gdybym był dużym producentem to w chłodni by pojechało do Ciebie, albo w lodówce turystycznej na baterie ale biedy jestem i ubogi.
@SUM no ale typo wpierdalal az sie uszy trzesly xd ktos mi mowil ze w pl normalnie mieso wysylkowo spzedaja z jakimis wkladami ale to pewnie tez drogi i kij wie gdzie to dostac
@ErwinoRommelo Tak ale w Polsce taka przesyłka to mniej niż 24h dochodzi.
@SUM hmm ciezka sprawa bo jak ma sie zepsuc to juz wole zebys wyslal paszce, ale opcja sloikowa tez spoko tylko dowali duzo wagi
@ErwinoRommelo Nic się nie popsuje, sorry że to tyle trwa, ale obiecałem marzec to dotrzymam.
A o tych 24h to o surowym mięsie w sensie, steki dojrzewające itp.
@SUM Aha. Właśnie myślę o śniadaniu.
@SUM To nie jest boczek!!!!!!
To jest bocuś
@SUM A tak w ogóle to śliczny, samo miensko
@Yes_Man Bo to do chlepka, do gotowania lepszy tuściejszy.
@SUM żur na zakwasie i takim wędzonym tłuściochu
@Yes_Man Mam elektryczną wędzarnie więc nie mam oporów by robić zupy jak żurek, kapuśniak czy jarzynową na wywarze z parzenia boczku. A fasola na takiem wywarze
@SUM
Negocjuję z przyszłym, niedoszłym świekrem żeby u niego na ogrodzie zrobić tradycyjną wędzarnię, być może się uda. Potrzeba do tego dużo whisky
Zazdroszczę
@Yes_Man Szczerze to chyba bym już nie chciał tradycyjnej, akurat nie pokazuje niektórych rzeczy które robię, ale dużo możliwości odpada jak wyroby z wołowiny czy w sumie wszystko odpada bo trzeba stać i kontrolować cały czas proces.
A jeśli to ma być beczka i kanał dymmy za grosze, to jak najbardziej ale murowana za milion monet nie.
@SUM hobby/frajda
Do tego raz na jakiś czas
Ale rozumiem
@SUM Nocni, k⁎⁎wa, zboczeńcy. Dobrze, że skończyli.
@Michot Bo Ci ligawę wołową dojrzewająca wędzoną zaraz pokarzę!
@SUM Spadaj. Wędzarni nie prowadzę, ale se coś sklecę w szynkowarze. I wcale nie pokaŻę xD
@Michot Motyw z herbatą widziałeś?
@SUM Naprowadź.
@Michot No to zależy czy aromat dymu wędzarniczego z destylacji uważasz.
@SUM Aaaa. Nie mam obrzydzenia, używam w szynkowarze sporadycznie dla smaku. Odrobinkę. Ale w pieczonych to tak - schab, szynka, kiełbasy grube, jak najbardziej. Wiśniowego.
@SUM piękny to boczek. Masz szczęście że na urlopie mam dobre jedzenie bo inaczej musiałbym czartereowac samolot do PL :) i organizować porwanie tego boczku w celu natychmiastowej konsumpcji :)
@Astro Ty się o nic nie bój
@SUM nie boję się :) a nawet powiem więcej. Jutro Twoje kabanosy będą zdobywały szczyt Sigirya na Sri lance. A wczoraj ratowały nas w długiej, całodniowej wycieczce :) więc się nie boję :) Ale jestem łakomy :)
@Astro A to mi miło
@SUM a kanapki z krakowską pozwoliły nam przetrwać 11 godzinny lot. Żebyś widział miny osób które jadły samolotowe smieciojedzenie i poczuły zapach naszej kanapki z dobrą kiełbasą!
Coś pięknego :)
@Astro jak napisać nie pisząc, że leciało się czarterem
@SUM ciekawe kiedy się nauczysz przyjmować komplementy :)
„Krakowska” górą :)
@Astro Komplement som dla slabych. trzeba dążyć do perfekcji xD
Ale dziękuję bałem się tej kiełbaski
Zaloguj się aby komentować