Komentarze (39)

SUM

@UmytaPacha Rodzice na wesele hodowali xD Ale nie jedli, bo świnka imię miała i mądrzejsza niż pies.

PanNiepoprawny

@SUM czyli na wesele był pies? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

SUM

@PanNiepoprawny Dziwne to były czasy, prawie Korea czy Wietnam.

SUM

@PanNiepoprawny taty się spytałem, jedli z nutrii bo ich nie lubili.

ErwinoRommelo

Wpierdolilbym na raz jak pelikan bez gryzienia nawet bys nie mial czasu powiedziec « Erwino uwazaj na sznurek »

Yes_Man

@ErwinoRommelo u mnie 1,5kg po upieczeniu

SUM

@ErwinoRommelo Prace naukowe poczytałem, nawet jeden youtuber filmik mi zrobił jak je 3 letnią kiełbaskę, także boczuś też będzie.

ErwinoRommelo

@SUM ogladam ogladam mysle kurza tyle czasu od covida a ten dalej w masce na brodzie xd ale fajna technika nie widzialem zeby ktos tak kielbe konserwowal.

SUM

@ErwinoRommelo Bo obecnie nie ma potrzeby, gdybym był dużym producentem to w chłodni by pojechało do Ciebie, albo w lodówce turystycznej na baterie ale biedy jestem i ubogi.

ErwinoRommelo

@SUM no ale typo wpierdalal az sie uszy trzesly xd ktos mi mowil ze w pl normalnie mieso wysylkowo spzedaja z jakimis wkladami ale to pewnie tez drogi i kij wie gdzie to dostac

SUM

@ErwinoRommelo Tak ale w Polsce taka przesyłka to mniej niż 24h dochodzi.

ErwinoRommelo

@SUM hmm ciezka sprawa bo jak ma sie zepsuc to juz wole zebys wyslal paszce, ale opcja sloikowa tez spoko tylko dowali duzo wagi

SUM

@ErwinoRommelo Nic się nie popsuje, sorry że to tyle trwa, ale obiecałem marzec to dotrzymam. Paczka 25 kg więc lęku nie ma.


A o tych 24h to o surowym mięsie w sensie, steki dojrzewające itp.

Mr.Mars

@SUM Aha. Właśnie myślę o śniadaniu.

Yes_Man

@SUM To nie jest boczek!!!!!!

To jest bocuś

Yes_Man

@SUM A tak w ogóle to śliczny, samo miensko

SUM

@Yes_Man Bo to do chlepka, do gotowania lepszy tuściejszy.

Yes_Man

@SUM żur na zakwasie i takim wędzonym tłuściochu

SUM

@Yes_Man Mam elektryczną wędzarnie więc nie mam oporów by robić zupy jak żurek, kapuśniak czy jarzynową na wywarze z parzenia boczku. A fasola na takiem wywarze

Yes_Man

@SUM

Negocjuję z przyszłym, niedoszłym świekrem żeby u niego na ogrodzie zrobić tradycyjną wędzarnię, być może się uda. Potrzeba do tego dużo whisky

Zazdroszczę

SUM

@Yes_Man Szczerze to chyba bym już nie chciał tradycyjnej, akurat nie pokazuje niektórych rzeczy które robię, ale dużo możliwości odpada jak wyroby z wołowiny czy w sumie wszystko odpada bo trzeba stać i kontrolować cały czas proces.


A jeśli to ma być beczka i kanał dymmy za grosze, to jak najbardziej ale murowana za milion monet nie.

Yes_Man

@SUM hobby/frajda

Do tego raz na jakiś czas

Ale rozumiem

Michot

@SUM Nocni, k⁎⁎wa, zboczeńcy. Dobrze, że skończyli.

SUM

@Michot Bo Ci ligawę wołową dojrzewająca wędzoną zaraz pokarzę!

Michot

@SUM Spadaj. Wędzarni nie prowadzę, ale se coś sklecę w szynkowarze. I wcale nie pokaŻę xD

SUM

@Michot Motyw z herbatą widziałeś?

SUM

@Michot No to zależy czy aromat dymu wędzarniczego z destylacji uważasz.


https://www.youtube.com/watch?v=WgP5VkqXky4

Michot

@SUM Aaaa. Nie mam obrzydzenia, używam w szynkowarze sporadycznie dla smaku. Odrobinkę. Ale w pieczonych to tak - schab, szynka, kiełbasy grube, jak najbardziej. Wiśniowego.

Astro

@SUM piękny to boczek. Masz szczęście że na urlopie mam dobre jedzenie bo inaczej musiałbym czartereowac samolot do PL :) i organizować porwanie tego boczku w celu natychmiastowej konsumpcji :)

SUM

@Astro Ty się o nic nie bój

Astro

@SUM nie boję się :) a nawet powiem więcej. Jutro Twoje kabanosy będą zdobywały szczyt Sigirya na Sri lance. A wczoraj ratowały nas w długiej, całodniowej wycieczce :) więc się nie boję :) Ale jestem łakomy :)

SUM

@Astro A to mi miło

Astro

@SUM a kanapki z krakowską pozwoliły nam przetrwać 11 godzinny lot. Żebyś widział miny osób które jadły samolotowe smieciojedzenie i poczuły zapach naszej kanapki z dobrą kiełbasą!

Coś pięknego :)

SUM

@Astro jak napisać nie pisząc, że leciało się czarterem

Astro

@SUM ciekawe kiedy się nauczysz przyjmować komplementy :)

„Krakowska” górą :)

SUM

@Astro Komplement som dla slabych. trzeba dążyć do perfekcji xD


Ale dziękuję bałem się tej kiełbaski

Zaloguj się aby komentować