Witam i nie pozdrawiam #ligamilosnikowkieleckiego


Ponieważ nie pamiętałem już jak dokładnie smakuje kielecki, postanowiłem dać mu drugą szansę. Powiedzieć, że jedzie octem, to jak nazwać Michaela Jacksona "lubianym piosenkarzem". Kielecki to ocet w kremie. Może jako baza do jakiegoś sosu ujdzie, ale jako dodatek sam w sobie jest niejadalny. Jakimś cudem jest kwaśniejszy nawet od pomorskiego, a tam na etykiecie przecież ostrzegają, że ocetix.


#majonez #wojnymajonezowe #kanapki


Zdjęcie na dowód, że chwilowo faktycznie znajduje się w mojej lodówce.

952c527b-0695-422e-ada1-debdd950e400

Komentarze (43)

Hoszin

@UmytaPacha słyszysz go? kolega prosi się w gips.

skorpion

@Hoszin w ocet, zmiękcza kości przed wpierdolem

Greyman

@UmytaPacha porównanie całkiem na miejscu. Jak wino zostawisz otwarte, to też będzie smakować, jak kielecki.


Jak będę chciał posmarować kanapki octem, to kupię balsamico, a nie kielecki, dziękuję bardzo.

MrHardy_

@Greyman Do zardzewiałych śrub, które nie chcą się odkręcić Kielecki jest w sam raz.

BTW. A jak zrobić Majonez Kielecki w domu? Bierzesz pusty słoik i nalewasz octu. Gotowe xD

Hoszin

@MrHardy_ o ile na cyckach się znasz to sobie teraz grabisz XD

3092be59-ad08-42db-b344-e918bfd2995d
skorpion

@Hoszin jeden z moich ulubionych obrazków od początku internetu w Polsce, dziękuję

MrHardy_

@Hoszin Ocet Kielecki a nie majonez

f10593ad-2ace-496a-b35f-338f5a79a9cd
Hoszin

@skorpion proszę bardzo, CK zawsze pomocne jest, zapytają jaki masz problem, pomogą portfel i inne pierdoły nieść, polecam.

skorpion

@Hoszin pozdrawiam Centrum Kultury 😆

Hoszin

@skorpion możliwe że nie załapałem bo prosty człowiek ze mnie, ale o jakie Centrum Kultury ci chodzi?

voy.Wu

następny co go ocet w majonezie szczypie. mnie strasznie wkurwia mięso w hamburgerach, pomidory w ketchupie i drzewa w lesie.

Greyman

@voy.Wu czekaj, czekaj, nasypię ci kilo soli do ziemniaczków i też powiem: następny, co go sól w ziemniakach szczypie.


Octu w majonezie powinno być dokładnie tyle, żeby się ładnie ubił i ani kropli więcej.

Hoszin

@Greyman czyli tak jak w kieleckim, a tak serio sam chciałbym spróbować porównanie do takich robionych samemu.

voy.Wu

@Greyman Octu w majonezie powinno być dokładnie tyle, żeby się ładnie ubił i ani kropli więcej.


octu w majonezie powinno być dokładnie tyle ile w Kieleckim, który jest wzorcem polskiej normy majonezu. 30 lat wciskania Polakom korporayjnych substytutów nie zmieni tego czym jest majonez. nikt nikomu nie zabrania jeść nawet i kremu nivea soft i mówić na to majonez, ale prawda jest jedna.

Greyman

@Hoszin przecież kielecki aż się "poci" octem. Stężenie nadkrytyczne.


Domowego majonezu nie robiłem od kilkunastu lat. Może to dobra okazja, żeby spróbować znowu.

Hoszin

@Greyman prawdę mówiąc tylko winiary próbował i jest choojowy. a o inne ciężko bo z CK jestem, więc jakiś pomorski czy inny to egzotyczne egzemplarze i musiał bym przez neta zamawiać.

Wiertaliot

@Greyman Bredzisz i się kompromitujesz. Idź być ignorantem gdzie indziej.

Greyman

@voy.Wu chyba musimy się zgodzić, że się nie zgadzamy. Moim zdaniem majonez powinien mieć delikatny smak. Tak, żeby nie wykręcało ryja, jakby mnie naszło zjeść łyżeczkę prosto ze słoika.

Greyman

@Wiertaliot brędzę? Być może. Kompromituję się? Na pewno. Ale ignorantem nie jestem. Komentuję subiektywne odzcucia co do smaku produktu. Kielecki jest kwaśny. Czuć go octem. Na mój gust jest zbyt kwaśny. Nikt się zgadzać ze mną nie musi. Pozdrawiam cieplutko.

Wiertaliot

@Greyman Majonez jest kwaśny, wow, a woda jest mokra. Co dzisiaj odkryjesz, że kawa czy kakao są gorzkie i będziesz prowadził krucjatę na rzecz picia Puchatka i nazywania go jedynym słusznym kakao? XD


Kielecki to wzór majonezu (dosłownie, opiera się na jego składzie norma), a to że wolisz jakieś mdłe gówno o fatalnym składzie od korporacji świadczy właśnie o twojej ignorancji w temacie.

Greyman

@Wiertaliot jeżeli na tym składzie opiera się norma, to tym gorzej dla normy. Ale w końcu pewnie była układana za komuny, jak do wyboru był kielecki albo kielecki. Majonez nie ma smakować jak ocet. Mało mnie interesuje polska norma w tej kwestii. Jak będę chciał, żeby moje jedzenie jebało octem to dodam octu, wyjdzie taniej a efekt identyczny.


Przekonaem się osobiście, kielecki to gówniany produkt I nie kupię go więcej, choćby dostał Oscara, 5 gwiazdek Michellina i order Gazety Polskiej.

Wiertaliot

@Greyman No dobrze, spokojnie, już wiem że jesteś ignorantem, nie musisz mnie bardziej przekonywać XD

Greyman

@Wiertaliot polecam tego hejtowiczaa. Dogadaliśmy się na poziomie. Ad hominem i do domu.

mk-2

@SuperSzturmowiec dzisiaj homo jutro Winiary xd

ErwinoRommelo

@SuperSzturmowiec ehh i ty tygrysku przeciwko mnie ?

Orzech

Coś tam gadacie że kielecki zły a prawda jest taka jak na pic rel - tfu nestle nikt nie chce a nadmajonez Kielecki znika z półek.

27d7e749-6022-4b80-9214-c859baae9b19
976497

@Orzech przecież nikt go nie kupuje, tylko jest wpychany jak najgłębiej, aby się nawet nie pokazywał

Orzech

@976497 na zdjęciu po lewej stronie jest tez niewypchniety rządek także pudło

976497

@Orzech to nie jest zorganizowana akcja, a jedynie odruch bezwarunkowy, dlatego nie wszystkie wepchnięto, a większość klientów i tak brzydzi się nawet dotknąć :]

Orzech

@976497 dowód przeciwko temu masz na pic rel

ciri0x5a

prawda jest jedna. niech zre kazdy to, co chce. najsmieszniejsze w tej wojence jest fakt, ze ludzie gadaja jakby to byla pelnoprawna potrawa xD

k⁎⁎wa, tam jest 70% tluszczu xD ten sos ma podkrecic smak (lub byc baza do innych sosow) a mam wrazenie ze tutaj wpierdala sie to lyzkami jak zupe krem ;D potem spaslakom z zyl leje sie majonez.

lubie wszystkie majonezy (raz mam ochote na cala tablice mendelejewa, raz na samo CH3COOH) ale dla mnie to sos/przyprawa a salatke jarzynowa widze tylko w swieta.

Michot

@Greyman Lepszy korporacyjny substytut niż komusza receptura z gospodarki niedoboru. Kto Kielecki uważa, w głębi ducha jest czerwony.

Greyman

@Michot bo ja wiem... substytut też ma wady. Mi osobiście smakuje Hellmann's, ale w składzie EDTA.


Najlepiej, to w ogóle unikać majonezu, czego sobie i wam życzę, amen.


No chyba, że do włosów.

AdelbertVonBimberstein

@Greyman weź to wypierdol bo ci lodówkę skazi

Greyman

@AdelbertVonBimberstein mocno dojebałem zakrętkę, nie skazi. Może dodam jogurtu, tonę przypraw i wyjdzie znośny sosik.

Shivaa

Dla lubiących łagodny smak majonezu, polecam ukraiński, taki w tubce

Zaloguj się aby komentować